Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

eu fac asa rezultate foarte bune :freaza: :freaza: 1 se taie cablajul se curata cu un burete abraziv (e ff fin si costa 2 lei) apoi cu alcool izopropilic2 se scoate la imprimanta laser( rezolutie maxima unele au accentuarea nuantei de negru se selecteaza asa sau printare alb negru) p o foaie de retroproiector 5 bani coala/ stiti cum mirror la la la :sparge: 3 se pune coala de retoproiector peste cablaj iar peste ea se pune o cola normala pt ca se lipeste fierul de calcatse calca vro 5 min se observa ca traseele se dilata putin foaia de retroproiector se lipeste de cablaj se inlatura coala a44 se introduce cablajul cu foia de retroproiector peste el in congeletor dupa circa 4 min se scoate si se dezlipeste usor dintrun colt :dans: se corodeaza cu clorura cu acid e cam riscant

Link spre comentariu

neoanele de 8W de la Vito ce caracsteristici au? ca nu am gasit nici un fisier informativ, habar n-am daca sunt de 12V, sau 220 plus droser, as vrea sa iau vreo 8 bucati dar nu stiu care ar fi cea mai buna solutie ca sa le leg fara improvizatii gen droser de la becuri economice. Ar merge cu drosser clasic de 18W cate doua inseriate? am inteles ca trebuie startere speciale?

Link spre comentariu

neoanele sunt clasice,banuiesc,daca e vorba de un tub cu cate 2 terminale la fiecare capatpoti pune 2 in serie pe un droser le 18w,dar trebuie sa pui startere care merg in serie(ca unele nu merg intr-o astfel de configuratie)fiecare neon cu starterul luivezi ca la vanzari,userul Luc are de vanzare niste neoane d-astea,unele dintre ele cu tot cu suport(care contine electronica necesara)

Link spre comentariu

ma gandeam eu ca s-ar putea cu ajutorul unor startere 4-22 serie S2 Philips.

In principiu orice balast electromagnetic de 18W ar trebui sa fie capabil sa alimenteze 2 neoane de 8W sau unul de 18W

indiferent de marca neoanelor sau balasturilor (in afara de chinezarii)

Un datasheet Philips prezinta legarea corecta pentru mai multe tipuri de tuburi.

Apeland la produse Philips ma gandesc sa folosesc neoane Actinic BL 8W/10 FAM, din cate observ lungimea de unda este perfecta, 4 tuburi de genu' asta ar fi excelent 2 jos si 2 sus.

Ca si pret sunt mai ieftine decat TLD-urile BLB si au sticla alb opac, lumina este alb albastrui

Link spre comentariu

neoane uv(black light) de 8w,se gasesc cu 3,5 lei la dristor,in spatele meculuialea albe sunt 1-1,5 lei

Am fost azi la dristor la 3 magazine cu electrice din spatele mec-ului si doar la 1 singur avea neoane simple albe de 8W dar nu si blacklight.....pe mine ma intereseaza sa imi iau blacklight...de unde imi pot cumpara neoane blacklight din bururesti de 8W? as dori o sursa sigura daca se poate si la ce bani se gasesc.
Link spre comentariu

si la titan mall sunt tot 3.5 ron? din cate tin minte si am vazut in paginile anterioare un neon este cam la pretul de 6 ron....well...4 neoane 24 ron....cu fix tot 24 ron de la dristor de unde unii spun ca se gaseau imi puteam lua 8 :reytre ....ma interesa totusi mai ieftine ca nu vreau sa imi iau doar 4Later edit : scuzati matematica la ora asta....8 neoane a cate 3.5 ron fiecare sunt 28 ron nu 24 cat am zis mai devreme :somn:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator irina

Buna ziuanu sunt electronist, dar va rog sa ma ajutati cu ceva.am citit tot ce ati scris aici, si la un moment dat cineva spunea ca exista niste lampi cu care se face terapie. Imi trebuie pentru bunicul meu. Am tot citit despre asta si am inteles ca exista o lampa Ultra Vitalux, care ar corespunde cerintelor mele.va rog sa ma ajutati cu sfaturi: este buna aceasta lampa pentru terapie? mai exista si alt model?daca da, de unde pot cumpara si cat costa?multumesc frumos.

Link spre comentariu

Ultra Vitalux este un bec de 300W care emite o lumina asemanatoare cu lumina solara (inclusiv UV). La puterea asta poate produce arsuri grave. Trebuie folosit doar in aparatura proiectata sa lucreze cu acest bec si doar cu recomandarea cadrelor medicale calificate.

http://www.osram.com/_global/pdf/Professional/General_Lighting/UV_IR/105S001GB_DB_Ultra_Vitalux_UV.pdf

Safety information.

Because of the intense heat produced

the lamps should be operated only in

suitable fixtures. Protect the lamps against

moisture and splashes. If used incorrectly,

UV radiation may lead to sunburn and

conjunctivitis.

Safety information.

This unit is not a medical product. You should consult your doctor if you have any medical

problems. Only your doctor will be able to suggest suitable treatment for your symptoms.

Considerable heat is produced. Operate the lamps only in suitable fixtures. Protect the

lamp against moisture and splashes.

O lampa "solar" pentru uz casnic impreuna cu sfaturile medicului privind regimul de expunere sunt solutia cea mai simpla si sigura.

Link spre comentariu
Vizitator irina

Multumesc mult.dar exista totusi ceva de genul asta? Bunicul meu a avut o lampa pe care o folosea in acest sens dar pe care din pacate a spart-o. Chestia este ca nu am notat nicaieri codul, numele ei..Acum este necesar sa ii cumpar o alta lampa, dar nu stiu ce sa caut si unde sa caut. M-am uitat pe site-ul celor de la Osram si am gasit o lampa care seamana ca si aspect cu cea pe care o avea bunicul. Este vb despre BEC 375W E27 SICCA CLAR - OSRAM .Crezi ca e ok?Oricum bunicul tine minte ca becul avea putere 250 W...

Link spre comentariu
Vizitator irina

Bunicul il foloseste pentru afectiuni reumatice. din pacate nu pot spune diagnosticul exact, stiu doar ca lui ii facea foarte bine pentru articulatii si durerile generate de reumatism.

Link spre comentariu

Daca e pentru reumatism asta e becul care trebuie, cel putin tipul de bec. Antentie la putere si distanta! Vezi ca sunt si de puteri mai mici. Becuri cu infrarosu se mai gasesc si la cabinete/farmacii veterinare fiindca sunt folosite in crescatorii de pui de gaina, purcei si alte animale mici.

Link spre comentariu
Vizitator irina

multumesc foarte foarte mult. l-am sunat pe bunicul meu si i-am spus exact ce mi-ai zis aici, si era foarte incantat. Si-a amintit ca el becul il avea dintr-o crescatorie de porci , era folosit pt purceii mici.deci, se pare ca pana la urma am dat totusi de urma lui. multumesc din suflet. Acum sper sa il si gasesc undeva de cumparat. Multumesc frumos de mii de ori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări