Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Hirtie lucioasa de 120 mg :da (trasee de 0.2-0.3mm) si multa multa rabdare la dezlipit.O sa ma interesez sa vad ce marca sunt foile ....Hartie lucioasa de 120g (asa o numesc cei de la care am cumparat) marca UPM DIGI

Link spre comentariu

Corectie , hirtie lucioasa de 120g (asa o numesc cei de la care am cumparat) marca UPM DIGI

Se mai poate realiza cablaje si cu Folie pentru Plastifiere (Melaminat).
Link spre comentariu

Corectie , hirtie lucioasa de 120g (asa o numesc cei de la care am cumparat) marca UPM DIGI

Se mai poate realiza cablaje si cu Folie pentru Plastifiere (Melaminat).
cum ? aia parca se lipeste/topeste pe hartie si nu cred ca e asa indicat sa o bagi in imprimnta laser

mai bine cu folie de retroproiector pt laser

Link spre comentariu

cum ? aia parca se lipeste/topeste pe hartie si nu cred ca e asa indicat sa o bagi in imprimnta lasermai bine cu folie de retroproiector pt laser

Merge si in imprimanta laser.Dupa ce calci cablajul si lasi sa se raceasca (eu l-am racit in frigider)se "trage" foarte usor de pe cablaj.Am incercat si eu aceasta varianta si merge SUPER. :da Trebuie doar sa mai umblu pe la setarile imprimantei ca sa depuna toner mai mult. La suprafete mari (de masa) parca nu pune toner suficient imprimanta mea (HP Laser Jet PCL 3oo5,cu cartusul ei original)si cad am corodat (cu acid azotic) a mai "halit" si din cuprul de sub toner. :nas: Oricum MERITA incercata aceasta varianta, :freaza: dar mi se par cam scumpe topurile cu aceasta folie(ar fi mai buna cea care este ceva mai groasa (125,175 microni),asta daca nu gasesti la bucata pe la un centru de plastifiere.
Link spre comentariu

cum ? aia parca se lipeste/topeste pe hartie si nu cred ca e asa indicat sa o bagi in imprimnta lasermai bine cu folie de retroproiector pt laser

Merge si in imprimanta laser.
Am uitat sa mentionez ca acea folie pentru plastifiere se lipeste la un capat cu sckotch pe o foaie de hartie,pe care a fost imprimat deja cablajul, ca sa nu ramana blocata in imprimanta si totodata pentru a nu face "risipa" de foaie pentru plastifiere[se lipeste o bucata taiata,putin mai mare decat cablajul imprimat deja pe hartie].Ideal ar fi ca sa nu mai treaca prin cuptorul imprimantei,dar atunci trebuie atentie la manevrarea foitei dupa imprimare sa nu se "stearga" tonerul.Apropo de acest lucru,stie cineva cum pot face sa nu mai treaca prin cuptor dupa imprimare la un HP LaserJet P 3005? [imprimanta mea] Fara sa o "defectez" ca este de la servici.Atasez si o poza cu un cablaj "calcat" cu folia [are calitate slaba poza,de Webcam]http://it.tinypic.com/view.php?pic=eq48j7&s=3
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

O intrebare care este legata de fabricarea cablajelor:Am desenul, in format PDF, dar este facut pentru metoda cu UV. Mie-mi trebuie pentru fierul de calcat, deci vazut in oglinda. Cum mama naibii intorc eu desenul astfel incat sa se imprime corect?

Link spre comentariu

O intrebare care este legata de fabricarea cablajelor:Am desenul, in format PDF, dar este facut pentru metoda cu UV. Mie-mi trebuie pentru fierul de calcat, deci vazut in oglinda. Cum mama naibii intorc eu desenul astfel incat sa se imprime corect?

Pai dupa cate stiu eu,daca este pentru UV merge si pentru fierul de calcat FARA mirror. :da Si la UV si la fierul de calcat TOT asa trebuie imprimat.La UV desenul cablajului imprimat se pune cu "partea imprimata" spre cablajul foto,la fel se TRANSFERA tonerul si cu fierul de calcat. :limb: DECI parerea mea este ca NU trebuie sa faci MIRROR daca este pentru UV. :da
Link spre comentariu

Nu neaparat era pentru UV, asta am dedus eu, dupa ce am facut deja un cablaj si mi-a iesit ... pe dos. Oricum, l-am intors acum si maine il bag la corodat.

Link spre comentariu

Nu neaparat era pentru UV, asta am dedus eu, dupa ce am facut deja un cablaj si mi-a iesit ... pe dos. Oricum, l-am intors acum si maine il bag la corodat.

Pai daca NU este pentru UV,atunci trebuie NEAPARAT mirror ca sa faci un cablaj CORECT.Ai specificat ca este pentru UV si de aceea ....am postat ca NU trebuie mirror.Daca poti sa faci rost de folii pentru plastifiere,iese un cablaj super,plus ca nu te mai chinui cu "desprinderea" hartiei dupa "calcarea"cu fierul. Sau cu hartie de la autocolant [cea subtire de protectie,sa-i spun asa] iese iar un cablaj super,se transfera TOT tonerul si nu trebuie sa te mai chinui cu hartia,se dezlipeste singura [pare cerata,sau asa ceva],trebuie NUMAI sa nu o misti cand "calci"cu fierul,pe cand la folia de plastifiere,se "lipeste" de cablaj imediat cum pui fierul pe ea [nu mai exista riscul sa se miste],apoi o racesti [in frigider,cum am facut eu]si apoi o desprinzi cu grija sa nu "smulgi" traseele. Si eu am ramas "surprins" de rezultate obtinute,sincer nu ma asteptam [sa iasa asa de bine si usor] dupa experienta cu hartie normala [trebuie sa-ti "formezi" mana un pic].Incearca si ai sa vezi rezultatele diferite fata de hartia obisnuita. :da
Link spre comentariu

N-am lucrat niciodata cu hartie obisnuita. Doar cu hartie foto si, mai nou, folie pentru proiector.

Cu folie de retroproiector nu am lucrat deloc eu la varianta cu fierul de calcat. :speriat MERGE ? Am reusit sa "procur" cateva folii de plastifiere [vreo 15] si am incercat [am citit pe alt forum] si iese super,DAR foliile au un pret cam maricel,zic eu, la "bugetul" meu. Cele cateva folii de retroproiector pe care le am,le pastrez pentru metoda foto [pe care am experimentat-o] care este pe departe CEA mai calitativa metoda,DAR implica si costuri mai mari de executie a cablajelor [cablaj cu fotorezist pozitiv,masa de expunere la UV,soda caustica,... ] dar SINCER,iese un cablaj IDEAL,aproape ca de fabrica [mai putin culoarea verde de pe partea traseelor]. :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări