Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

BunaSunt nou in aceasta technica de a face cablajul,pana acuma am folosit marcherul dar calitatea lasa de dorit..am cuparat o inprimanta si mam pus pe treaba dar a aparut prima problema am o problema cu depunerea pe PCB a traseelor de toner.Am inprimat pe o pagina PC Magazin(nu coperta ci o foaie din revista),imprimanta utilizata este un Xerox Phaser 3117.1. am inprimat pe foaie desenul!(cateva ore au trecut de la printare si asezarea pe placa...nu stiu daca conteaza)2. slefuit spalat cu spirt sanitar placa3. presat(greutatea proprie a calcatorului) cu fierul de calcat (la inceput era setat la maxima dupa aceea pe Nylon) vreo 2-3min). 4. am lasat la racit vreo 10min(printre care si cateva minute cu fierul de calcat pe placa dar scos din priza).5. am inmuiat in apa rece si usor am dat jos foaia de revista....dar din pacate nu prea mia reusit(am atasat o poza ca sa vedeti,a fost facut cu telefonul si nu prea se vede..dar cablajul este intrerupt si destul de problematic ....nu doresc sa rectific cu trasee facute din cabluri)ce nu am facut bine.

Link spre comentariu

pai gaurile de ghidare le faci tu,ori zgarii tonerul in locul unde vei avea o gaura,ori cu un dorn ascutit(dipa corodare,inainte de gaurie)parerea mea este ca o freza nu este prea buna pt gaurit cablaje,are turatia prea mare si asta face burghiul f greu de centrateu folosesc un motor electric auto(se gaseste in girofaruri,ventilatoare auto etc,de pe vremea lui ceasca) cu turatie variabila ,are <600rpm, pe cand freza are cateva mii(cred,de obicei asa e )

Link spre comentariu

intradevar are turatie mare si este greu de centrat aice ii descrierea,dar nu are regulator ci un traf de 12V si aproape la turatie minima merge, 9000.Featurescontents: mini drill: 9000 - 18000rpm / with on/off switchpower supply: 1 pc (230V AC)grindstones: 1 pcflat grindstones: 7 pcsgrinding discs: 8 pcssanding roll: 1 pcfelt polishing discs: 3 pcsgrinding cube stone: 1 pctool holders: 4 pcsdrills: 3 pcs (1mm, 2mm and 3mm)comes in a practical black caseSpecificationspower supply: DC 12V (adapter included)Dar ce fel de ventilatoare auto?dinalea de dacie de pe radiator...dar nu este prea mare si grea?cum ai adaptat mandrina pt burghiu?am motorase pe acasa de la imprimanta(cu turatii mici) si destul de puternice.am gaurit o placa a iesit super :) dar cred ca ii cam mare burghiul de 1mm ar trebui sa caut unul mai subtire ca abia mai ramane cablaj in jurul gauri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări