Stefan Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 dublu ? ce e cu gauroaia aia.arata foarte bine Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 dublu ? ce e cu gauroaia aia.arata foarte bine Cum am zis exemplu nu e cel mai bun ies cablaje si mai si. Gauroia e facute ca sa inconjoare un traf de alimentare, cablajul e facut pentru o sursa reglabila dubla de alimentare cu LM324 de la 0-la 28V cu protectie la supraincalzire si afisaj LCD 2X8 cu Atmega8. Acesta e primul cablaj pe care l-am aruncat (dupa teste, nu mi-a convenit) am facut unul care i-mi convine acum cu o dimensiune de cablaj standard sa zic asa, care se gaseste la orice magazin de specialitate, si simplu placat ca sa fie cit mai ieftin. Tot zic ca o sa postez pe forum detalii despre respectiva sursa (la Proiectul Meu) insa nu e gata nici acum 100%, mai e de lucru la soft la panoul frontal (nu mi l-au imprimat la scara) si un pic la calibrari dar nu mai am timp asa ca prevad ca asa o sa ramina. Doua poze cu sursa cu cablajul modificat.[attachment=1]1.jpg[/attachment][attachment=0]2.jpg[/attachment] Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 pozeeFiind primul cablaj nu a iesit foarte stralucit... Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Una peste alta trebuie obtinut un echilibru imprimanta/expunere perfect si asta sint convins ca difera de la imprimanta la imprimanta si de la UVBox la UVBox. Cautati fiecare acest "echilibru" si trebuie sa iasa bine.Ce UVBox ai ? Cu neoane "negre" sau cu lampa U.V.? Vreau sa construiesc si eu un UVBox cu neoane "negre" [vreo 5-6 de 6W si 3-4 de 12w] alimentate dintr-un convertor de neon, dar am tot amanat proiectul ca sa aflu mai multe detalii [distante,timpi expunere,etc] dar SI DIN LIPSA DE TIMP LIBER.Am realizat si eu cablaje [vreo 2,acum vreo 7-8 ani cel putin] cu metoda UV,cablaj cu fotorezist, cumparat,film realizat intr-o tipografie,cu schema dorita bineinteles,expunerea am facut-o la soare [vara],revelator ->soda caustica si pot spune ca ies niste cablaje profi,sincer se merita investitia si timpul. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Una peste alta trebuie obtinut un echilibru imprimanta/expunere perfect si asta sint convins ca difera de la imprimanta la imprimanta si de la UVBox la UVBox. Cautati fiecare acest "echilibru" si trebuie sa iasa bine.Ce UVBox ai ? Cu neoane "negre" sau cu lampa U.V.? Vreau sa construiesc si eu un UVBox cu neoane "negre" [vreo 5-6 de 6W si 3-4 de 12w] alimentate dintr-un convertor de neon, dar am tot amanat proiectul ca sa aflu mai multe detalii [distante,timpi expunere,etc] dar SI DIN LIPSA DE TIMP LIBER.Am realizat si eu cablaje [vreo 2,acum vreo 7-8 ani cel putin] cu metoda UV,cablaj cu fotorezist, cumparat,film realizat intr-o tipografie,cu schema dorita bineinteles,expunerea am facut-o la soare [vara],revelator ->soda caustica si pot spune ca ies niste cablaje profi,sincer se merita investitia si timpul. Cred ca ar trebuie sa citesti tot forumul, o sa gasesti multe rspunsuri, la vremea respectiva eu l-am citit.Oricum, uitate pe aici, cu UVBox-ul meu: viewtopic.php?f=14&t=97&st=0&sk=t&sd=a&start=915 Link spre comentariu
opty80 Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Eu am reusit bine cu hartie de copiator, ''cretatata'' . Este un pic de tot lucioasa. Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Eu am reusit bine cu hartie de copiator, ''cretatata'' . Este un pic de tot lucioasa.Arata destul de urat cablajul tau. foloseste un diluant mai bun ca sa indepartezi tonerul de pe cablaj dupa corodare.Din poze nici gaurile nu arata prea bine, ai nevoie de o anumita turatie si un burghiu ascutit ca sa iasa ok.Eu dupa ce gauresc cablajul cu ajutorul unui burghiu NOU de cam 2-2,5mm iau usor gradul la fiecare gaura, stiu ca dureaza ceava timp, dar ies perfect asa. Link spre comentariu
iulisan Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 ......Eu dupa ce gauresc cablajul cu ajutorul unui burghiu NOU de cam 2-2,5mm iau usor gradul la fiecare gaura, stiu ca dureaza ceava timp, dar ies perfect asa.Ori e?ti fooooooooaaaaaaarte r?bd?tor ?i faci lucrul ?sta având evident ?i timpul necesar acestei opera?iuni de finalizare a cablajului ori faci asta dintr-o pasiune de nest?vilit,una peste alta te felicit pentru R?BDARE !!! Poate postezi ni?te poze cu proiectele tale pentru a stimula cet??enii ... ? Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 de ce iei gradul la fiecare gaura? incearca cu smirghel de 400 sub apa si sa imi spui cum iti iese (sa nu imi spui ca iei prea mult din stratul de cupru ca nu te cred) Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Da, am destula rabdare cand fac un cablaj, la mine dureaza cel putin o jumatate de zi.Etape:curatat cablajul cu cif, apoi sters cu diluantdau cu spray fotorezistDureaza o gramada pana se usuca, de multe ori cand nu dau cu spray seara sa il las pana dimineata sa se usuce, il pun la vreo 20-30cm deasupa unui resou. Asta bineinteles trebuie facut fara sa fie prea multa lumina in camera unde lucrez.Dupa ce s-a uscat bine, aplicat filmul si lasat 50 min la expunere UV, il expun cu ajutorul unei lampi de birou pe care am montat un bec economic Philips, cel mai puternic care l-am gasitDupa asta urmeaza developarea, care dureaza doar cateva minute (Cea mai scurta etapa )Sters lacul fotorezist cu diluantdat gaurifinisat gauri aplicat protectie trasee: spray flux, care trebuie lasat inca cateva ore la uscat.Cam la sfarsitul zilei reusesc sa termin un cablaj sau mai multe cu tot cu plantarea componentelorCam astea sunt etapele care le fac pentru a obtine un cablaj, calitatea lucrarii la final nu lasa de dorit.Acum or sa vina unii si o sa spuna ca fac un cablaj in 5 min prin metoda PNP, dar nu ma pasioneaza si nici nu am imprimanta laser. Filmul pentru foto, il printez la imprimanta cu jet, la "maximum dpi" unde se foloseste si cerneala colorata pentru a obtine o opacitate a traseelor mare.Bineinteles ca daca am de facut un cablaj simplu, ori folosesc cablaj de test, ori un marker si cablaj obisnuit. Link spre comentariu
opty80 Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Gaurile oricum de astupa cu fludor la lipire si nu se mai vad. Spiralul nu prea mai mergea si am dat asa cu el. Ma intereseaza sa iasa cat de cat bine, de aspect nu tin chiar asa de mult. Acum o intrebare. Am mai luat o foaie de cablaj dar am o problema cu ea. Nu mi se mai transfera tonerul cum trebuie pe el. Nu mai ramane lipit peste tot. Stie cineva care sa fie cauza? Link spre comentariu
nana Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Acum or sa vina unii si o sa spuna ca fac un cablaj in 5 min prin metoda PNP, dar nu ma pasioneaza si nici nu am imprimanta laser. Filmul pentru foto, il printez la imprimanta cu jet, la "maximum dpi" unde se foloseste si cerneala colorata pentru a obtine o opacitate a traseelor mare.Bineinteles ca daca am de facut un cablaj simplu, ori folosesc cablaj de test, ori un marker si cablaj obisnuit.Am si eu o intrebare ce suport folosesti pentru film, hartie normala si o dai cu spray transparent 21 sau folosesti foli de retroproiectie pentru INKJET si eu am tot imprimanta inkjet. Am incercat cu metoda pe foli de retroproiector inkjet dar am intampinat probleme mai trece lumina UV prin cerneala si probleme ca apar pori mici pe trasee si de aici lumina intra prin ei ca adrequ are lungimi de unda de 400nm. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Am si eu o intrebare ce suport folosesti pentru film, hartie normala si o dai cu spray transparent 21 sau folosesti foli de retroproiectie pentru INKJET si eu am tot imprimanta inkjet. Am incercat cu metoda pe foli de retroproiector inkjet dar am intampinat probleme mai trece lumina UV prin cerneala si probleme ca apar pori mici pe trasee si de aici lumina intra prin ei ca adrequ are lungimi de unda de 400nm.aceeasi problema o aveam si eu cu folia de retroproiector si inkjet-ul (chiar daca folia era pentru inkjet), uneori suprapuneam doua folii dar era tare enervanta alinierea si fixarea.acum folosesc doar metoda PnP, inkjet-ul a decedat iar laserul printeaza cam aiurea pe folia de retroproiector.Timpul aproximativ de lucru:cu metoda PnP in 25-45min ajung la operatia de plantare (cel mai mult dureaza corodarea cu B327)la metoda foto dureaza aprox 45-60 minute, am avut numai cablaje cu fotorezist deja aplicat, dureaza mult expunerea la neon UV (mai ales daca uiti de cablaj ) Link spre comentariu
nana Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Bine dar sincer nu imi vine sa imi cumpar o imprimanta laser numa pentru asta si 2 am investit bani in metoda foto pentru scule, materiale, etc. Si 3 traseele sub 15 th(a mia parte din inch) in metoda pnp apar trasee mai mult intrerupte si nu sunt garantate tot timpu transferul chiar daca pentru transfer am cuptor de imprimanta laser . am abandonat aceasta metoda. Expunerea la UV o fac in 60-90s daca expun peste reusesc sa ma aleg cu supra expunere si sa vezi tu atunci fericire. Neoanele nu sunt recomandate la expunere UV decat daca sunt peste o putere de 100w cumulativa, daca te chinui cu unu singur o sa ai de furca, am incercat si eu cu 1,2 neoane si am abandonat ideea acu folosesc un bec de iluminat stradal din acela cu lampa pe vapor de mercur de 125W, merge treaba brici. Developant seno4007 si celebru B237 ca, coroziv.Sincer mi se pare mai eleganta metoda foto, solutie mai inginereasca .Deci cer soluti pentru aceasta metoda nu pentru ceea PNP... !!! Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 pai ramane sa iti cumperi transparent21 si sa vezi cum merge treaba pe coala normala.neoanele UV merg foarte bine, nu sunt singurul care le foloseste.imi arati si mie un cablaj cu traseele de 0.00254? eu mai mai subtiri de 0.01 nu le pot face Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum