Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

nci nu se putea mai bine !dar cine imi spune si mie de unde se cumpara neoane VU si cat costa? eu doream sa imi fac cu leduri UV dar nu am gasit (cand am fost la magazin vanzatoarea a crezut ca ori eu nu stiu pe ce planeta ma aflu ori fac misto de ea :smt005 )

Link spre comentariu

Poate e o tampenie si de fapt e f usor de rezolvat si nu stiu eu cum, dar imi scoate peri albi metoda asta PnP. Mai am cateva bucati de pcb pe-acasa si vreau sa le folosesc, apoi sper sa trec la metoda foto.Ma tot chinui sa-mi fac cablajele in Paint si am probleme cu rezolutia, adica la final, cand printez cablajul pe hartie pt verificare, se vad patratzelele/pixelii pe muchiile curbate si e super stresant cand ai un cerc facut din patratzele. Sau atunci cand schimb dimensiunea pozei (o prelucrez la dimensiune mare normal si apoi o fac mica) Paint-ul sau Irfanview-ul, incetoseaza muchiile si la imprimanta ies la fel, chiar si cu constrastul la maxim.Partea cu cercurile patratoase n-ar fi o tragedie ca oricum se intampla la pad-uri, unde vor veni lipiturile si nu sta nimeni cu lupa, dar partea cu incetosatul imaginii si distorsionatul, e pacatoasa rau.Voi in ce le faceti/cum?

Link spre comentariu

Foloseste si tu un program dedicat si scapi de probleme. Un program simplu in care poti sa-ti creezi singur piesele si care e free sau aproape, pentru 250 pini, e DipTrace. Deci folosestel, intr-o zi maxim doua il inveti, are si autorutare....

Link spre comentariu

mosfet,

de ce nu incerci Eagle? Exista si o versiune free care nu are limitari tocmai drastice(8x10 cm la placa parca).

vezi pe la http://www.cadsoft.de/

Am facut si eu de mult, cablaje in Corel, dar acolo nu erau problema de patratele, fiind vorba de grafica vectoriala, dar era groaznic de greu....le-am facut pentru ca nu intrau in eagle(imi trebuia un cablaj de vreo 3x20cm)

Link spre comentariu

Am Eagle, il mai folosesc ocazional, dar pt proiectul asta de acum, am deja imaginea pcb-ului gasita pe net si incerc sa-l folosesc pe asta. In Paint i-am mai modificat putin traseele, latimea traseelor, etcIn plus cu Eagle nu ma inteleg de minune, in principal din cauza ca nu optimizeaza el automat pozitia pieselor si trebuie sa pun eu manual fiecare piesa in parte....ma lasa nervii in maxim 10 minute :d Si mai sunt unele piese/componente pe care nu le am sau nu le gasesc in Eagle si nu prea stiu sa improvizez eu capsula, sau sa updatez baza de date.

Link spre comentariu
... dar pt proiectul asta de acum, am deja imaginea pcb-ului gasita pe net si incerc sa-l folosesc pe asta. In Paint i-am mai modificat putin traseele, latimea traseelor, etc

quote]

Eu folosesc SprintLayout. Imi place mult programul asta ptr ca este foarte simplu de lucrat si in plus are o optiune cu care pot copia cablaje. Practic suprapun un cablaj peste board si cu optiunile programului il redesenez dinou. Am facut de multe ori chestia aceasta si mi-a adus numai satisfactii si-n plus tipareste si la 1:1.

Link spre comentariu

Acest procedeu de a transfera de doua ori traseele il mai fac si eu. Mai sint momente cind nici mie nu-mi ies cablajele ok din prima si atunci mai transfer inca o data. Diferenta la mine este ca folosesc folie transparenta si nu pune probleme la suprapunerea corecta a celei de a doua folii.

Si cum calci folia transparenta.Ea se topeste.Deasemenea nu se dizolva in apa.Sunt contrariat. :smt017
Link spre comentariu

Folia transparenta nu se topeste, este termorezistenta. Este special produsa ptr imprimante laser. Dupa transfer, dupa racire, se dezlipeste pur si simplu, nu este nevoie sa o introduci in apa. Procedeul folosit de mine este similar cu cel folosit la folia PNP, numai ca pe aceasta din urma am inlocuit-o cu folie transparenta ptr imprimanta laser. Uite atit sursa cit si rezultatul: http://i29.tinypic.com/316rzvs.jpg

Link spre comentariu

ywar2 are mare dreptate . folia de retroproiector nu se topeste ,daca se topea inseamna ca in cuptorul imprimatei era o masa mare de plastic topit :smt005 primul meu cablaj cu folie de retroproiector. inteligent fiind nu am facut corecturi pe acesta si sa-l corodez am mai fortat putin norocul si a doua oara nu a mai iesit nik. (lenea mare sa curat cablajul :weedman: download/file.php?id=11744

Link spre comentariu

depinde ce folie cumperi, sunt 2 tipuri una pentru imprimante laser si una pentru imprimante cu jet de cernealamare grija ce cumparati ca sa nu te trezesti cu plasticul topit in imprimanta laser :smt005

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări