cosmin_h Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 @nickrvl multumesc mult pt poze. As mai avea o intrebare. Se expune uniform placa avand in vedere ca tuburile nu sunt una langa alta? Eu vreu sa pun so oglida sub tuburi, banuiesc ca ar ajuta. O zi buna Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 La scanerr-ul de mai sus, daca lasi la expus prea putin timp, pe margine de tot o sa se expuna mai putin, ar mai trebui inca 2 neoane ca sa fie cat mai uniform (distanta intre ele si cablaj fiind mica la scanere), oricum merge si asa mai ales daca nu ai de facut cablaje de dimensiuni mari. Felicitari oricum si bafta la proiectele viitoarecosmin_h Merge si o oglinda pusa, mai inbunatateste expunerea. Link spre comentariu
marianqt Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Salutare tuturor ,As vrea sa aflu ,de la cei ce au folosit placi cumparate de la Ret Timisoara , ce rezultate au obtinut cu placile cu fotorezist negativ ( grosime minime trasee , aspect final , eventual si 1-2 poze daca se poate) si aceeasi intrebare si pentru placile Bungard( pozitive de data aceasta ) . Cam atat pentru inceput ! Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Le-am folosit pe ambele, cele de la RET o singura data, motivul: nu au folie pe ele de protectie(sunt bagate intr-o punga), in schimb au o folie transparenta(nu stiu pt. ce fiindca nu ii vad rostul) care oricum o dai jos cand tai placa fiindca se "cojeste" de la taiat , astea fiind spuse ies cablaje destul de bunicele dar cea mai buna calitate o ai cu cele de la Bungard (daca folosesti substante bune (eu folosesc la developare subst, de la metrafo), in proportii si ambianta corespunzatoare vei obtine rezultate f. bune, mie imi ies traseele de 0.254mm perfect) Concluzie: cele de la Bungard sunt pe primul loc Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Consideri ca postul de deasupra ta nu ar fi un raspuns?Eu am citit tot topicul asta...dar nu stiu ce tip de tub folosesti?dintrun topic anterior spui ca folosesti tub florescent dar de care(din nr si timpul expus tind sa cred ca sunt tuburi normale)?eu ma refeream la cele UV!Eu folosesc tuburi florescente de 8W/6Buc placa la o distanta de 3Cm aproximativ, expunerea dureaza 10 min, merge si 7 min dar il las eu mai mult. Link spre comentariu
marianqt Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Salutare tuturorMersi Adrian pentru raspuns , o sa incerc din nou cu cablaje de la Ret , voi folosi developant nu NaOH si o sa vad daca voi fi multumit de rezultate (Am mai avut niste incercari si nu am fost multumit la developare). Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 @nickrvl multumesc mult pt poze. As mai avea o intrebare. Se expune uniform placa avand in vedere ca tuburile nu sunt una langa alta? Eu vreu sa pun so oglida sub tuburi, banuiesc ca ar ajuta. O zi bunaNu am nici o oglinda, o consider inutila atita timp cit ies si asa, si chiar bine.dar nu stiu ce tip de tub folosesti?dintrun topic anterior spui ca folosesti tub florescent dar de care(din nr si timpul expus tind sa cred ca sunt tuburi normale)?eu ma refeream la cele UV!Deci cum ziceam, cititi tot, unde deja am mai spus-o, sint tuburi florescente normale ca si lumina adica albe si se gasesc intr-o carcasa de plastic cu steker de alimentare si intrerupator, numa bune de bagat in priza. Erau 15 si 20 lei buc, ca de, sau mai scumpit. Eu le-am scos capacul/protectie de plastic le-am prin direct cu holtsuruburi pe care le-au avut tot ele in punga , am scos butoanele si le-am "reciclat" si le-am conectat intre ele culmea tot cu cabluri din dotarea lor, sint concepute sa fie interconectate, si "voila" am cutie de expunere. Link spre comentariu
cosmin_h Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Cablaj facut cu fieru de calcat Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 arata bine.ce foaie ai folosit? ce imprimanta ai? ce toner? seria si numarul de la CI data viitoare Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 Eu am f?cut ?i cu folie PnP, ?i cu carton lucios. Rezultatele sînt absolut identice, singurele diferen?e fiind:- folia PnP se poate trage de pe cablaj imediat ce s-a terminat de c?lcat, cartonul trebuie b?gat în ap? rece sau c?ldu?? ca s? se dizolve hîrtia;- cu PnP ies ?i trasee de 0,2mm în timp ce pe carton nu po?i pune baz? decît pîn? pe la 0,7mm;- dup? corodare, la cablajul f?cut cu folie freci de te g?sesc to?i dracii, în timp ce cartonul se ia imediat.Ambele metode au cam aceea?i durat? de timp. Fierul de c?lcat îl ?in ca pentru bumbac, c?lcat ?i mi?cat încontinuu pe plac? timp de 3...4 minute. Iese dim prima.EDIT: am uitat s? zic, imprim cartonul la xerox, am observat c? are tonerul mult mai bun. Link spre comentariu
cosmin_h Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 arata bine.ce foaie ai folosit? ce imprimanta ai? ce toner? Foaia e o coperta de la o revista de la Depozitul de Calculatoare(adica carton lucios), imprimanta e un Samaung ML2010PR si tonerul este cel original(folosesc imprimanta strict pt cablaje ) Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 sa le ia naiba de fiare de calcat de cartoane lucuioase si alte tampenii. ma chinuii de 2 zile si tot nu iese. primul cablaj l-am facut cu folie retroproiector si a iesit perfect fara sa citesc prea mult. dupa lungi lecturi ma pun sa fac stric o groaza de folii( pnp nu am folosit niciodata?) si nu mai imi iese nimic, ba se intinde tonerul ba iese prea putin si mi se corodeaza si din trasee Link spre comentariu
cosmin_h Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 Tonerul si mie mi s-a intins de cateva ori, dar am rezolvat problema dand temperatura fierului de calcat mai mica, dar nici prea mica ca atunci nu se mai lipeste. Trebuie experimentat putin, si eu am stricat cateva placi la inceput, chiar si placi foto pana am invatat. Inca un cablaj mai vechi facut tot cu fieru de calcat http://it.tinypic.com/view.php?pic=14vpljm&s=5 Link spre comentariu
Vizitator picnic Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 Incercati sa printati cu laser pe calc subtire ( cam 7 RON carnet cu de 50 coli A4). Apoi fier de calcat, etc... Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 o firma? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum