Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

salut , am facut si eu azi un cablaj prin metoda foto insa dupa ce l-am curatat a ramas ca un fel de zgura neagra ... pe el care nu se duce nici cu acetona nici cu diluant :nas: ! Cu ce as putea sa o curat ? http://it.tinypic.com/r/169grpk/5

Din poza (desi nu e foarte clara) pare ca ai traseele atacate de clorura, cea mai buna metoda ar fi cum au spus si colegii sa dai cu smirghel sau burete de vase. Oricum eu recomand cu caldura sa il cositoresti dupa ce il curati. Bafta
Este patat in masa, degeaba freaca cu smirghel, se va matui sticlotextolitul si va arata ca dracu'. Traseele sunt subtiate, probabil, pentru ca a expus prea mult la UV sau filmul nu a fost suficient de opac. Eu scot la imprimanta doua folii cu desenul cablajului si le suprapun.
Link spre comentariu

Vreau si eu sa imi cumpar o imprimanta laser, dar nu stiu care ar fi buna pentru cablaje,dar sa se si reicarce cartusul, sa nu fie dinacela cu cip, si binenteles, la pret mic, ca doar e criza :ras:

Vrea careva sa ma ajute? Am colindat tot orasul ca sa imi imprime cineva un cablaj de pe o coala simpla pe o coala de retroproector, si dupa ce abia am gasit pe cineva sa imi imprime la xerox, desi a dat contrastul la maxim, tot a iesit deschis la culoare de se vedea prin trasee, si ma-m gandit ca e mai bine sa imi iau eu o imprimanta laser,dar, nu stiu ce model (nu neaparat noua) ceva care sa imprime destul de inchis la culoare incat sa pot face cablaje.Astept raspunsuri cu ce imrimante(model) aveti pentru a lua o hotarare.Multumesc.
Link spre comentariu

Trebuie sa-i pui 2 folii suprapuse cu acelasi desen de cablaj. Partea cea mai urata apare daca ai o imprimanta ieftina pentru ca foliile transparente aluneca in timpul imprimarii. Cu o imprimanta ieftina trebuie sa tiparesti mai multe folii (eu am tiparit odata vreo 7) pana sa gasesc 2 care sa se suprapuna cat de cat. Depinde si de suprafata cablajului - de exemplu la un cablaj mic de 10 cmp ai sanse mari sa ti se potriveasca primele 2 printari, dar la un cablaj de 150 cmp cu multe SMD-uri probabil va trebui sa incerci de mai multe ori pe o imprimanta ieftina.

Conteaza foarte mult imprimanta. Sfatul meu, o imprimanta SH dar performanta si in buna stare de functionare (urmareste pe net niste review-uri despre cat de bine tipareste pe "transparencies"). Nu-ti lua pentru job-ul asta o imprimanta noua din categoria low-cost.

O contrarecomandare: eu am un Xerox Phaser 3121 (care e facuta de fapt de Samsung) si vanduta si sub brandul lui Samsung (ML-1250 parca).

Am tiparit si pe Konica Minolta 4650. A mers brici, dar si pretul e pe masura ...

Link spre comentariu

Nici nu prea aveam eu de gand sa iau noua, mai bine una second, ceva mai performanta, dar o sa mai studiez sa vad ce gasesc acceptabil si ca pret si ca , calitate.

Link spre comentariu

yo9hnf sa stii ca nu zici rau, cu alea de la praktiker nu mai puteam scoate tonerul de pe cablaj :da problema la mine e ca uneori o rola nu mai apuca hartia corect si foaia nu mai ajunge afara, se mototoleste inainte de cuptor.

Link spre comentariu

Nu mi s-a intamplat sa se mototoleasca chiar daca era franjuri la cap :da .Iese super cablajul cu asta. Si se curata hartia mult mai repede fata de hartia foto sau asemanatoare.

Link spre comentariu

Mie imi merge super cu pliantele de la Auchan pe restul le prinde imprimanta care este un HP 1022N. Iar pentru curatat tonerul de pe cablaj folositi cu incredere spray pentru desfundat pistolul de spuma.

Link spre comentariu

Nu stiu cum este acel spray.Eu folosesc diluant auto...undeva pana in 10 lei sticla...care tin foarte mult timp.Defapt....diluant + burete de vase.Am o problema momentan cu mainile....la dermatolog mi-e sila sa ma duc. Mi se usuca foarte tare si cred ca de la diluant.Am incercat niste manusi de unica folosinta. Am luat unele ordinare din Europa care au rezistat eroic la diluant si clorura. Am luat si unele aduse de TME si sunt cam proaste. Se inmoaie la diluant, si dupa un timp scurt se rup.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări