Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Am mai citit pe undeva ca asa ar fi bine sa fac cu imprimanta, dar cred ca trebuie scos de tot tamburul ala care se incalzeste altfel s-ar putea sa ramana urme de toner pe el.Eu m-am uitat un pic prin imprimanta mea ... chiar am vrut sa scot ala dar nu are rost pt. mine deoarece cablajele imi ies aproape perfect :d

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

cum e fratilor cu metoda asta ca eu am tras la inkjet-ul meu cablajul, am plecat la xerox si am facut copii. Am decupat cablajul de pe foiaia trasa la xerox si am pus peste cablajul bine spalat, degresat si uscat. L-am calcat cu fierul pana s-=a lipit de placa, am bagat placa la apa calda in ibricu de cafea si dupa ce s-a udat bine foaia aproape a cazut singura dar pe cablaj nimic ????

Link spre comentariu

Mai nu va mai certati deoarece depinde de tonerul din imprimanta de exemplu mie imi mergea perfect cu fierul de calcat si cu hartie obisnuita pana cand am facut refil la imprimanta si numai merge.Rog pe cei care au incercat metoda asta sa precizeze daca a avut toner-ul original al imprimantei sau daca a fost refil (si daca a fost refil si a mers ce fel de preaf toner a folosit).

Link spre comentariu

Stimabililor,,De placi preacoperite cu fotorezist aveti de unde sa va lipiti? Daca da, va spune si baiatu' cum face el, cu exemple puse pe masa. Dovada, dovada! - cum zicea raposata.Cirip

Hai sa zicem ca putem :) Astept detalii. As vrea sa imi construiesc in timp o lada din asta cu UV si eventual un etching tank. Am rascolit tot netu si am dat de o groaza de link-uri utile, dar niste indicatii/pareri in plus (cat mai detaliate, desigur) nu strica niciodata. Asa ca ... feel free to hit me. Ah, si daca ai si niste poze cu rezultatele, ar fi numai bune sa ma motiveze nitel :d
Link spre comentariu

Uitati-va in colectia Conex Club ca acolo a fost tratat pe larg subiectul asta. Cat despre developer pot sa va mai dau unul si mai bun decat NaOH si anume NaSiO3*5H2O, mai pe romaneste metasilicat de sodiu pentahidrat.

Si unde gasesc metasilicatu? Care, apropo, cred ca e Na2SiO3*5H2O ;) Din cate am citit l-as prefera si eu sodei caustice, da deocamdata n-am dat de el pe la noi.
Link spre comentariu

la urma urmei este tot UV nu vad de ce n-ar recomanda ...Am intrebat de neon deorece am vazuit aici ceva asemanator ...http://www.atm-workshop.com/light-box.htmlCe ziceti ? Ar merge ?=========================================Ce alte becuri (la 220) ar merge pentru expunere ?

E clara treaba ... Eu am cautat pe net o groaza si am ajuns la concluzia ca toate merg :) Serios. Unii recomanda tuburile UV "normale" (necolorate) si nu le recomanda pe cele negre, altii se jura ca lumina UV de la tuburile "normale" nu e buna pentru PCB-uri si le recomanda pe astea negre sau vopsite in alb pe exterior. Asa ca probabil toate merg, difera doar experienta autorului. Pe mine ma doare altceva ... de unde fac rost de cutie? :( Ca n-am chef sa ma apuc de facut cutii. Adica am chef, da n-am cu ce. Cred ca o sa fac o vizita pe la o tamplarie ...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări