adicontakt Postat Iulie 29, 2009 Partajează Postat Iulie 29, 2009 un start de unde sa incepi si mai da si cu google http://en.wikipedia.org/wiki/Printed_circuit_board Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 am gasit useri care spun ca e buna si hartia foto Link spre comentariu
deliquenme Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Nu stiu daca va ajuta, nu am facut un cablaj in viata mea, pentru grafica va recomand Corel Draw usor de utilizat, iar pentru acoperirea partilor care vreti sa ramana pe cablaj cred ca as putea sa va ajut cu autocolant taiat la Cutter Plotter, daca este cineva interesat pot face cateva modele pentru teste, daca iese, cand am timp liber va fac cu placere autocolant pentru cablaje, nu va costa nimic, asta numai daca merge...Din cate am inteles procedeul este asemanator cu crearea sitelor pentru serigrafie, mai este o solutie dar un pic mai costisitoare, sunt firme specializate care realizeaza filme negru pe transparent. Link spre comentariu
kit Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Eagle salveaza pcb si ca pdf, este free si usor de folosit. De asemenea, permite proiectarea biblioteci de componente foarte usor. Apoi, este recomandat ca tiparirea sa se faca pe hartie lucioasa (cretata?). Cea de xerox merge 50-50%. Chiar si hartia de xerox e cu chichitze: pe o parte este mai lucioasa decat pe cealalta. Placuta este bine sa fie un pic data cu smirghel, foarte fin, pentru ca tonerul sa adere mai bine la ea. In cele din urma, corodarea este bine sa fie facuta la temperatura joasa, adica n-are rost sa fierbi clorura... N-am inventat nimic, am impartasit din experienta capatata folosind informatiile (multe si dispersate) ce se pot gasi in acest thread, dar si la adresa http://www.instructables.com/id/Mostly- ... nufacture/. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 Nu stiu daca va ajuta, nu am facut un cablaj in viata mea, pentru grafica va recomand Corel Draw usor de utilizat, iar pentru acoperirea partilor care vreti sa ramana pe cablaj cred ca as putea sa va ajut cu autocolant taiat la Cutter Plotter, daca este cineva interesat pot face cateva modele pentru teste, daca iese, cand am timp liber va fac cu placere autocolant pentru cablaje, nu va costa nimic, asta numai daca merge...Din cate am inteles procedeul este asemanator cu crearea sitelor pentru serigrafie, mai este o solutie dar un pic mai costisitoare, sunt firme specializate care realizeaza filme negru pe transparent.salutare , si eu am pus intrebarea daca merge cu ploterul si cineva mi-a zis ca nu poate sa importe poza (*bpm) in corel ca sa il transmita in ploter e adevarat? Link spre comentariu
Kreator Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 Daca ploterul este cu tonner e OK! Daca e cu cerneala, atunci nu-i bine! Link spre comentariu
adicontakt Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 Daca ploterul este cu tonner e OK! Daca e cu cerneala, atunci nu-i bine!plotteruyl de care vorbeste userul deliquenme este o masina care decupeaza autocolantul nicidecum unul care imprima Link spre comentariu
deliquenme Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 Da plotterul decupeaza autocolant, normal ca nu o sa taie niciodata dupa o poza, fiea ea BMP, JPG, GIF, etc., dar aceste documente pot fi vectorizate, deci asta nu este o problema, ideea este daca va ajuta autocolantul deja decupat, nu daca se poate decupa modelul pentru ca se poate decupa orice model, orice traseu. Link spre comentariu
milo01miau Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 Eu unul folosesc hartie lucioasa taiata din reviste!!!!!Am incercat si cu hartia foto dar se curata mai greu!!!!!Asta e facut cu hartie dintr-o revista!!!!! Link spre comentariu
bogdan546 Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 f?cut cu ajutorul hârtiei din reviste ,pentru cablaje mai complexe (dublu placate )apelez la cineva de aici de pe forumTrasee de 0.88 mm la acesta Link spre comentariu
nooob64 Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Cu hirtie lucioasa si printare la un serox color de noua generatie am putut sa scot trasee de 0.2 mm doar 3 trasee intrerupte.Placuta este un adaptor pentru un DSPIC33FJ128 capsula TQFP extrem de mica doar sub lupa se pot face lipiturile.La asemenea placuta e nevoie de o verificare sub lupa ca traseele sa fie aliniate bine, la mine o eroare de 0.3mm a facut ca placa sa fie fara folos ( un pin de la cip era inafara)[attachment=0]Clipboard01.jpg[/attachment]Pentru dublu placat eu am aliniat cele 2 foi ca sa corespunda una cu alta apoi am decupat margini cu un liniar si cutit de cartoane ca atunci cind le prind de placa sa le pot alinia din nou , le prind la 3 colturi cu super glue si incep sa dau cu calcatoru pe temperatura medie .Mie mi-a iesit tot timpul , eroarea de 0.1-0.2 intre fete ,depinde cit de bine sunt aliniate.Cea mai mare placa x2a fost de 20x13 si o eroare de ~0.2mm. Link spre comentariu
iulisan Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Pentru trasee o.2,o.3 mm fara discutie cablaj fotorezist , cablajele cu trasee peste 0.3 merg facute cu pagini din reviste glossy ( personal nu vad de ce sa faci rabat si sa folosesti asa ceva ) , hartie foto - acceptabil si folie press'n'peel - exceptional.Folia press'n'peel daca stii cum sa faci sa nu printezi doar un singur cablaj pe ea si s-o arunci isi merita toti banii ( op' zeci de mii si rezultatele sunt mai mult decat multumitoare ! ).Pentru perfectiune ( diy ) cablajul fotorezist ramane de departe cel de preferat , eu am lucrat doar cu cablaj fotorezist manufacturat de mine nicidecum cumparat si ... am pus 2 pozne pt elucidare ( ICD2) ... Link spre comentariu
nooob64 Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Eu dau 0.5 LEI pe o imprimare pe hirtie lucioasa si imi ies trasee de 0.2 , folie pnp 8 lei scumpa , sa nu mai vorbesc de metoda cu fotorezist care dupa mine e extrem de scumpa (ce e drept ,arata ca la fabrica), mai ales aparatura pentru 'developare' ;pentru mine hirtia lucioasa + calcator cea mai avantajoasa metoda pentru cablaje de nivel mediu mai ales crearea traseelor costa maxim 1 LEU tinind cont si de curentul care il consuma calcatorul.Ce e drept , necesita ceva experienta (ce temperatura sa aibe calcatorul , cind sau lipit traseele ) , sincer eu pina am prins "spilu" am avut o gramada de placi cu trasee intrerupte , insa noroc cu markeru Link spre comentariu
MifTy Postat August 17, 2009 Partajează Postat August 17, 2009 ... b?nuiesc c? linkul ?sta v? e inutil, da??? nu l-a? pune, da'-mi place s? spamez!!! http://electronics-diy.com/pcb_drill.php Link spre comentariu
nooob64 Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 O versiune mai buna de PCB cu integrat in capsula TQFP realizat cu hirtie lucioasa+calcator:[attachment=0]Clipboard01.jpg[/attachment]Mi-a iesit excelent din prima , nici un traseu intrerupt Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum