Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

eu zic sa le dai, solder mask adevarat obtii numai la firma specializatadar in regim diy e cea mai buna solutie din cate am vazut, vopseaua poate fi speciala pt. sticla in asa fel va avea si transparenta iar pad-urile... eh aici vine partea mai grea, tipu' le'a acoperit manual cu ceva ustensila creata de el, probabil e banala dar nu'mi dau seama cum arata, poate ca o sa incerc

Link spre comentariu

pai acum asta depinde de rabdarea fiecaruia, eu am rabdare ca sa arate bine poate o placa pana la 10 pe 10, dar mai mare inseamna mai multe pad-uri deci si rabdarea mea se duce oricum cert e ca voi incerca ... anu' asta

Link spre comentariu

Dezavantajul folosirii cuptorului cu microunde defect: dimensiuni mari ale "cuptorului" si imposibilitatea de a face cablaje de dimensiuni mari. Hmm...daca stau mai bine sa ma gandesc, trebuie sa gasesti un cuptor in care sa iti incapa tuburile pe lungime...

... ia mai zi odata!!!! :bataie

in general, cuptoarele alea nu sunt chiar niste puchinosenii... si, tot in general, lumea cumpara ieftinaciuni, al caror magnetron cedeaza primul, restul ramanand ok... si cum magnetroanele sunt simultan greu de gasit, si au un pret cu care ai putea cumpara un "mikrowellengerate" nou....

Link spre comentariu

are ceva daca conectez la un neon de 8W un droser electronic de 18W?sau va afecta in mod negativ neonul, normal ar trebui sa traga 8w cat are nevoie sau e altfel neoane?n'am gasit nicaieri mai apropiat de val neonului de ex. 10W

Link spre comentariu

Nu, insa ce balasturi electronice am vazut aveau 2 "porturi" pentru neoane.

Da, intr-adevar exista cu 2 porturi si cu 4 porturi dar eu intrebam daca apar probleme in momentul in care conectez un droser de 18W la un neon de 8W diferenta de watt nu afecteza neonul, eu stiu ca la un circuit oarecare acesta isi trage amperaj cat are nevoie... sau ce sa folosesc pentru alimentarea a 8 neoane de 8W fara riscul de a le deteriora
Link spre comentariu

Nu e bine sa folosesti un drosel pentru un neon mai mare , are impedanta mai mica si lasa sa treaca un curent mai mare . Daca pui cele doua tuburi de 8W in paralel se pot folosi cu un drosel de 18W .

Link spre comentariu

eu am pus un neon de 7 w la un drosel electronic (de la becurile economice ) de 15W i nu are nimic. am incercat si cu un neon de 18W pe acelasi drosel dar nu il aprindea la intensitatea maxima. (drosel-ul era cu 4 fire)

Link spre comentariu

18w ai unui droser de la becurile economice nu echivaleaza cu 18w ai unui droser pt tuburi liniare,ci echivaleaza cu 6-8W ai celui din urmaa mai incercat un user sa puna 2 tuburi de 8w in serie pe un droser electronic de 18w(d-ala pt tuburi liniare) si experimentul a fost 50-50(neoanele luminau,dar un tranzistor se supraincalzea)cauta cu cateva pagini in urma,eventual intreaba-l daca a mai experimentat ceva

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări