Florian Ciobanu Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 unele imprimante Epson au cerneala Dura Bryte si este rezistenta la apa Link spre comentariu
cipri_mury Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 Asta vroiam sa zic si eu,ca imprimanta din videoclip pare a fi de tip inkjet. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Octombrie 22, 2018 Partajează Postat Octombrie 22, 2018 @Florian Ciobanu asteptam un feedback la solutia de transfer cu acetona daca o incercati. Va multumesc, Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Octombrie 23, 2018 Partajează Postat Octombrie 23, 2018 Ce scrie mai baiete care spui ca este imprimanta cu cerneala la secunda 11 din clip? Link spre comentariu
vijelie02 Postat Octombrie 23, 2018 Partajează Postat Octombrie 23, 2018 @Emil 1986 colegii de mai sus se refera la al doilea film de pe pagina anterioara la acea imprimanta Epson. Asta 100% este cu cerneala. In filmuletul pus de @maxente este imprimanta Laser. 1 Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Octombrie 23, 2018 Partajează Postat Octombrie 23, 2018 La ala nu i-am dat importanta!cerneala nu rezista la apa daramite la clorura! Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 (editat) On 10/22/2018 at 10:58 AM, vijelie02 said: ...asteptam un feedback la solutia de transfer cu acetona daca o incercati. Colegul vad ca nu a dat feedbackul solicitat dar pot sa va spun eu ca functioneaza perfect aceasta metoda. Am facut astazi un cablaj pentru o sursa si am folosit atat proiectul PCB realizat de @GeoMar cat si metoda de a realiza cablaje prin metoda de transfer de toner "la rece" pe care am gasit-o detaliata pe blogul dumnealui. Gasisem si pe youtube un filmulet cu aceasta metoda dar nu asa de in detaliu explicata. Multumesc @GeoMar. Nu am folosit acetona ci un amestec de 1 parte tiner (diluant nitro) cu 4 parti alcool isopropilic. Iata ce am reusit: pozele sunt in ordinea urmatoare - dupa transferul tonerului, dupa curatarea tonerului, dupa stanare, silkscreen. Nu a iesit un cablaj perfect, dar este incomparabil mai bun decat ce am obtinut prin metoda cu transferul tonerului la cald. Si este prima data cand folosesc aceasta metoda. Ieri am incercat aceeasi schema de vreo 8 ori la cald si nici macar odata nu am reusit ceva care sa ma multumeasca. Am razuit si am luat-o de la capat de fiecare data. La silkscreen nu am reusit sa aliniez gaurile foarte bine, dar nu e un dezastru. Editat Februarie 3, 2019 de zvonacfirst 1 Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 nu a iesit perfect din cauza imprimantei , traseele groase nu se imprima ok , asa e si la imprimanta mea cu toner comaptibil , nu cel original recomand pe viitor traseele groase sa fie de tip grid si nu pline Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 Cablajul a fost proiectat de un coleg de forum, am scris deja asta, si l-am avut in format pdf. Nu este de la toner, tonerul s-a depus perfect, era foarte uniform aplicat. Am facut eu o greseala inca de la inceput: am insistat prea tare cu buretele aspru si am zgariat cablajul. Asa cum am scris, aceasta placuta a avut de suferit foarte tare. Alte 8 incercari nereusite cu transfer termic, dupa fiecare dintre ele am frecat-o de tonerul depus si am degresat-o din nou pentru o noua aplicare. Acetona pe care o aveam eu (de fapt sotia) si cu care am incercat sa sterg tonerul era ca apa sfintita, asa ca am luat placuta la frecat de fiecare data. Mai este pe forum un topic al lui @petreelectronic cu aceeasi metoda, cu un filmulet bine realizat si cu datalii de executie. Este utilizat Cif pentru degresare si un burete cu partea moale, niciun stres pentru placajul de cupru. In orice caz, pentru proiecte DIY este o metoda super si cu rezultate mai mult decat multumitoare. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 (editat) @zvonacfirst cablajul a iesit super, daca este prima incercare. Nici eu nu am reusit un transfer OK din prima cu metoda testata, trebuie facute cateva teste preliminare, conteaza concentratia solutiei in functie de imprimanta si tonerul folosit, ce hartie folosesti la transfer, cat de tare-usor presezi cablajul dupa, aplicarea hartiei, DAR odata pusa la punct metoda, v-a da rezultate bune. Editat Februarie 3, 2019 de GeoMar Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 (editat) Multumesc @GeoMar, si eu zic ca a iesit bine. Si da, este prima incercare prin aceasta metoda. Mie mi-a fost mai usor deoarece am profitat de experienta celorlalti si am primit totul pe tava. Hartie am folosit dintr-o revista, nici subtire nici groasa, cam ca hartia alba normala de 80grame/mp dar lucioasa. Proportiile pentru amestec le-am scris mai sus, 1 la 4 thiner cu alcool. De apasat am apasat cu mana dar am pus deasupra inca o bucata de hartie si peste ea o placuta de cablaj ca sa fiu sigur ca apas cat de cat uniform. Am mai umezit odata si am mai apasat odata ca sa fiu sigur ca se fixeaza tonerul. Nu stiu daca am procedat bine dar mi-a iesit. Cred ca daca nu as fi stresat placuta de inca 8 ori inainte si daca nu as fi agresat-o cu acel burete aspru, ar fi iesit si mai bine. Zgariind cuprul am creat canale prin care clorura a atacat cuprul pe sub toner si a cauzat zdrentuirea usoara a unora dintre margini. Dar cred ca aceasta placuta este perfect utilizabila, prin stanare s-au mai umplut unele dintre zgarieturi, si chiar o voi utiliza zilele urmatoare pentru a planta componentele. Editat Februarie 3, 2019 de zvonacfirst 1 Link spre comentariu
petreelectronic Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 Cred ca pui prea putin solvent, incearca si cu parti egale. Cat despre toner nu stiu ce sa zic, mie imi ies la fel si cu cartusul compatibil. Iata un cablaj proiectat tot de @GeoMar care face o treaba de-a dreptul excelenta. Cred ca pot sa fac perfect un cablaj cu trasee de 0,1mm daca ne uitam la chenarul acestuia. 1 Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 (editat) Succes pe mai departe, te astept cu realizari mai "profi". L.E. Frumos realizat @petreelectronic succes in continuare. Editat Februarie 3, 2019 de GeoMar Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 (editat) 3 minutes ago, petreelectronic said: Cred ca pui prea putin solvent, incearca si cu parti egale. De acord, data urmatoare voi incerca sa pun mai mult thiner. 2 minutes ago, GeoMar said: Succes pe mai departe, te astept cu realizari mai "profi". Multumesc pentru incurajari si pentru suport. Editat Februarie 3, 2019 de zvonacfirst Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 (editat) 3 minutes ago, zvonacfirst said: De acord, data urmatoare voi incerca sa pun mai mult thiner. Concentratia optima pentru imprimanta ta, hartia folosita, metoda de apasare/forta de apasare, o gasesti prin cateva teste. Oricum a iesit destul de bine pentru inceput. Te poti "perfectiona" pe parcurs. Editat Februarie 3, 2019 de GeoMar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum