Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

horia2003, sfatul meu este sa alegi imprimanta si in functie de cartus.1. ai grija sa nu ai chip pe cartus.2. intereseaza-te de pretul de reincarcare al cartusului + pretul unui cilindru + lamela.

Link spre comentariu
Vizitator ionut musat

Pot sa spun ca citind acest subiect m-am perfectionat si eu.Am o imprimanta HP laserjet 6P si pana de curand foloseam hartie Lexmark dar s-a terminat. Pot sa spun ca mergea binisor.Am cumparat de curand un pachet de etichete format A4 cam la 30RON (dupa recomadarile lui Stefan daca nu gresec) si pot sa spun ca iese din prima si fara bataie de cap. Iata cum procedez eu:- frec bine placa cu buretele de sarma- o spal cu cu axion cu o periuta moale- dupa ce am spalat-o o sterg cu un prosop si cu alcool izopropilic si cu o periuta o degresez bine si o las sa se usuce-dupa ce o trec prin laminor(improvizat dintr-un cuptor de la Lexmark Optra R) cat e calada dezlipesc usor folia si o las sa se raceasca.Daca o lasati cam o zi o sa va chinuiti sa scoate- si tonerul de pe placa asa de bine adera.Dupa cat am observat tot secretul este timpul si caldura.Atentie cu colala dupa ce iese din imprimanta sa nu o zgariati ca zboara si tonerul.Haria asta e super si nu este atat de scumpa ca hartia foto.Incercati cu incredere.

Link spre comentariu

Vreau s?-mi cump?r o imprimant? laser special pentru executarea circuitelor imprimate. Pentru alte scopuri am o multifunc?ional? Lexmark cu jet de cerneal?.A? putea alege între:- Canon LBP 2900- HP LJ 1018- Samsung ML 2010- Lexmark E 120- Brother HL 2030Ce imprimant? m? sf?tui?i s? cump?r? Conteaz? tonerul folosit?Am citit tot ce s-a scris pîn? aici. Am remarcat doar c? Samsung n-ar fi indicat?, dar cea pe care a? putea s-o cump?r are un buton "economic/ne".V? mul?umesc.

Recomand HP1018, eu asa ceva am. Tonerul este ieftin, nu ai chip, ai doar o bucata de plastic pe care trebuie sa o decupezi. Oricum din start ai toner pt. 1000 de pagini, la refill cartusul tine 3000 pagini. Imprimanta merge (testata) si la metoda foto si pnp...
Link spre comentariu

Are cineva o idee/parere/experienta legata de expunerea pcb-urilor cu POSITIV la o matrice de LED-uri uv de 385 nm ?Cumpar neoane sau becuri (metoda testata) sau merita incercata si aceasta? Nu am gasit pe nicaieri informatii referitoare la acest subiect!!!

Link spre comentariu

ultimul cablab facut este cel pentru sursa SMPS 12-->30 . am mers la un prieten cu imprimanta laser si am bagat in imprimanta o foaie glasata (sau cum se scrie "lucioasa"),astept sa iasa foaie cand nu mai apare pe part ea cealalta nik (hartia a ramas in imprimanta :smt013 ) insa pe foaie era imprimat dar nu mai trecuse prin cuptor pt ca se agatase nus pe unde ,am ajuns acasa cu foaia fara sa ating tonerul (am pus peste desen o cutie de carton cu "gura" in jos ) am pus cu mare atentie foaia pe placuta si am dat cu calcatorul. a iesi super !!! :smt003 asa ca cine are posibilitatea sa opreasca cuptorul imp.detine cheia spre succesul cablajelor :weedman: :smt003

Link spre comentariu

Are cineva o idee/parere/experienta legata de expunerea pcb-urilor cu POSITIV la o matrice de LED-uri uv de 385 nm ?Cumpar neoane sau becuri (metoda testata) sau merita incercata si aceasta? Nu am gasit pe nicaieri informatii referitoare la acest subiect!!!

cum nu ai gasit informatii ?! cu leduri nu am vazut si nu se stie daca lumina este uniforma dar cu neoane sunt ff multe posturi pe aici uite un inceput !
Link spre comentariu

Are cineva o idee/parere/experienta legata de expunerea pcb-urilor cu POSITIV la o matrice de LED-uri uv de 385 nm ?

Cumpar neoane sau becuri (metoda testata) sau merita incercata si aceasta? Nu am gasit pe nicaieri informatii referitoare la acest subiect!!!

cum nu ai gasit informatii ?! cu leduri nu am vazut si nu se stie daca lumina este uniforma dar cu neoane sunt ff multe posturi pe aici uite un inceput !
Exact! Asta am ointrebat...

Imi cer scuze ca nu m-am exprimat clar...

OT: Intr-un dialog real, fata in fata dau impresia ca sunt o persoana extrem de inteligenta deoarece nu ma exprim prea bine si lumea crede ca sunt subtil. In scris insa... nu mai merge treaba. :goodman:

Link spre comentariu
Are cineva o idee/parere/experienta legata de expunerea pcb-urilor cu POSITIV la o matrice de LED-uri uv de 385 nm ?

Cumpar neoane sau becuri (metoda testata) sau merita incercata si aceasta? Nu am gasit pe nicaieri informatii referitoare la acest subiect!!!

Exact! Asta am ointrebat...

Imi cer scuze ca nu m-am exprimat clar...

OT: Intr-un dialog real, fata in fata dau impresia ca sunt o persoana extrem de inteligenta deoarece nu ma exprim prea bine si lumea crede ca sunt subtil. In scris insa... nu mai merge treaba :goodman:

:smt003 ai fost tare cu "Intr-un dialog real, fata in fata dau impresia ca sunt o persoana extrem de inteligenta deoarece nu ma exprim prea bine si lumea crede ca sunt subtil. In scris insa... nu mai merge treaba" dar ai gasit raspunsurile la intrebari ???! nu cred ca renteaza treaba cu metoda foto daca nu produci pentru vanzare si mai multe buc.

Link spre comentariu

Produc pentru vanzare acelasi tip de pcb in numar foarte mare. O sa cumpar neon dar comparand preturile LED-urilor cu cel al neonului... parca asi inclina spre o matrice cu LED-uri...Informatiile pe care le am:PCB trebuie expus la uv din spectrul 300 - 400 nm.a) Un neon cu pret decent are 4 w radiatie in acest spectru la 18 w consumati (problema consumului este relevanta dar intr-o masura destul de mica). Insa un astfel de radiator (radiatie luminoasa) emite cam in tot acest spectru relativ liniar.b) O matrice de LED-uri poate da uniform lumina pe PCB daca se adopta o solutie constuctiva buna. Pentru 16 W de radiatie utila se consuma tot cam 16 W de electricitate (neluand in calcul celula de alimentare). Din pacate LED-urile emit radiatie UV cu aceeasi lungime de unda, deci spectru ingust. 385 nm fix. De acest lucru ma tem cel mai mult.

Link spre comentariu

sunt si becuri care emit UV (parca) ANUNT !Acum puteti obtine lumina UV de la un simpu Bec. Becul UV are un fasung obisnuit E27 si poate inlocui becul traditional din ambientul dvs.Este ideal pentru cluburi, baruri,cabinete medicale (pentru purificare - sterilizare a aerului). Lungimea de unda de 365 nanometri in care se incadreaza acest Bec UV face posibila crearea unei atmosfere de club.Becul UV da reactie oricaror elemente sau substante fosforescente sau fluorescente. Unic importator si distribuitor - Articole UV. Vizitati http://www.articoleuv.ro.

Link spre comentariu

Nu stiu daca te-ai gandit pana acum, insa ai incercat sa lipesti ledurile pe placute de test (d-alea gaurite si cu "patratele de cupru" corespunzatoare fiecarei gauri) apoi legaturile sa le faci cu conductor de cu dezizolat de 0.8 (sarma de "telefon", nu stiu cat are ca grosime exact)? E cel mai simplu asa, nu mai stai sa dai sute de gauri sau nu dai o gramada de bani pt cablaje facute la o firma (stiu ca incep sa te taxeze daca depasesti un anumit nr de gauri)

Link spre comentariu

sunt si becuri care emit UV (parca) ANUNT !Acum puteti obtine lumina UV de la un simpu Bec. Becul UV are un fasung obisnuit E27 si poate inlocui becul traditional din ambientul dvs.Este ideal pentru cluburi, baruri,cabinete medicale (pentru purificare - sterilizare a aerului). Lungimea de unda de 365 nanometri in care se incadreaza acest Bec UV face posibila crearea unei atmosfere de club.Becul UV da reactie oricaror elemente sau substante fosforescente sau fluorescente. Unic importator si distribuitor - Articole UV. Vizitati http://www.articoleuv.ro.

e un bec cu mercur(si cu filament de wolfram care inlocuieste droserul),care are alt tip de lumifor,incat da un uv mai moaleoricum tine cam 1000 de h,pana se intrerupe filamentulnu e mai usor de folosit un bec de mercur cu droser,caruia i se sparge sticla cu lumifor?din pacate da uv cu putini nm si apare si ozonul@ranga-mai demult am gasit ceva pe net cu leduri uv(care de fapt sunt mai mult violet,a se testa pe o bancnota uzata led vs neon) si cablaje foto-ar trebui sa mearga ok,nu vad dc nu,daca merge inclusiv cu becuri cu incandescenta(lumina sa fie :smt003 )
Link spre comentariu

Da, merge si cu lumina de la un bec cu incandescenta ca si ala are "lumina" deci si oare ce UV dar mai bine cumperi becuri albe spirala (nu stiu cum se numesc ,cred ca sunt economice ) au ceva mai multa UV . am si eu un bec cu vapori de mercur dar nu prea vreau sa-l sparg (poate il sparg si nu emite nik de cat flama :smt005 ) are balonul de sticla lunguitetz si mai are un cilindru alb in interior cu un filament , oare e bun pentru UV ???? :smt017

Link spre comentariu

se poate imprima pe partea neplacata cu cupru(partea pe care se monteaza componentele)...stiti scrisul ala alb pe care scrie numarul componentelor bal bla(silk layer)a reusit cineva in regim homemade?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări