Dr.L Postat Martie 20, 2008 Partajează Postat Martie 20, 2008 mai bine faci expunerea cu un led uv,mai puternic+niste lentile,sa focalizeze fascicolul intr-un punct cu diam de 0,1-0,2mmapoi montezi ansamblul pe un cnc,inchizi lumina in camera si il pui la treabapana la urma vrei sa faci un cd din cablaj? ca altfel nu prea vad cum il poti expune intr-o unitate opticasi daca faci asta,trebuie echilibrat,ca altfel zboara p-acolo Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 22, 2008 Partajează Postat Martie 22, 2008 pricelessssssss!!!! :smt005 rogeorge, o s? urm?resc special ?tirile de la ora 5... dac? aud de vre-un bucure?tean ajuns la urgen?? cu buc??i de cablaj în fund, o s? ?tiu despre cine-i vorba!!!! :supz: :smt005 Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 24, 2008 Partajează Postat Martie 24, 2008 MifTy nu cred ca ajunge la asa viteza , 1X viteza de scriere cablajul sigur pateste ceva ,nu atat placuta cat stratul de positiv ! insa ce nu am priceput eu : de ce sa faci asa ceva RoGeorge ?! sunt 100% convins ca nu vei avea rezultate pret/calitate mai bune de cat metoda "clasica" (oricum pretul nu prea te intereseaza din cate am obs.) ,cablajul trebuie taiat pe rotund si cu sistemul de prindere cum ramane (nu trebuie o gaura exact in centrul "CD"-ului) tot cablajul trebuie sa fie perfect echilibrat ca altfel :pottytrain5:iese un tremurici de cablaj + o unitate DVD stricata ,si toate astea pentru ceva asa simplu .RoGeorge vrea sa afle daca se poate face expunerea cu o dioda laser ! pai eu zic ca nu se poate .la scrierea unui Cd parca dioda sta aprinsa mereu dar depinde putere ei in anumite nanosecunde ,lucru prea rapid pentru expunerea unui cablaj pentru ca UV poate varia mai putin :smt017 ! pana sa incerci acest experiment iei o foaie de hartie si un creion ,asezi frumos toate datele acolo si incepi sa gandesti cum faci sa reuseti, daca nu gasesti rezolvarea eu zic sa lasi "balta" experimentul SF. e importand sa nu consumi ceva alcool inainte :partyman: Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 7, 2008 Partajează Postat Aprilie 7, 2008 care ma ajuta... am luat folie pnp de pe un site (nu dau nume pt ca se considera reclama) si e transparenta nu albastra, deci e o bucata de folie de plastic transparenta fara nici un pic de hartie. cum se foloseste, ca ma tem sa ma duc cu ea la tipografie ca ei au imprimanta laser, ca am mai incercat cu hartie foto si cand mio scoso mio topit toata hartia. Nu inteleg cum sa listez la imprimanta laser fara sa mio topeasca :smt013 Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Aprilie 7, 2008 Partajează Postat Aprilie 7, 2008 pai probabil e ca pnp white numai ca nu e white ci transparenta, adica acelasi lucru ca foaia cerata de la autocolanta A4, trebuie hartie speciala pt. laser, astea nu se topesc. Incearca cu foaie cerata, merge din prima, perfect, se transfera tot tonerul, incalzita 5-10 sec. cu fierul la maxim, bafta :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator edyb Postat Aprilie 8, 2008 Partajează Postat Aprilie 8, 2008 e buna metoda foto...am auzit ca sunt niste spray-uri Photorezistiv si Tranparent. Am o idee de utilizare:- dai o foaie A4 cu Transparent(cica o face transparenta la UV)- dai o bucata de placuta de circuit cu Photorezistiv- tragi cablaju la imprimanta pe foaia aia modificata- pui foaia peste placuta- expui la UV- pui in developer(NaOH)- pui in clorura fericacred ca e bine. daca am gresit, corectati-ma.dar spray-u Transparent pe o foaie A4 cred ca merge la INK-jet(ca doar nu e deaia lucioasa sa nu poata imprima pe ea).si daca stiti un magazin online de produse elec? Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 edyb, este foarte buna si metoda foto din punctul de vedere al calitatii si preciziei traseelor, insa tu ai ales calea cu cele mai multe variabile nedefinite, daca chiar vrei sa faci asta iti recomand sa iei cablaje FOTO(au depus pe ele stratus de fotorezist din fabrica, le gasesti la metrafo). Hartie n-are rost sa te complici sa o faci clara cand poti foarte usor sa iei hartie trasparenta, sunt atat pt. laser cat si pt. inkjet(la inkjet o sa pui 2 foi suprapuse ca sa fie contrastul mai bun), or sa iti iese niste cablaje super :yawinkle: . Iti spun din experienta fiindca lucrez cu toate metodele. Bafta! :partyman: Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 "pt. cei care s-au plans de realizarea cablajelor cu Samsung ML-2010, ii contrazic, mi-au iesit traseele perfect, intr-adevar are contrast mai slabut dar nu am avut probleme, am folosit partea cerata de la un autocolant A4, am incalzit la putere maxima cc. 10 sec, am lasat sa se raceasca, am dezlipit, corodat si happy end "Nu e asa... imprimanta mea samsung e varza.Acuma dupa reumplere(facuta cu grija si curatare completa) apar zone unde tusul dispare aproape detot..Nu e problema contrastului..pur si simplu cantitatea de toner lasata este sub orice critica. Link spre comentariu
Vizitator edyb Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 a, da am gasit metrafo, e buniceleu ma gandeam la spray-uri ca as iesi mai ieftin, dar vad ca merge si altfel. defapt chiar e mai rentabil pentru putine cablaje. cred ca o sa lucrez cu spray-uri doar daca ma apuc sa fac cablaje la comanda. mai vorbim dupa ce fac comanda la metrafo. Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 "pt. cei care s-au plans de realizarea cablajelor cu Samsung ML-2010, ii contrazic, mi-au iesit traseele perfect, intr-adevar are contrast mai slabut dar nu am avut probleme, am folosit partea cerata de la un autocolant A4, am incalzit la putere maxima cc. 10 sec, am lasat sa se raceasca, am dezlipit, corodat si happy end "Nu e asa... imprimanta mea samsung e varza.Acuma dupa reumplere(facuta cu grija si curatare completa) apar zone unde tusul dispare aproape detot..Nu e problema contrastului..pur si simplu cantitatea de toner lasata este sub orice critica.Mie imi ies bine, probabil nu ai pus tonner de calitate si de acceea nu se depude destul Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 Am pus singurul toner compatibil gasit Sky Print.Nu am vrut sa risc sa pun altul necompatibil..ai ceva sugestii?Inca ceva..unde gasesti autocolante la care partea cerata sa nu fie pretaiata? Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 Pai poate ca e compatibil tonerul dar asta nu inseamna ca e si de calitate, eu cred ca asta e problema. Autocolante de la mag. de papetarie, dar trebuie sa cauti, si eu, uneori, am gasit pretaiate. O idee pot sa iti dau, scoate desenul pe 2 foi cerate, transferi desenu de pe o foaie, dupa care, aliniind cu grija, transferi desenul de pe foaia a 2-a peste primul. Nu am incercat insa ma gandesc ca ar trebui sa mearga. O sa incerc cand am timp :yawinkle: Link spre comentariu
ywar2 Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 O idee pot sa iti dau, scoate desenul pe 2 foi cerate, transferi desenu de pe o foaie, dupa care, aliniind cu grija, transferi desenul de pe foaia a 2-a peste primul. Nu am incercat insa ma gandesc ca ar trebui sa mearga. O sa incerc cand am timp :yawinkle:Acest procedeu de a transfera de doua ori traseele il mai fac si eu. Mai sint momente cind nici mie nu-mi ies cablajele ok din prima si atunci mai transfer inca o data. Diferenta la mine este ca folosesc folie transparenta si nu pune probleme la suprapunerea corecta a celei de a doua folii. Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 4 Tuburi UV Philips 15W,4 Startere, 2 Drossele, 8 Socluri G5 pentru tuburi,un temporizator mecanic (0-30min),cabluri, cleme, folie de aluminiu, suruburi si o tija de aluminiu pentru fixarea soclurilorFa-mi si mie o schema te rog cum ai legat 4 tuburi la 2 drosele, daca mai esti pe forum. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 nickrvl, se leaga in serie tuburile, 2 cate 2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum