alex mm Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 ... mestere otetul e acid acetic (CH3-COOH) si nu salicilic :rolleyes: si nu va merge la ce vreti sa faceti , va trebuie acid sulfuric neaparat .....Acizii tari sunt cei oxigenati , HNO3 -acid azotic ,H2SO4-acid sulfuric s.a.m.d. ,iar cei slabi HCl-acid clorhidric ,HFl -acid florhidric ......Reactiile sunt destul de complexe dar in final este o electroliza la care ionii de staniu se depun pe katod ( placa de cupru ) :smt003 Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Nu stiu ce vrei sa zici ,dar corect s-a zis ca in bateriile auto e acid sulfuric si se poate cumpara de la magazin. Daca prea diluat se poate lasa sa se evapore apa , metode sunt pentru a-i creste concentratia. Link spre comentariu
cosmin_h Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 pana la urma a incercat cineva ??? Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 O sa incerc insa nu am facut nici o placa si am de facut vreo 6 bucati insa sa imi fac si eu timp liber de asa ceva. :smt039 Link spre comentariu
criss Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 BunaA facut cineva cablaj dublu?pana acuma am incercat sa ocolesc cablajul dublu dar acuma sunt nevoit+am pe acasa vreo 20 de cablaje(cam 10x20) si doresc sal utilizez. Link spre comentariu
paul Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 Eu lucrez conform procedeului descris aici: http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_pwbm.htm Iese foarte bine dar trebe lucrat cu atentie. Placile le proiectez in Orcad. SUCCES ! Link spre comentariu
andiy Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 Nu am realizat, insa ma intereseaza si pe mine subiectul. Varianta inca neincercata de mine (deci ideala :smt016 ) ar fi sa fac rost de niste folie transparenta, pentru retroproiector, sa imprim cele 2 layere (unul mirror) si sa icerc sa le aliniez. Fiind transparente, nu ar trebui sa fie prea greu. Eventual, as putea sa dau gauri si sa plantez niste bolduri pana se alineaza cele 2 folii. Pasul urmator ar fi sa le prind cu scotch pe 3 margini si sa creez un fel de plic pt placa, care sa fie dupa aceea realizata prin expunere la UV. Link spre comentariu
criss Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 de ce iti trebuie mirror?ii bun si printat normal ca doar pica pe cealalta parte.in tutorialul dat de tin utilizeaza lampa UV ia eu utilizez calcatorul.- ar trebui ca placa sa aiba lateralele perfect drepte!- eagle folosesc pt desenare si pot desena limita pt margini(teoretic il pot alinia asa dar practic lasa de dorit)- cum pot pozitiona cele 2 parti fara sa infuentez pe una dintre ele in momentul calcari!deoarece trebuie fixat cu ceva si aceea este scoci deci trebuie sal scociuiesc pe partea opusa, iar scociul izoleaza si unde este scoci nu se va transpune tonerul pe placa.- mam gandit ca prima data sa fixez o parte sal calc iar dupa aceea sa tau marginea de la hartia ramasa sal curat de scoci si sa lipesc cealalta parte(trebuie avut in vedere ca sa nu apas tare calcatorul sa se deplaseze cealalta parte) + nui sigur ca incalzind o parte nu afectez cealalta parte. Link spre comentariu
andiy Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 de ce iti trebuie mirror?ii bun si printat normal ca doar pica pe cealalta parte.in prima faza, m-am gandit la o singura folie pe care sa o impaturesc in 2, la jumatate. in tutorialul dat de tin utilizeaza lampa UV ia eu utilizez calcatorul.- ar trebui ca placa sa aiba lateralele perfect drepte!- eagle folosesc pt desenare si pot desena limita pt margini(teoretic il pot alinia asa dar practic lasa de dorit)- cum pot pozitiona cele 2 parti fara sa infuentez pe una dintre ele in momentul calcari!deoarece trebuie fixat cu ceva si aceea este scoci deci trebuie sal scociuiesc pe partea opusa, iar scociul izoleaza si unde este scoci nu se va transpune tonerul pe placa.- mam gandit ca prima data sa fixez o parte sal calc iar dupa aceea sa tau marginea de la hartia ramasa sal curat de scoci si sa lipesc cealalta parte(trebuie avut in vedere ca sa nu apas tare calcatorul sa se deplaseze cealalta parte) + nui sigur ca incalzind o parte nu afectez cealalta parte. Cu trasarea marginilor nu e o problema, cel putin la Protel si urmasii sai. Tocmai ca sa nu afecteze alinierea, nu vreau sa mai intervin deloc mecanic - prin folosirea fierului de calcat - si de aceea eu zic ca cel mai bine e cu expunere la UV. Eu sunt pe punctul de a termina un UV box, asa ca.... mai vedem ce o fi.Uite aici 2 variante, toner si expunerehttp://www.instructables.com/id/Two-sid ... er-method/http://www.triplespark.net/elec/design/pcb/ Link spre comentariu
mishy Postat Iulie 28, 2008 Partajează Postat Iulie 28, 2008 Pana la urma a incercat cineva faza cu acidul ? :smt039 Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 28, 2008 Partajează Postat Iulie 28, 2008 ma gandeam eu sa incerc dar nu gasesc bara cositor bara ! am avut acum ceva timp de la un mecanic auto dar acum e ceva mai greu de gasit, deoarece exista subsatnte specilale pentru reparat radiatoare ! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 28, 2008 Partajează Postat Iulie 28, 2008 cauta cositor pt burlane,ala e la bara Link spre comentariu
mosfet Postat Iulie 29, 2008 Partajează Postat Iulie 29, 2008 ma gandeam eu sa incerc dar nu gasesc bara cositor bara ! am avut acum ceva timp de la un mecanic auto dar acum e ceva mai greu de gasit, deoarece exista subsatnte specilale pentru reparat radiatoare !Era cineva aici pe forum la Vanzari care vindea niste bare de cositor. Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 29, 2008 Partajează Postat Iulie 29, 2008 da cositorul nu e cam aceeasi chetie cu fludorul??? intreb pt ca stiu ca atunci cand tata a pus centrala termica a pus-o pe cupru si lipea tevile cu pasta decapanta si cositor, dar cositorul ala arata ca si fludorul; cei drept se topea ceva mai greuuitati o poza:http://www.alexgama.ro/images/cositor.jpg Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 29, 2008 Partajează Postat Iulie 29, 2008 nu vreau sa cumpar o cantitatea mare de cositor/fludor, poate nici nu merge experimentul. paul dasta http://www.alexgama.ro/images/cositor.jpg se gaseste pe la orice magazin . am gasit si ceva mai gros. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum