yo9hrb Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Merge foarte bine si cu folia calcata. Am vazut la un prieten si parca iese mai bine decat cu hartie, fie ea si foto. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Puteti incerca si cu coperta de la Integrame(varianta mea de lucru). Link spre comentariu
vzsolt Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Salut!La un proiect as vrea sa folosesc cablaj dublu si am nevoie de treceri metalizate.Ma uit la oferta de la PCBoards.ro si aici ofera mai multe:- cupru chimic tip ?high-build?: 2-3 microni;- cupru electrolitic: 25 microni (se pot obtine ? la cerere ? si depozite mai înalte);- Sn ? Pb electrolitic: 10 ? 12 microni (la cerere se poate surfuziona);- Cositorire termica cu aer cald: 10 ? 15 microni (cel mai recomandat procedeu);Care este mai bun??? Din punct de vedere cantitativ as zice ca cel cu: cupru electrolitic: 25 microni Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Incercati sa folositi hartie A4 de etichete. Coala care tine etichetele lipite este cerata.Se dezlipesc etichetele ramanand pe margine un contur de hartie necesar pentru a putea fi foaia apucata de imprimanta(asa este profilata foaia). Cablajele ies mai bine decat orice hartie si e mai usor pentru ca folia este transparenta si se vede imediat unde se lipeste tonerul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 unele nu au acel conturinsa se printeaza pe o foaie normala,se lipeste o bucata de hartie d-aia cerata unde vine cablajul si se mai trece o data prin imprimanta Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Uitati si solutia mea de a face circuite: Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 eu am folosit folie de retroproiector printata pe imprimanta laser. si dupa aia calcata pe cablaj. a iesit din prima. Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Uitati si solutia mea de a face circuite: Tot intilnesc metoda cu hirtie foto, e vorba de hirtie pentru fotografii clasice sau hirtia foto pentru imprimante?Sau cum se cheama acea hirtie? Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Sau cum se cheama acea hirtie?Hartie foto pentru imprimante Ink jet,dar eu am patit cu un tip de hartie foto,sa se lipeasca pe fierul de calcat(avea ceva plastic pe spate),dar am obtinut rezultate similare cu copertile de la integrame. Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Sau cum se cheama acea hirtie?Hartie foto pentru imprimante Ink jet,dar eu am patit cu un tip de hartie foto,sa se lipeasca pe fierul de calcat(avea ceva plastic pe spate),dar am obtinut rezultate similare cu copertile de la integrame.Intrebam doar asa pentru ca eu folosesc metoda foto insa e bine de stiut. Ce stiu e ca merge bine si folia transparenta pentru imprimante laser, cum zice cineva mai sus, a-si fi curios cine ar avea rezultate mai bune, intre hirtie foto si folie transparenta laser vorbind, cit de usor s-ar dezlipi de pe cablaj una fata de cealalta, pret etc.Probabil ca intr-o zi o sa incerc si eu aceasta metoda mai ales ca nu necesita prea multa "tehnica" ci numai indeminare. Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Pana acum am proiectat pcb-uri cu coli de retroproiector si un lucru foarte important,este vorba despre toner.Am observat ca tonerul difera unul adera mai bine altul nu,cateodata pcb-urile ies foarte bine altele cu intreruperi(tonerul nu se transfera in totalitate). Sau cum se cheama acea hirtie?Hartie foto pentru imprimante Ink jet,dar eu am patit cu un tip de hartie foto,sa se lipeasca pe fierul de calcat(avea ceva plastic pe spate),dar am obtinut rezultate similare cu copertile de la integrame.Intre hartia foto si fierul de calcat puneti o coala a4 simpla si nu cred ca veti mai avea vreo problema,eu asa fac ca sa nu stric in vreun fel talpa fierului Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 asa fac si eu cu hartia intre folia de retroproiector si fierul de calcat. si folia se da foarte usor jos de pe cablaj. nu s-a lipit niciodata. s-a lipit cablajul de revista de dedesubt, hartia de coperta revistei pe care era cablajul pus, dar folia de cablaj niciodata si de fapt aia e ideea. Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 toate bune si frumoase. am mai facut azi un cablaj dupa metoda descrisa de mine mai sus, cu foie de retroproiector. a iesit bine. dar nu stiu cum sa curat tonerul de pe placuta. am incercat cu alcoo izopropilic, cu diluant. astea nu merg. pe cel de dinainte l-am curatat cu smirghel fin. dar nu prea as vrea sa mai folosesc metoda asta. la trasee mai fine se vede. smireghelul mananca din ele. ce as putea folosi? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Aceton? sau burete de buc?t?rie ?i Ajax (metoda mea). Merge foarte bine cu ambele variante. Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 aha. o sa incerc azi cu ceva de genu'. da' cred ca o sa folosesc CIF. si un burete cu partea aia verde mai abraziva. multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum