Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Ok ms de informati am crezut ca sunt reprezentati... stiu doar ca au produse de la ei oricum eu ca amator nu imi permit sa imi achizitiones produse de la Bungard, pur si simplu sunt prea scumpe !!La fel ca si cele proxon !! am acasa 2 seturi de burghie de 0,5 mm din care unu sa dus dupa vre-o 50 de gauri.. adica sau rupt toate 3, asta din cauza ca nu am masina de gaurit pe coloana !!

Link spre comentariu
Vizitator florin0_2001

Pentru cei care folosesc metoda foto si dispun de o imprimanta laser color, o solutie ar fi ca la desenarea cablajelor sa folositi negru CMYK (adica 100% Cian, 100% Magenta, 100% Yelow si 100% Black). Daca olositi negru simplu imprimanta o sa puna doar toner negru. Daca folositi negru CMYK imprimanta pune toner din toate cele trei culori plus toner negru, rezultand astfel piste mult mai opace. Am incercat si am vazut diferenta. Ideea mi-a dat-o chiar tipul de la centul xerox unde am printat.

Link spre comentariu

Merg ascutite. eu le polizez pe un disc abraziv daca nu se rup din toata spirala!! Insa cu cat e mai scurta spirala cu atat nu se rupe mai usor! ca nu intra in oscilati !!

Link spre comentariu

daca nu misti burghiul in timp ce gauresti si n-ai bataie prea mare in bohrmasina, n-ai probleme cu ruptul burghieloreu gauresc cu un motor de girofar+mandrina si am rupt burghie doar cand am miscat prea mult mana

Link spre comentariu

dar cum e Doctore cu masina de banc? parca altfel iti vine sa dai gauri :da

eu am dat 200ron pe o masina cu coloana dar merita aproape toti banii, are doar un mare dezavantaje - este foarte zgomotoasa.

acum a mai ramas doar o problema - debitatul cablajelor :cry: mai ales la cele foto - se distruge pe margine stratul de fotorezist.

Link spre comentariu

Ai incercat sa faci un suport pentru pendular si sa misti cablajul cu mana (eventual dupa ce ai pus o rigla fixata de suport pe post de ghidaj)? Un fel de fierastrau mecanic cu panza subtire "de banc" in versiunea diy.

Link spre comentariu

acum a mai ramas doar o problema - debitatul cablajelor :cry: mai ales la cele foto - se distruge pe margine stratul de fotorezist.

Debitati dupa corodare.
Link spre comentariu

@Blind- asa mult nu prea imi vine sa ma complic si tot trebuie sa frec sus-jos panza aia, oricum cu panza il taim si pana acum dar a inceput sa devina enervant@miron1947 - nasol este ca nu imi vine sa stric jumatate de cablaj pentru o margine, asta cand placuta este mai mare si serie unica,corectiile le fac cu markerul (daca este posibil)eu ma gandeam daca a incerca cineva o foarfeca de banc sau alte metode, probabil sunt probleme cu stratul de fotoreziste si la foarfeca.eu le mai tai cu cuterul (zgariere - gen metoda taiat sticla,gresie)dar am dat saptamana asta de un cablaj comunist si am nu a vrut sa cedeze la repetatele zgarieturi (la astea chinezesti mergea bine) si am pierdut o parte frumusica din dublu placat.

Link spre comentariu

nu imi vine sa stric jumatate de cablaj pentru o margine,

Puteti acoperii zona fara circuit cu scotch,eu am facut si o placa de teste(trasee drepte) folosind scotchul pentru protectie.Nu stiu cum se comporta placatul cu fotorezist pe el la ghilotina(daca crapa marginea), eu asa debitez placatul,dar nu folosesc metoda foto.
Link spre comentariu

Daca tot veni discutia, eu tai cablajul cu fotorezist cu polizorul unghiular, flexul cum mai e cunoscut, am o cariciumba de polizor de 800W special pentru asta cu un disc de 1,5 la mine merge bine, din margine pierd doar 1 - 2mm care i-i iau cu pila atunci cind iau gradul

Link spre comentariu
Vizitator zamfirelu

Sal. zilele astea m`am apucat si eu de proiectat o cutie pentru realizarea cablajului imprimat cu lumina UV. Am si eu niste intrebari pentru cei care sunt din cluj . Unde gasesc lampi UVA ? ceva site sau firma sau macar pe situ de la tme. ms mult.

Link spre comentariu

Ai incercat sa faci un suport pentru pendular si sa misti cablajul cu mana (eventual dupa ce ai pus o rigla fixata de suport pe post de ghidaj)? Un fel de fierastrau mecanic cu panza subtire "de banc" in versiunea diy.

In Hornbach am vazut un sistem de fixare a pendularului si tai pe el miscand cablajul (sau orice altceva trebuie taiat).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări