Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

este buna si imprimanta cu cerneala ptr cablaj insa rezolutie de minim 1200dpi asta am citit undeva numai stiu unde exact.

Am mai scris intr-un post ca se poate folosi si o pedala de imprimanta cu cerneala si pt. metoda pnp si foto, scoti schema pe o coala normala, dupa care cu un xerox bun poti sa scoti si pe transparenta pt. foto si pe coala teflonata pt. pnp. Faci intai o copie pe hartie normala, dupa care lipesti peste ea coala speciala, pui coala la hartii albe in aceeasi pozitie si mai scoti o data. Cu un xerox bun, reglat corespunzator faci treaba mai buna decat cu unele imprimante laser. (pt. metoda lipirii peste, vezi topic: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=9 ... &start=375 )
Link spre comentariu

fotorezistu trebuie lasat sa se usuce bine de tot, si anume ori il lasi in pace 24 de ore ori pui feonu pe el de la o distanta de aprox 50 cm vreun sfert de ora apoi il lasi la racit inca vreo ora, abia apoi e gata, deaia se lipeste. Operatia de spreyere e intradevar aiurea si eu mai dau rateuri, dar important e ca placa sa fie degresata, asta nu inseamna ca ai spalato cu sapun si periuta si gata, adica DEGRESATA, frecata bine cu cif sau ceva foarte tare. Cand spreyez placa daca o tin la orizontal si numi merge, nu se intinde bine spreyul, o pun vertical rezemata de ceva astfel iese ok, se va prelinge in jos evident :d marginea de jos nu o vei putea folosi vreo 5 mm dar in rest iese ok. In privinta prafului, eu o iau apoi si o pun la uscat intrun dulap, se usuca mai greu in prima faza ca nu are prea multa miscare de aer acolo dar nici praf de la miscarile sau curentul de prin casa. Dar recunosc ca cea mai comoda treaba e cu cablaj foto cumparat :smt003

Link spre comentariu

man la metrafo are si a avut de cand stiu eu, depinde daca sti sa cauti, ia cauta dupa cuvantul "foto" il va gasi la mai multe categorii de produse care le afiseaza sus, una din ele este si cablaje sau placi imprimate ;) . Pentru metoda foto, poti imprima linistit cu imprimanta cu jet, eu folosesc o Canon i250 mai veche, colile se gasesc la librarie, sunt speciale pentru inkjet si costa cam 3 lei pe aici pe la mine .Pentru pnp cu laser mia mers ok la multifunctionala Canon MF3110 de la servici dar care cand se consuma trece muuult timp pana o incarca cineva :d . Deaia fac foto ca efectiv nu am unde printa, si oricu rezultatele nu se pot compara .

Link spre comentariu

colile se gasesc la librarie, sunt speciale pentru inkjet si costa cam 3 lei pe aici pe la mine .

Am cumparat de la firma cu banner-ul sus (inainte sa faca comanda minima 100lei) un set de 10 coli pt. metoda pnp. De fapt chestia aia ii 2 in 1. Adica ai coala teflonata pt. pnp si ai si coala transparenta pt. metoda foto. Alea 10 coli imi ajung o viata, oricum se gasesc la bucata (cel putin in Baia Mare), dar costa mai mult. Cum faceti voi la cablajul dublu placat ca sa aliniati gaurile? (imi cer scuze daca s-a mai discutat)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări