Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

dar dece trebuie sa fie hartie groasa? ziceai ca faci cu hartie de revista

Nu trebuie pe hartie groasa, eu foloses hartie (nu coperta) de reviste gen Avon, Oriflame, etc... nu conteaza a cui este mutra pe pagina (pitici sexy, elodi, sexi brailence.....etc) printezi peste ele. :da
Link spre comentariu

As vrea sa stiu si eu daca revelatorul [sENO] diluat,pentru cablajele cu fotorezist, se poate pastra intr-o sticla de plastic [ex de prigat]. :da Cred ca nu ataca plasticul ?? Sa nu ma trezesc cu el pe jos prin camera. :speriat

Link spre comentariu

daca e vorba de 4007 se poate pastra in PET

Da, despre SENO 4007 granule este vorba, pe care l-am dizolvat in circa 300-400 ml apa.Mersi pentru raspuns, pot sta linistit acum. :rade:
Link spre comentariu

al meu sta de cateva luni in PET si nu afecteaza cu nimic, dar nu stiu cat mai e de bun (oricum ala de la tme era cam vechi :rade: )oare spray-ul positiv20 se expira? (pe el nu am gasit un termen de valabilitate)am un tub de 1 an si nu stiu daca mai e bun de ceva.

Link spre comentariu

al meu sta de cateva luni in PET si nu afecteaza cu nimic, dar nu stiu cat mai e de bun (oricum ala de la tme era cam vechi )

Al meu tot de la TME, luat prin adele******m. Asa trebuie sa se "depuna" un strat alb de cca 1 cm la fundul sticlei? :nas: Sau faptul ca este vechi si de aceea se depune ?
Link spre comentariu

cand ai preparat solutia ai pus revelatorul in apa calda ? sa se topeasca?la mine nu se depune nimic, doar se formaza cateva "cristale" la filet.

DA, l-am pus in apa calda, oare asta sa fie cauza?? :nas: Si pentru a realiza treceri metalizate la cablajele duble, se poate folosi asta?
Link spre comentariu

pai in apa calda trebuia dizolvat, e corect. la mine in cateva ore nu mai era nici urma de pulbere.nu am idee cum o sa fixezi tubul in gaura, te gandesti sa il cositoresti ?

Link spre comentariu

pai in apa calda trebuia dizolvat, e corect. la mine in cateva ore nu mai era nici urma de pulbere.nu am idee cum o sa fixezi tubul in gaura, te gandesti sa il cositoresti ?

Pai al meu e dizolvat de aseara si tot asa se depune, il tot agit si degeaba, tot se depune.Da ma gandeam la cositorire. Intai se "cositoreste cu pasta ROSOL 3" apoi se lipeste pe cablaj.Eventual "nituit" putin la capete cu doua dornuri finute simultan ca sa se "stranga" pe cablaj.Trebuie incercat, daca merge e super, in regim de amator.
Link spre comentariu

cablaj facut cu hartie din catalogul de la germanos , imprimanta cu laser ,fier de calcat dat aproape de maxim ( e cam penal fierul asa ca a trebuit dat mai tare) timp de 4 minute jumate

cam asa a iesit

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări