adrianbodor Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Deci sa inteleg ca rezista la mai multe placi, oricum nu e multa bataie de cap ca nu costa mult.Ma gandeam sa fac pe langa UV box un etching tank inalt de vreo 30 cm dar subtire de 1 cm juma poate 2deja am un heater si pompa n-ar fi greu dar mai nasol e cu plexiglasul ca nu stiu de unde sa fac rost de elPoate au firmele de publicitate dar ma indoiesc ca o sa-mi ofere cevaNasol e in Romania asta nu gasesti nimic la indemana tre' sa cauti pana te saturi, apoi iar cauti.Ma uitam la multe shop-uri de dincolo, pai cu ce au aia acolo... mai greu pe la noi Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Bazinul poti sa-l faci si din sticla, lipit cu silion. Link spre comentariu
adrianbodor Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 da, e o idee si asta Link spre comentariu
deep-blue Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Plexiglass gasesti la Praktiker. Link spre comentariu
adrianbodor Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Serios n-am stiut, mersi multSigur va trebui sa caut eu ca ultima data am intrebat un nene de acolo de placi MDF si m-a trimis la placi OSBFoarte inteligent, oricum mersi de informatie, o sa caut Link spre comentariu
deep-blue Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Si eu am dat mai greu de el, era undeva pe langa materiale de constuctii intr-un colt. Acu vreo 2-3 ani cand am luat am dat vreo 250 de mii pe o bucata destul de mare, cam trei sferturi de mp. Oricum de corodat, corodez intr-o cutie de plastic din aia de pus mancarea la frigider. Link spre comentariu
adrianbodor Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 stiu ca se poate si asa, doar e mai simplu dar daca tot am o pompa de 3.5W 5.5 l/m si incalzitor de ce sa nu il folosescimi trebuie doar plexiglass lipici si clorura la faza cu lipici nu stiu ce sa aleg ca sa nu ma trezesc cu clorura pe jos din cauza ca s-au dezlipit placile. M-am uitat pe acolo prin Praktiker si m-a izbit un perete de bison-uri si silicon de toate felurile ca nu stiu ce sa aleg Link spre comentariu
deep-blue Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Prea multa experienta la lipituri (altele in afara de cele cu cositor ;) ) oricum nu am, mai mult te-ar putea ajuta cineva care face acvarii, de ex.Din putina mea experienta pot sa-ti recomand pentru lipit Poxipol. Silicon poti sa pui peste sudura pe interior, iar pe exterior niste banda adeziva pentru un plus de siguranta. Totusi ar fi bine sa faci niste incercari cu Poxipolul in prealabil. Dupa ce am lipit niste chestii nu le mai puteam desface nici cu ciocanul, am avut surpriza la un moment dat ca am lipit niste plastice si s-au dezlipit dupa numai cateva zile. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 23, 2008 Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Nu sunt sigur dar gred ca pentru plexiglass iti trebuie un adeziv special.Pompa aceea de 3.5W 5.5 l/m sper ca este de aer, nu de lichid. Daca iti circula clorura prin pompa iti va ataca partile metalice + ca iti va colmata traseul... Link spre comentariu
adrianbodor Postat Septembrie 23, 2008 Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Evident ca e de aer impreuna cu un tub din pvc plin de gauri la capatul care trebuie sa fie in vas Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Toata lumea foloseste un scaner defect (sau scos din uz) :supz:Pai iese treaba buna cu ele, cum la altceva nu se pot folosi .... :supz:... v-ati gandit pana acum la un cuptor cu microunde cu magnetronul defect??? 1. cutia e ok, mai ai si usitza cu geam, pe care poti usor lipi o folie anti-uv.2. exista temporizator, indiferent ce versiune, mecanic sau electronic. basca, reglaj de putere (nu sunt 100% sigur ca ar fi util, dar, oricum...)3. mai poti pune (cand nu-l folosesti, ca n-o sa expuneti in fiecare zi cablaje!!!) chestii pe el... Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Dezavantajul folosirii cuptorului cu microunde defect: dimensiuni mari ale "cuptorului" si imposibilitatea de a face cablaje de dimensiuni mari. Hmm...daca stau mai bine sa ma gandesc, trebuie sa gasesti un cuptor in care sa iti incapa tuburile pe lungime... Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 si tot trebuie sa acoperi geamul,sa nu intre 'lumina parazita' Link spre comentariu
adrianbodor Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Pentru cei interesati de solder mask DIY asta ar fi o varianta care s-ar putea realiza daca ai rabdare http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?threadid=58229 Pentru cei care nu au cont pe diyaudio asta ar fi poza atasata pe thread Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Stiam si eu theadul de pe diyaudio, intr-adevar a iesit foarte calumea, dar nu stiu exact de unde putem face rost de chimicale. Pe mine m-ar interesa de unde se pot face rost de solutii pentru soldermask adevarat, dar daca stau bine sa ma gandesc, pretul plus munca, mai bine le dau la facut(nici nu mai am grija gaurilor) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum