Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Eu nu am gasit toner original ca as fi cumparat..doar cartus cu totul..oricum imprimanta aceea e compromisa deoarece s-a perforat cilindrul caociucat si l-am lipit cu super glue.Asta sa intamplat deoarece hartia sa prins pe el si sa incolacit si nu am putut sa o scot fara sa-l zgarii..

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Eu nu am gasit toner original ca as fi cumparat..doar cartus cu totul..oricum imprimanta aceea e compromisa deoarece s-a perforat cilindrul caociucat si l-am lipit cu super glue.Asta sa intamplat deoarece hartia sa prins pe el si sa incolacit si nu am putut sa o scot fara sa-l zgarii..

Si ai cartus cu rola de cauciuc ,sa merite schimbat?
Link spre comentariu
Vizitator etex

Nu vei gasi toner ORIGINAL PT REFILL, iar cei care sustin ca vand asa nu fac decat sa minta cu nerusinare si puna un adaos mai mare :bataie Daca problema cu printul sters a aparut imediat (cateva zeci de pagini) dupa refill, inseamna ca nu ti s-a dat toner potrivit sau de calitate proasta. Se foloseste toner PP8 . Insa inainte de a reincarca, trebuie curatata lamela metalica din cartus pe care s-a intarit tonerul (din cauza ca nu era cel potrivit)
Link spre comentariu

Uitati aici un virtuoz al realizarii pcb-urilor:

Mi se pare interesanta "instalatia de agitare". Deasemenea, remarc cu cata ingeniozitate specific romaneasca este folosit fierul de calcat pentru coacerea pcb-ului. :da

Link spre comentariu

Salut, ce spuneti de ideea de a grava partea de cupru cu un laser. Am la lcuru un Versalaser si voi incerca sa vad daca pot grava/distruge cuprul de care nu am nevoie. Alta idee tot prin utilizarea laserului ar fi sa acopar cuprul cu o vopsea rezistenta la corodare iar apoi sa gravez layout-ul pe acel strat de vopsea. Dupa gravare se pune in baia de corodare si apoi se curata cu diloant.A mai incercat cineva asa ceva?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Vreau si eu sa imi cumpar o imprimanta laser, dar nu stiu care ar fi buna pentru cablaje,dar sa se si reicarce cartusul, sa nu fie dinacela cu cip, si binenteles, la pret mic, ca doar e criza :ras:

Link spre comentariu
Vizitator zoliman

Salutare tuturor, am o mica problema am facut o schema si trebuie sa imprim schema pe cablaj spuneti o metoda buna de imprimare pe cablajImi cer scuzele de rigoare ptr greselile de scriere si/sau exprimare

Link spre comentariu

Salutare tuturor, am o mica problema am facut o schema si trebuie sa imprim schema pe cablaj spuneti o metoda buna de imprimare pe cablaj

Pai ce sa zic, DACA citeai topicul [doar 78 de pagini] :rade: , SIGUR cred ca gaseai o metoda buna de imprimare. :da

Cateva metode dintre cele mai "uzuale" ar fi:

-desenat cu marker cablajul

-transfer de toner prin "calcarea" cablajului cu fierul de calcat

-metoda foto, folosind cablaj acoperit cu Positiv20

Ramane sa-ti alegi metoda care iti convine. :dans:

Link spre comentariu
Vizitator zoliman

Salut am incercat cu fierul de calcat dar cand bag in apa fierbinte nu merge tot raman cu multe linii pe foaie si nu pe cablaj, zimi un pic metoda poate gresec eu undeva.Eu fac in felul urmator: pun foaia pe cablaj si calc cu fierul de calcat aprox 2 3 minute dupa care pun cablajul in apa relativ fierbinte si frec usor hartia pana se duce de pe cablaj si raman cu circuitele pe cablaj, dar patesc exact ce am zis mai sus adica nu ramane peste tot pe cablaj

Link spre comentariu

Nu stiu exact dar apa cred ca trebuie sa fie rece (asa folosesc eu)

Eu scot la imprimanta (inkjet) desenul pe hartie normala apoi le scot in oras la xerox pe coala de revista (avon), curat cablajul, tin fierul aprox 5 min, bag cablajul in apa rece si se transfera perfect.

Re edit: Am pus si poze cum am procedat eu.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

meserie bro fac si eu cu apa rece sa vad daca merge ceva

dar dece trebuie sa fie hartie groasa? ziceai ca faci cu hartie de revista

Trebuie sa imprimi cablajul obligatoriu MIRROR si NUMAI la imprimanta LASER [sau copiator].

NU merge cu Inkjet.

Foloseste mai multe tipuri de hartie si timpi de calcare diferiti, pana obtii transferul total.

Eu personal folosesc hartia suport de la autocolante, are avantajul ca nu mai trebuie bagata in apa, se ia singura pur si simplu.

Bafta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări