Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

daca ajung la 'cablaj aproape profesional' atunci voi fi foarte fericit!in special pt cablaje duble construesc acest aparat!si pt a micsora marimea traseelor.sprayul lam luat in calcul..oricum acelai consumabil(cam la cate cablaje ajunge?aprox), ce folie trebuie?hartie A4 din reviste nu este buna?

Link spre comentariu

Eu am cautat de mi-a venit rau asemenea reglete, pentru ca distanta dintre doua gauri din alea nu bate cu distanta (ft mica) dintre pinii la neoane. Asa ca, varianta si mai ieftina pt mine a fost sa lipesc firele direct pe pinii neoanelor.

Link spre comentariu

foarte ingenioasa idee....am pe acasa ceva riglete, mai mari mai mici si eventual le separ daca nu imi da distanta dintre pini.dar cred ca soclul pt starter este necesar sal iau....oare 2 tuburi de 8w/parte imi vor fi suficient?sau trebuie minim 3?

Link spre comentariu

foarte ingenioasa idee....am pe acasa ceva riglete, mai mari mai mici si eventual le separ daca nu imi da distanta dintre pini.dar cred ca soclul pt starter este necesar sal iau....oare 2 tuburi de 8w/parte imi vor fi suficient?sau trebuie minim 3?

Intotdeauna poti gasi idei noi, pentru a folosi un buget cat mai mic. Inclusiv in ce priveste fixarea starterelor. Acum depinde de cat de aratoasa vrei sa fie scula :smt016 Cred ca daca pui 4 neoane in cutie si lipesti pe peretii acesteia niste folie de aluminiu, din aceea de uz casnic, e suficient.
Link spre comentariu

Am facut o razie prin pod si am gasit ceva balast de pe timpul lui X.[attachment=0]bobina.JPG[/attachment]Pe unul scrie TIP BIA 65 iar pe celalalt TIP BIO 40. ma gandesc sa fie unul de 65 respectiv 40W.daca merge as putea conecta 5 tuburi de 8w la cel de 40w si sa mai fac rost de unul si agat inca 5tuburi. :weedman:

Link spre comentariu

@nickrvl cum se numeste acel spray fotorezistiv?sau unde pot gasi?

Cind am spus fotorezist ma refeream la cablaj cumparat cu fotorezist gata aplicat. Se gaseste sub diferite dimensiuni si se poate comanda online. Nu citeste nimeni topicul asta? Eu l-am citit din scoarta in scoarta, toata lumea vrea neoane balasturi startere etc si se plinge ca iese scump. EXISTA NEOANE DE 8W CU SUPORT, BALAST SI TOT CE TREBUIE ADICA SI CU STECHER DE ALIMENTARE la 20 lei bucata, eu am gasit si la 1,6 lei dar aia a fost pleasca, asa ca daca nu vreti UV (defapt nu stiu care ar fi avantajul) dati-va la o parte din fata calculatorului si fugiti pina la primul magazin de corpuri de iluminat si o sa gasiti 100% respectivele neoane. 6 bucati sint arhisuficiente pentru un format A4, merge si 4 pentru un format mai mic le trintiti int-o cutie facuta de voi cu un geam deasupra si aveti un "light box" numa bun de folosit, eu am folosit o carcasa de scaner ca am avut-o, dar orice cutie home made e buna. Datii drumul la treaba si numai lungiti vorba aiurea...
Link spre comentariu

ceva preturi:un corp complet era prea scump asa ca am renuntat la idee sa iau unul complet+ocupa rea mult loc(vreau sal fac cat mai subtire).deci - balast pt 2 tuburi de 8W = 13ron- starter = 1,5ron- dulie neon = 1,5ron- dulie starter = 1,5ron- tub neon 8w = 4ronmam gandit sa folosesc 3x3 tuburi(3 jos 3 sus pt cablaj dublu):3 x balast = 39ron6 x tuburi = 24ron12 x socluri neon = 18ron6 x socluri starter = 9ron6 x startere = 9ron____________________ :smt107 99ron :smt107 :smt005 :smt005 :smt005 pt mine este o investitie cam mare....oare daca as reduce la 2x2neoane?(2 jos,2 sus) cutia vreau so dau cu spray crom ca sa reflecte lumina, la 61ron miar iesi.mam gandit sa iau doar doar tuburile si balastul fara soclu si sa lipesc direct pe neon dar prea multa carpeala si daca apare ceva problema atunci am sa vb singur.... puteti sami dati o adresa web unde le pot procura mai ieftin?multumesc

unde ai gasit tu neoane cu 4 ron bucata? ca eu sub 15 ron nu gasesc....
Link spre comentariu

Drossere donez eu celor ce doresc...fac ceva zgomot iar intr-un final se incalzesc, insa nu se ard. Sunt de 40W...Doar pentru cei ce se deplaseaza in zona metrou titan, dupa 6 seara in zilele lucratoare...am vre-o 10 bucati.PS: Folositi cu incredere reglete de cleme pt conectarea la neoane, la mine s-au potrivit de minune (cautati d-alea vechi, prin targuri). In caz ca aveti nevoie de distanta mai mare intre cele 2 cleme, le rupeti si legati independent...

Link spre comentariu

@Extasy2525 nu stiu ce ai inteles dar eu ma referam la tuburi de neon si nu la cel complet!Azi am avut bani la mana si am mers sa iau tuburile pt balast de 40W, deci mam gandit ori 4 de 10W ori 5 de 8W.Am gasit de 10W dar numai 2 au avut si am luat de 8W, 10buc miar fi trebuit dar nu am gasit doar 9 asa ca leam luat si saptamana viitoare iau si restul. mau costat 2.5Ron/buc .... sunt ceva turcesti dar sper sami tina...[attachment=0]HPIM6083.JPG[/attachment]Neoanele acestea au un diametru foarte mic si distanta intre pini iar sunt mici, iar socluri nu au avut doar la comanda si nu cred ca voi investi in socluri ca miar iesi mai scumpe decat tuburile. asa ca incerc cu riglete, le voi desparti in 2 si per sa incapa.cum conectez neoanele la balastul de 40W?[attachment=1]legare_tuburi.JPG[/attachment]

Link spre comentariu

cu doua tuburi asa se conecteaza insa cu cinci neoane nu am folosit ! logic asa trebuie sa se conecteze ! alea sunt neoane albe si emit UV mult mai putin ! sau vrei sa vezi doar daca functioneaza ?

Link spre comentariu

si pe balast asa este desenat(dar la 2....ca pe vremuri doar 20W avea cel mai mic tub).aceste tuburi le vreau utiliza pt UVbox, am vazut ca si alti utilizau tuburi albe.Am gasit tub uv de dimensiunile unul tub de 20W la pret de 8ron/buc..iar mie imi trebuie 4bucati +balast: 2sau4 si cheltuiam o gramada de bani!iar daca buseam un tub ma costa o gramada.....asa intradevar am investit mult dar daca apar probleme(se duce un tub....5000h teoretic) atuncea nui scump inlocuirea.pe tuburi scrie ca are temperatura de 6400k.ma duc sa vad daca merge, am facut legaturile doar testat trebuie....sa vad face bufff.EDITAT: Am facut testul dar nimic!nici mac nu a facut!Ceva ideei?

Link spre comentariu

pai mai mult de 2 tuburi nu merg puse in serie,indifenent de wattaj,pt ca starterul nu mai are suficienta tensiune intre contacte si staverifica si droserul,sa nu fie ars(oricum in aplicatia asta n-ai la ce sa-l folosesti)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări