Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Vizitator mario

Cred ca ai fost putin neatent. Ceea ce vreau eu, este o metodologie prin care sa printez direct pe PCB, la o imprimanta cu jet de cerneala (modificata), incit sa nu fie nevoie de mers la xerox, calcat cu fierul de calcat, etc. Pur si simplu, sa iei placuta printata, eventual o incalzesti inainte si dupa printare, si o bagi direct in clorura ferica.

Link spre comentariu

Cred ca ai fost putin neatent. Ceea ce vreau eu, este o metodologie prin care sa printez direct pe PCB, la o imprimanta cu jet de cerneala (modificata), incit sa nu fie nevoie de mers la xerox, calcat cu fierul de calcat, etc. Pur si simplu, sa iei placuta printata, eventual o incalzesti inainte si dupa printare, si o bagi direct in clorura ferica.

am inteles asta,dar am vrut sa va spun o metoda care nu necesita modificarea imprimantei etc.
Link spre comentariu

daca imprimanta nu are traseul hartiei orizontal din fabricatie, asta E o problema.a doua problema e cerneala: trebuie sa reziste la clorura ferica/acid azotic. din cate stiu, singura cerneala cu calitatea asta e durabrite, asta inseamna ca vrei-nu vrei iei o imprimanta epson.si din pacate, cerneala durabrite bulk nu se gaseste, oricum, nu foarte usor, si nicidecum ieftin!!!pana la urma, ar fi o idee mai buna sa modifici o imprimanta laser, macar toner se gaseste pe toate drumurile.sau un xerox mai vechi, mai ales daca are TOT traseul hartiei pe orizontala!!!

Link spre comentariu

Eu am modificat o imprimanta inkjet, scoteam pe cablaj si dadeam peste cu toner de imprimanta laser dupa care il coceam si corodam, rezultatul era bunicel dar pentru trasee mici si precizie f mare nu prea merge asa. In plus mizerie multa cu tonerul etc. Cat despre modificarea unei imprimante laser sa printeze direct pe cablaj nu merge fiindca suprafata trebuie polarizata neuniform, ea fiind din cupru se va polariza la fel peste tot.

Link spre comentariu

ca veni vorba de uv... nu stiu daca am mai spus, dar in "302 scheme" e o schema de temporizator conceputa pentru stergerea epromurilor cu uv, schema care mi se pare pretabila direct pentru comanda uv-urilor pentru expus pcb-uri...contine un 4060, un driver cu un bd, si un releu.s-ar putea totusi sa fie nevoie de modificat temporizarile, alea originale sunt calculate pentru epromuri... stiti voi, alea cu capacitati simbolice, si cu "ferestruica"...ah si as vrea sa ma lamureasca pana la urma cineva ce e mai avantajos (aka pret de cost, dificultati de constructie, cat de usor se gasesc): tuburi sau leduri uv???

Link spre comentariu

Eu aproape am terminat un temporizator cu PIC foarte simplu si care cred ca va fi foarte ieftin, este conceput de mine tocmai in ideea de a fi ieftin si doar cu functii de baza, daca intereseaza pe cineva o sa incerc sa definitivez treaba cat mai repede si sa fac un topic cu detalii, fisiere sursa, poze, etc.A fost gandit sa poata fi portat pe orice PIC, in curand il voi incerca pe un exemplar care costa 3 lei parca la Comet, pe langa asta mai e nevoie de 2 segmente de 7 LEDuri si 2 butoane, plus un buzzer, estimez undeva la maxim 10 lei toata investitia.

Link spre comentariu
:da :da :da :da :da VREM !!!MifTy cred ca stiu si eu schema dar temporizarea e ultimul lucru pe care sa il faci ! sa ia cutia, neoanele si dupa faci si temporizarea (cu un 555 e cel mai simplu sau cu o priza programabila digitala - eu am un ceas chinezesac care are si functie de temporizator si indica timpul ramas) Bafta la UV (eu ajung maine pe la Bucale si poate reusesc sa gasesc niste neoane UV prefer tuburile pentru ca lumina este mai uniforma de cat la led-uri !
Link spre comentariu

Eu am zis acum cateva pagini, gasesti neoane UV Vito ieftine in magazinul TITAN, la statia de metrou TITAN. La etajul 2 sau 3 langa lifturi, daca intrebi sigur gasesti.Cat despre temporizator, o sa incerc sa grabesc lucrurile (ca si eu il voi folosi tot la UV), functioneaza in mare, mai trebuie periate niste lucruri.

Link spre comentariu
Vizitator Adrian_p

@stefan_roEu am facut cu leduri puse intr-o matrice si a iesit perfect..lumina e destul de puternica si uniforma..de fapt incercasem si cu bec cu bapori de mercur la care am indepartat balonul si nu a iesit nimic.Ba iesea supraexpus ori subexpus.. dupa ce am facut cutia cu leduri nu a mai fost nici o problema. Numai ca trebuie avut grija ca desenul pe foaia de calc sa fie facut la imprimanta laser. Temporizatorul cu 555 mi sa parut solutia cea mai buna, fiind ieftin si precis. Solutia de developat se face simplu: o lingurita de fulgi de soda caustica la 3 pahare de 250 ml apa, si asa am facut 2 litri de solutie din care am o multime de timp. pentru cine vrea sa-si faca lampa cu leduri am cablajul in forma electronica inclusiv PDF.

O zi buna..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări