Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Vizitator bettlejus

am inteles ca pot sa trag la imprimanta un cablaj su dupa dau cu fierul peste pcb si s eimprima ,intrebarea este cand bag in clorura ferica cablajul nu se dizolva cerneala de la imprimanta?

Link spre comentariu

Important este sa folosesti imprimanta laser si nu imprimanta cu cerneala ca atunci nu vei putea face nici un fel de transfer.Nu se diolva tusul in clorura ..ramane fixat pe cablaj

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

eu am folosit hartie fotografica 500mii 24 de coli si mi-a iesit destul de bine... faza e ca nu prea reusesc sa dezlipesc hartia de placa dupa ce dau cu fierul de calcat :(mai am probleme cu unele trasee de la marginea pcb nu prea se lipesc, in rest merge bine :)

Link spre comentariu

am tras la imprimanta laser pe foi marca xerox, bune, din alea groase. am pus fierul pe hartie si am tot plimbat cred 10 minute... am pus in apa calduta si cand am dezlipit s-a dus tot :) unele trasee ok, altele sunt doar urme de tonner pe acolo.explicati si voi mai in amanunt, eventual si cam cate minute tineti fierul, cate tineti in apa... am curatat cablajul cu alcool izopropilic, e ok?

Link spre comentariu

:shock: ma ce va chinuiti cu hartie de nujt de care... mie cel mai bine mia iesit pe hartie de scris care e subtire tare... (cam 5 foi le prinde in imprimanta si una iese bine :oops: )hartia asta se dizolva in apa foarte usor si ramane doar tonnerul;)

Link spre comentariu

pai nu am altfel de hartie. ideea e ca nu prea se prinde tonerul decat in unele locuri... prin unele partia abia desfac hartia si dupa stat in apa si in unele parti iese singura.

Link spre comentariu

Stimabililor,,De placi preacoperite cu fotorezist aveti de unde sa va lipiti? Daca da, va spune si baiatu' cum face el, cu exemple puse pe masa. Dovada, dovada! - cum zicea raposata.Cirip

Link spre comentariu

eu tin fierul mult mai mult... vreo 5 -10 min si in apa pot sa o tin si 3 zile! ca nu are nimik am testat ;) oricum eu dau cu apa fiebinte si se dizolva o parte din hartie si ramane tonnerul cu niste firicele mici de hartie care nu afecteaza deloc corodarea.

Link spre comentariu

uite ce idee mi-a venit mai demult da nu am pus-o in practica:In imprimanta laser dupa cum bine stim dupa ce se depune tonerul pe hartie , hartia trece prin cuptor unde toneru polimerizeaza (se fixeaza de hartie). Idee mea era sa desfac o imprimanta laser si sa scot alimentarea cuptorului astfel tonerul ramanea f usor de desprins de hartie ! Problema e ca trebe pacalit procesoru imprimantei ! din cate am vazut eu la imprimantele Minolta sunt niste senzori de temperatura exact pe cuptor si astfel imprimanta stie exact la ce temperatura e cuptoru !Ce ziceti ? se incumeta cineva sa-si demonteze imprimanta laser si sa faca experimente ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări