miron1947 Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 cu hartie foto indiferent de marca?Aveti grije, eu am luat o hartie foto pentru inkjet, era cu plastic pe spate si s-a lipit pe fier. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 conteaza timpul de le imprimarea hartiei pena la transferarea ei pe cablaj? ex: pot sa o imprim azi si sa o transfer peste 7 zile? sau nu se mai desprinde de hartie? a incercat careva? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Am facut si dupa 2 luni. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Am facut si dupa 2 luni. Ok, multumesc tuturor pentru raspunsurile acordate. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Deci intr-un final, sa inteleg ca merg facute transferuri pe cablaje si cu hartie foto indiferent de marca? (ma refer la hartie)Merge.Dar incearca si cu hartia suport de la autocolante.Asa cum am mai scris, la hartia suport de la autocolante, ai avantajul ca nu mai trebuie sa o introduci in apa dupa "calcare". Se dezlipeste singura dupa ce se raceste [eu o tin cam 5 minute in frigider dupa calcare] si transferul tonerului este total.Toata chestia este sa nu o misti cand calci [o lipesti cu putin scotch la capete] si optimizarea timpului de calcat in functie de fier, hartie si experienta. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 nu stiu ce carton foto foloseste lumea dar eu cer "hartie foto" pentru laser si ii spun doamnei ca am mai cumparat, mereu imi da exact ce trebuie, la inceput imi daduse ceva mai subtire pentru inkjet.merge bine si cu suportul "cerat" de la hartia autocolanta dar nu prea vreau sa tot arunc autocolantul (partea lipicioasa) Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 merge bine si cu suportul "cerat" de la hartia autocolanta dar nu prea vreau sa tot arunc autocolantul (partea lipicioasa)Aici ai dreptate cu aruncatul autocolantului. Nu prea se merita daca ai mai multe cablaje de facut.Dar pentru calitate si rapiditate [nu mai bagi la inmuiat in apa si sa "freci" hartia], eu zic ca totusi se merita. Eu am procurat de la cineva vreo 1,5-2 m lungime si 1m latime de hartie suport de la autocolant [dupa ce a folosit autocolantul], dar care este putin mai groasa decat o hartie normala [este ca hartia foto, aproximativ].Tai cu foarfeca format A4, sau mai nou, putin mai mare decat cablajul pe care vreau sa-l realizez [pentru economie ], apoi o lipesc cu scotch pe o foaie pe care am imprimat deja desenul cablajului, dupa care o pun in imprimanta si imprim din nou.Tot pentru economie, dupa ce realizez un cablaj ceva mai mare [sau alt cablaj], nu arunc hartia suport de la autocolant dupa calcare, o mai "refolosesc" la imprimarea si realizarea altor cablaje . Asa cum am mai sris, dupa racire se dezlipeste singura de pe cablaj si se transfera tot tonerul [dupa optimizarea temperaturii, timpului si deprinderea unei "mici" experiente in tehnica "calcarii cablajului".Am folosit in acest mod de vreo 3 ori aceeasi hartie si cred ca mai merge inca pe atat . Link spre comentariu
lucione_cip Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 Si acum imi spuneti ca merge si cu foaia de autocolant ......dupa ce am aruncat vreo 3-4 metri Oricum o sa mai imi trebuieaca vreo 2m de autocolant si...acum o sa opresc foaia. ...dar...sa vad daca vor astia in oras sa bage foaia de autocolant in xerox, ca abia au vrut sa bage foi de reviste. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Si acum imi spuneti ca merge si cu foaia de autocolant ......dupa ce am aruncat vreo 3-4 metriAm mai scris in topic ca merge super cu foaia de autocolant . Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 eu unul nu reusesc cu atocolantul , am dat fierul de calcat la amxim si tot degeaba nu se imprima tot raman urme pe foaie. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 merge super cu foaia de autocolantCred ca depinde si de tipul de imprimanta,modul de rulare a hartiei, la mine pe HP1018, am incercat pe hartie lucioasa si mi-a mazgalit tot traseul de rulare a hartiei cu toner. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Daca e prea mult toner,nu se lipeste cum trebuie de partea lucioasa@lucione_cip -printezi o foaie. dupa ce-o printezi,tai din suportul autocolantului (ceva mai mare ca placa) si-l lipsesti de foaie,fix peste desen si te duci cu ea asa la xerox Link spre comentariu
wood Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Cu hartie de autocolant merge super.Mie mi-a iesit din prima .Am o imprimanta laser Lexmark E230.La imprimare mi s-a blocat hartia de autocolant in imprimanta,astfel tonerul nu a mai trecut prin cuptor. Deasupra hartiei de autocolant am pus un carton si apoi am apasat cu fierul pe el, vreo 30sec. Link spre comentariu
Vizitator Costanza Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Dupa multe incercari nereusite si ultimele reusite, am... reusit sa transfer corect circuite pe placuta de Cu. Cum am facut? Pai la inceput am incercat sa folosesc hartie foto chipurile pentru inkjet si laser, am dat o caruta de bani pe un pachet de 20 si n-am folosit decat o foaie, mai bine zis am aruncat-o. Apoi am incercat cu hartie obisnuita si hartie din oferta supermarket. Concluzii: pe hartia foto nu se imprima complet circuitul, aparand trasee intrerupte sau urme de toner intre ele - iesea un desen "murdar", care, colac peste pupaza, se stergea foarte usor la atingere. Hartia obisnuita nu rezista prea bine la incalzire, practic se facea maro si mai ca lua foc iar tonerul nu se lipea in intregime de Cu. Hartia de oferta ori se onduleaza in imprimanta ori, la fel, nu prinde bine tonerul de ea, ori se murdareste. Dar... am incercat hartie de calendar de perete semilucioasa (semiglossy), taiata in format A4. Si... succes! Desenul iese clar si complet, traseele sunt bine definite si nu se sterg prea usor la atingere. Recomand sa scoateti mai multe imagini ale circuitului pe aceeasi foaie si sa va uitati cu atentie care din ele e cea mai buna - contrast maxim, trasee neintrerupte, desen "curat". Bineinteles, setati contrastul la maxim la imprimanta, dar (!) e posibil ca la unele imprimante, desenul sa iasa murdar, cu "pete" si punctulete, din cauza excesului de toner, trebuie sa incercati de mai multe ori pana obtineti rezultatul cel mai bun. In consecinta, desenul final trebuie sa fie curat, clar, cu contrast maxim si sa nu fie usor de sters la atingere. Imprimanta nu conteaza, eu am folosit atat un copiator obisnuit cat si o imprimanta laser, ce-i drept la imprimanta laser am obtinut un contrast mai bun.Dupa aceea decupati dreptunghiul cu desenul pentru transfer, lasati margini de 1cm asa de fiecare latura. Pregatiti si placuta de Cu, la dimensiunea desenului, poate cu cativa mm mai mare pe lungime si latime, curatati-o bine cu vata si acetona pana luceste si nu mai raman eventule urme pe vata. Nu-i musai ca placuta sa fie "slefuita", daca e curata si transferul e bun, tonerul se prinde bine. Apoi asezati bucata de hartie dreptunghiulara cu desenul in sus si asezati usor placuta de Cu peste desen, fara sa le "frecati" una de alta Cu atentie lipiti cu 4 patratele de banda adeziva (scotch) placuta peste hartie. Foarte important (!) placuta si hartia nu trebuie sa se miste una fata de cealalta in timpul transferului, altfel o sa va iasa trasee difuze sau chiar unite intre ele (va zic din experienta). Incingeti bine fierul de calcat. Fierul tre' sa fie din acela obisnuit, cu talpa simpla, uniforma, fara gaurele pt. abur (posibil sa mearga si cu fier de calcat cu abur, nu stiu). Fierul trebuie setat pe temperatura mare, dar nu maxim, astfel incat cand il asezati peste hartie sa nu iasa fum. Deci, dupa ce fierul este incins iar termostatul decuplat, intoarceti hartia cu desenul in jos si placa de Cu dedesubt, le asezati pe o suprafata perfect dreapta si izolatoare dpdv termic ex. marmura (eu folosesc un scaun de bucatarie cu o bucata de parchet laminat deasupra) si asezati fierul incins peste hartie, apasand bine - nu distrugeti fierul totusi, o sa va mai trebuiasca si la cravate. Esential (!) este sa nu miscati fierul in lateral sau sus-jos fata de placuta de Cu, ridicati, asezati, apasati, ridicati, rotiti fierul la 45-90 grade, apasati din nou. Unii spun sa folositi varful si sa-l treceti peste hartie ca la calcat de haine - eu va zic sa nu faceti asa, riscati sa alunecati hartia pe placuta si va iese o varza Nu pot sa va dau un timp anume cat sa apasati sau cate apasari sa faceti, cam la jumatatea timpului de transfer, tonerul incepe sa miroasa "specific", semn ca s-a "topit bine". Daca hartia nu este puternic colorata pe partea opusa, devine ceva mai translucida si se pot vedea traseele lipite pe Cu. In consecinta: durata transferului nu trebuie sa fie nici prea mica, astfel incat sa riscati sa nu se lipeasca toate traseele pe Cu dar nici prea mare deoarece traseele incep sa difuzeze pe Cu.Puneti fierul de calcat deoparte, scoateti-l din priza si lasati placuta de Cu cu hartia lipita deasupra sa se raceasca astfel incat sa o puteti tine in mana fara probleme. Eventual mai miscati placuta din cand in cand si mai suflati. Nu grabiti racirea, nu e necesar, nu puneti placuta sub apa (rece sau fierbinte) imediat dupa transfer, lasati-o sa se raceasca "natural". Apoi, dupa ce s-a racit, puneti placuta cu hartia lipita intr-o tavita sau ceva asemanator cu apa calduta (merge si rece) si lasati-o un timp acolo ca hartia sa se inmoaie bine! Poate sa dureze si 10-15 minute. Dupa aceea, sub jet usor de apa, in chiuveta, incepeti sa curatati hartia de pe placuta cu degetul mare. Foarte important (!!!) nu va grabiti sa dati hartia jos, aveti rabdare si fiti calmi. Nu apasati nici prea tare, sa nu riscati sa stergeti hartia cu tot cu toner in anumite zone unde acesta nu s-a lipit suficient. Nu insistati la hartia lipita in zonele cu toner, esential este sa curatati hartia acolo unde raman zone Cu de corodat. In final trebuie sa obtineti imaginea desenului de pe hartie, transferata pe placuta de Cu, cu zonele de Cu pentru corodat curate "ca lacrima". Inainte de corodare, inspectati cu atentie placuta, urmariti continuitatea traseelor si acoperirea corecta cu toner a zonelor care nu trebuiesc corodate. Acolo unde se ating trasee, curatati usor cu un varf ascutit. Acolo unde exista "pete" sau puncte de Cu "peste" toner, acoperiti cu marker rezistent sau lac de unghii.Daca totusi imaginea obtinuta nu este satisfacatoare si aveti nervii inca tari, puteti sa curatati placuta de Cu de tot tonerul cu acetona (cel mai enervant lucru pe care l-am avut de facut) si sa o luati de la zero cu transferul. La corodare e mult mai simplu decat la transfer, eu folosesc clorura de fier si o reutilizez de cateva ori (creste timpul de corodare, asta e).In final, nu pot decat sa va urez bafta la transfer si corodare placuta! Link spre comentariu
luciann Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Va recomand de asemenea sa scoateti cablajul pe folie, eu asa fac acum, si iese mult mai bine, scapati de partea cu datul hartiei jos, parte in care se poate duce o parte din tonerul de pe cupru si care pe langa asta necesita si foarte multa rabdare.La fel ca si cu hartie, se procedeaza la fel.Scoateti tot asa cu imprimanta laser pe folie( nu stiu daca se gaseste in librarii, eu merg intr-un loc unde au ei, e un centru de imprimare, si deja acel tip stie ce sa faca daca e interesat cineva, pot intreba si va spun de care tip de folie este).Apoi prin aceasi metoda, se decupeaza doar partea cu cablajul, se taie placuta la o dimensiune cat mai apropiata de cea a cablajului.Puneti folia peste si incet de tot atingeti cu calcatorul incins, dupa ce ati atins apasati cat de tare si stati asa un minut sau 2 sa va asigurati ca sa lipit iar apoi cu muchiile sau varful talpi calcatorului frecati placa.Cand cablajul pare ca se ingroasa putin, dupa circa 5 minute, cam atat dureaza, maxim 6-7 dai la o parte calcatorul si lasati sa se raceasca putin.Apoi dezlipiti incet de tot.Eu am patit la un cablaj micut cand am inceput sa dau jos folia sa vina dintr-o data, dar tonerul sa ramana acolo intr-o stare impecabila.De aici banuiesc ca stie fiecare, gauriti si puneti in clorura.P.S.Nu va temeti de faptul ca se topeste folia, dar nu trageti nici de "coada".Puneti calcatorul cam la 80% din capacitate.Voi reveni cu poze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum