Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut!La un proiect as vrea sa folosesc cablaj dublu si am nevoie de treceri metalizate.Ma uit la oferta de la PCBoards.ro si aici ofera mai multe:- cupru chimic tip ?high-build?: 2-3 microni;- cupru electrolitic: 25 microni (se pot obtine ? la cerere ? si depozite mai înalte);- Sn ? Pb electrolitic: 10 ? 12 microni (la cerere se poate surfuziona);- Cositorire termica cu aer cald: 10 ? 15 microni (cel mai recomandat procedeu);Care este mai bun??? Din punct de vedere cantitativ as zice ca cel cu: cupru electrolitic: 25 microni

Link spre comentariu
Vizitator ionut musat

Incercati sa folositi hartie A4 de etichete. Coala care tine etichetele lipite este cerata.Se dezlipesc etichetele ramanand pe margine un contur de hartie necesar pentru a putea fi foaia apucata de imprimanta(asa este profilata foaia). Cablajele ies mai bine decat orice hartie si e mai usor pentru ca folia este transparenta si se vede imediat unde se lipeste tonerul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Uitati si solutia mea de a face circuite:

Tot intilnesc metoda cu hirtie foto, e vorba de hirtie pentru fotografii clasice sau hirtia foto pentru imprimante?Sau cum se cheama acea hirtie?
Link spre comentariu

Sau cum se cheama acea hirtie?

Hartie foto pentru imprimante Ink jet,dar eu am patit cu un tip de hartie foto,sa se lipeasca pe fierul de calcat(avea ceva plastic pe spate),dar am obtinut rezultate similare cu copertile de la integrame.
Link spre comentariu

Hartie foto pentru imprimante Ink jet,dar eu am patit cu un tip de hartie foto,sa se lipeasca pe fierul de calcat(avea ceva plastic pe spate),dar am obtinut rezultate similare cu copertile de la integrame.
Intrebam doar asa pentru ca eu folosesc metoda foto insa e bine de stiut. Ce stiu e ca merge bine si folia transparenta pentru imprimante laser, cum zice cineva mai sus, a-si fi curios cine ar avea rezultate mai bune, intre hirtie foto si folie transparenta laser vorbind, cit de usor s-ar dezlipi de pe cablaj una fata de cealalta, pret etc.Probabil ca intr-o zi o sa incerc si eu aceasta metoda mai ales ca nu necesita prea multa "tehnica" ci numai indeminare.
Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh

Pana acum am proiectat pcb-uri cu coli de retroproiector si un lucru foarte important,este vorba despre toner.Am observat ca tonerul difera unul adera mai bine altul nu,cateodata pcb-urile ies foarte bine altele cu intreruperi(tonerul nu se transfera in totalitate).

Intre hartia foto si fierul de calcat puneti o coala a4 simpla si nu cred ca veti mai avea vreo problema,eu asa fac ca sa nu stric in vreun fel talpa fierului
Link spre comentariu

asa fac si eu cu hartia intre folia de retroproiector si fierul de calcat. si folia se da foarte usor jos de pe cablaj. nu s-a lipit niciodata. s-a lipit cablajul de revista de dedesubt, hartia de coperta revistei pe care era cablajul pus, dar folia de cablaj niciodata :101 si de fapt aia e ideea.

Link spre comentariu

toate bune si frumoase. am mai facut azi un cablaj dupa metoda descrisa de mine mai sus, cu foie de retroproiector. a iesit bine. dar nu stiu cum sa curat tonerul de pe placuta. am incercat cu alcoo izopropilic, cu diluant. astea nu merg. pe cel de dinainte l-am curatat cu smirghel fin. dar nu prea as vrea sa mai folosesc metoda asta. la trasee mai fine se vede. smireghelul mananca din ele. :nebunrau: ce as putea folosi? :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări