Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

ce vrei sa faci ? sa dai gauri la capatul tubului ? pai vad in poze niste suporti la fiecare capat . sunt socluri pentru tuburi ?! mai bine lipesti cu poxipol sau pui peste tuburi o stinghie de lemn usor decupata pe semicerc in dreptul fiecarui tub si o prinzi de cadrul tuburilor cu nisteb "necrese smai lungi" !sa fol. in spatele tubrilor tabla/folie reflectorizanta ! lumina devine ceva mai uniforma !

Link spre comentariu

nu am socluri, sunt riglete.... dar de ele nu prea pot prinde, ca sa incapa a trebuit sa le despart.Vreau sa dau gaora deoparte si de alta a tubului.Am montat partea de jos cu 6 holsuruburi, dar la final tot nu am sa le pot demonta ca rup folia reflectorizanta....deci imi trebuie alta metoda de prindere...mai mam gandit sa pun holsurub deoparte si de alta si din tabla sa fac o placbanda, care va impinge capatul tubului(aluminiu) de scheletul din lemn.ps. mai am de lipit folia si pot face partea laterala....dar ce dinstanta trebuie sa fie sticla(pe care va fi asezat PCBul) fata de tub?am citit undeva ca la vreo 3..4cm?voi la cat lati pus?

Link spre comentariu

nu am socluri, sunt riglete.... dar de ele nu prea pot prinde, ca sa incapa a trebuit sa le despart.Vreau sa dau gaora deoparte si de alta a tubului.Am montat partea de jos cu 6 holsuruburi, dar la final tot nu am sa le pot demonta ca rup folia reflectorizanta....deci imi trebuie alta metoda de prindere...mai mam gandit sa pun holsurub deoparte si de alta si din tabla sa fac o placbanda, care va impinge capatul tubului(aluminiu) de scheletul din lemn.ps. mai am de lipit folia si pot face partea laterala....dar ce dinstanta trebuie sa fie sticla(pe care va fi asezat PCBul) fata de tub?am citit undeva ca la vreo 3..4cm?voi la cat lati pus?

In "Light Box-ul" meu facut dintr-un scaner distanta dintre geam si tub e de aproximativ 3.5 Cm.
Link spre comentariu

Gata lam rezolvat! cu holsurub lam prins deoparte si cealalta!beton sta, doar atata strang din holsuruburi pana nu se misca tubul...Am pus partea de jos, si marginile(nu am facut poze), mai am de pus cateva bucatele pt margine ca nu mia dat din una.la 2cm lam pus...sper ca nu va afecta, oricum asa am calculat ca ambele parti(superior/inferior) sa fie la aceeasi dinstanta fata de PCBu. sticla va avea 4 sau 5mm(inca nu stiu pe care am sal folosesc.)[attachment=2]4.JPG[/attachment][attachment=1]5.JPG[/attachment][attachment=0]6.JPG[/attachment]Aproape am terminat de pus marginile doar 2 bucati imi trebuie in lateral, poze nu am facut ca deja se intunecase si eram prea murdar pe mana sa mai iau aparatul, dar voi face maine.Sper ca maine sal termin, mai am de pus laturile, folia de aluminiu, 3 intrerupatoare(general, jos, sus),balamalele(care inca nu le am), cauciucul pt o inchidere perfecta.

Link spre comentariu

Poate ar fi bine sa pui si niste folie de aluminiu/staniol in spatele neoanelor. Nu stiu cat ajuta, tocmai imi construiesc si eu.Later edit:Se vede ca am citit in graba topicul. Am vazut folia pana la urma.Eu am prins neoanele cu reglete, iar pe reglete le-am lipit cu poxipol de cutia de carton in care erau neoanele. Initial m-am gandit sa prind cutia (de carton) de scandura cu niste holtzsuruburi, da pana la urma am lipit-o. Ca distanta am 2,5 cm fata de sticla si 1 cm intre tuburi.Vroiam si eu sa incerc cu 2 tuburi la un montaj, dar am renuntat dupa ce am citit experimentele tale.

Link spre comentariu

una este aproape gata!Mai trebuie sa conectez intrerupatorul, firele de 220V pt module si un cablu tot de 220 pt alimentarea parti superioare a cutiei.doar 2 intrerupatoare voi utiliza una pt partea de sus cealalta pt partea de jo, renunt la intrerupatorul general.acele foli de staniol foarte mult ajuta(aproape dubleaza lumina emisa).Nu lam putut termina ca am uitat sa pun intrerupatorul si dupa ce am cablat mai greu mia fost+ partea de prindere a intrerupatorul era prea scurt si a trebuit sa iau un pic cu dalta din lateral ca sal ingustez.Am cumparat caucic(din acela ce se pune la geamuri si usi pt a inchide ermetic), inca nu lam montat doar ultima oara au pe o parte banda adeziva.Cablu cu 2 fire nu am gasit, doar ceva de diametru mare asa ca am cautat acasa dupa ramasite de cablu si am avut noroc(mai demult am despartit un cablu) numai ca acuma toate 'mataraiele' au aceeasi culoare doar prin lungime le pot diferi, 4 fire merg deoparte iar alte 4 de cealalta parte.Cutia trebuia sa o fac mai mare ca imi va fi greu de adaugat uleterior, as vrea sai pun temporizator numai momentan nu am bani asa ca va fi ceva de viitor.[attachment=4]7.JPG[/attachment][attachment=3]8.JPG[/attachment][attachment=2]9.JPG[/attachment][attachment=1]10.JPG[/attachment][attachment=0]11.JPG[/attachment]Sticla o voi prinde de rama tuburilor cu banda dubla adeziva(nui nu stiu ce dar pe distante mai mari prinde ca naiba), am gasit pe acasa 2 bucati sparte de geam care dau marimea cutiei numai sunt cam un pic zgarjate(doar in mare leam spalat) sper ca sa nu influenteze fascicolele luminoase,maine am sal curat si pun poze.Modulele la fel cu banda autoadeziva dubla le voi fixa.

Link spre comentariu

da dar nu mai doresc materaie+am uitat complet de transformatorul pt temporizator...chiar asta am dori sa am totul compact fara 'periferice'.maine am sa incerc sa inghesui un pic modulele ca sami incapa traful si modulul de redresare/stabilizare/filtrare(in partea de jos) iar sus LCDul(sau display cu 7segmente..inca nu stiu ce va fi) si modulul temporizatorului.EDITAT: inca nu leam fixat dar voi folosi banda dubla adeziva...cel mai simplu!modulele sunt mici si nu am loc sa le prind cu holsurub.

Link spre comentariu

Azi am inceput lucrul cu timerul, prima bataie de cap mia dat amplasarea transformatorului, nu incapea in cutie...dar pana la urma am gasit un traf de 7V care intra.[attachment=3]16.JPG[/attachment]Dupa aceea displaul pt timer, la fix a intrat(vreo 1mm daca avea loc liber), mam asezat si facut pcbul la marimea displayului.[attachment=2]12.JPG[/attachment][attachment=1]13.JPG[/attachment][attachment=0]14.JPG[/attachment]Gaorile de fixare al displayului leam facut dar pt nu am decupat pt display....ma mai invart sa vad cum il pot pozitiona in cutile..adica sa decupez, sau in exterioarul cutei..dar nu stiu cat este de ok..poate scap cutia si sa dus cu intreg timerul (LCDul vine in partea de sus a cutie, traful, puntea/filtrarea pe partea de jos a cutiei.)

Link spre comentariu

Buna! Vreau sa imi fac si eu o jucarie dinasta dar am niste "nelamuriri", cate neoane sa pun intr-o cutie de scaner 4 sau 6? A... era sa uit pot sa pun in spatele neoanelor oglinda pentru a reflecta lumina?? O seara placuta!

Link spre comentariu

eu am pus 4 neoane pe o suprafata aproximativ unei coli A4(la testul cu cablajul se va decide daca este sau nu valabil)...acuma cat te tine bugetul sau daca incap poti pune mai multe.Uni au ultilizat 4neoane alti 5,6(dar parca la niciunul nu am vazut reflactorizant...).eu am utilizat folie deoarece ii mai ieftin si usor de manipulat(neaparat sa pui ceva pt reflactorizare deoarece nu vei avea asa de mare pierdere+lumina devine mai omogena).

Link spre comentariu

Eventual pt temporizator, o solutie ar fi unul mecanic; la un magazin online l-am gasit la 4 lei, dar nu stiu in ce masura se poate atasa un contact, banuiesc ca trebuie sa aiba un soi de alarma sau ceva de genul, unde sa strecori contactul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări