Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Eu folosesc folie transparenta pt retroproiector speciala pt imprimare laser. Este relativ scumpa dar nu exagerat.

Pt imprimare folosesc un multifunctional "profesional" , un copiator mare - la servici pt ca acasa nu mai fac demult din cauza copiilor (substantele chimice necesare sint cam periculoase).

Pt rezultate garantate folosesc doua folii imprimate suprapuse. Merge si cu o singura folie dar devine critic timpul de expunere, developerul si corodarea iar cu doua folii suprapuse totul devine o joaca. Timpul de expunere, developarea si corodarea nu mai sint critice deloc. Nu mai conteaza daca solutiile sint mai uzate, daca uit sa scot placa de la developare sau o uit mai mult timp in clorura. Pt corodare folosesc un tanc fabricat industrial cu incalzire si barbotare.

Nu folosesc decit laminat spreiat de mine, uscat fortat intr-un cuptor la 60-80grade 20-30 minute.

In felul acesta nu am mai avut nici o placa ratata de foarte mult timp, numai folia pusa invers s-a mai intimplat.

Foliile trasparente pt laser si pt inkjet sint complet diferite si nu pot fi utilizare invers.

Pe cea de laser nu se prinde cerneala.

Cea pt inkjet are o fata putin aspra pt a se lipi cerneala dar timpul de uscare al cernelei este foarte mare. La uscare in aer liber pot trece ore bune pina cind s-a uscat coplet sa nu lase dire intinse la atingere.

Iar foliile pt inkjet daca sint puse la laser se deformeaza foarte tare la trecerea prin cuptor si devin neutilizabile.

Recomandarea mea este sa utilizezi imprimare laser pt ca poti utiliza folia imediat dupa printare iar imaginea este foarte stabila si nu se sterge.

Apropo, la imprimarea in printerul multifunctional eu nu schimb setarile hirtiei, o las setata pe firtie normala si merge foarte bine.

Folia folosita de mine se numeste "XEROX Premium Transparencies 003R98198" dar nu stiu de unde o cumpara fetele care achizitioneaza accesoriile de birotica.

Link spre comentariu

Referitor la foliile tranzparente pentru imprimanta laser, recent am cumparat un top de 50 coli si am remarcat ca fiecare folie are "lipita" o coala alba de hartie.

Intrebarea mea este, pe ca parte a foliei se printeaza? Pe partea pe care are acea coala de hartie, sau partea libera fara acea hartie?

Link spre comentariu

Este o coala completa lipita numi pe o laterala sau numai o fisie de 8-12mm latime lipita pe o laterala a foliei de plastic?

Exista folii de plastic pt laminare in genul celei din primul caz, folii care se topesc (partial, se incretesc) daca le pui la laser.

Link spre comentariu

Poate totusi ma lamuresti si pe mine in legatura cu ceea ce te-am intrebat mai sus.Deci chiar n-am mai auzit despre asa ceva daca nu ma insel.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Poate totusi ma lamuresti si pe mine in legatura cu ceea ce te-am intrebat mai sus.Deci chiar n-am mai auzit despre asa ceva daca nu ma insel.

... unii dintre forumişti chiar lucrează "industrial", nu sunt toţi depanatori sau electronişti amatori... :)

Link spre comentariu

Nu se lucreaza pe asa ceva industrial, nu eu.

Este numai pt realizat prototipuri la nivel un pic mai bun decit de amator. Si nu facem decit ceva prototipuri pt placute care sa ne ajute in activitatile noastre zilnice, utilizate numai local.

Link spre comentariu

Este o coala completa lipita numi pe o laterala sau numai o fisie de 8-12mm latime lipita pe o laterala a foliei de plastic?

Exista folii de plastic pt laminare in genul celei din primul caz, folii care se topesc (partial, se incretesc) daca le pui la laser.

Da am remarcat la aceste folii ca hartia este la un capat "lipita" de folie. De foliile pentru imprimanta laser intrebam, nu foliile pentru laminare.

Acestea sunt foliile transparente achizitionate de mine:

film_transparent_laser.jpg

Stiu foliile pentru laminare, am testat si cu ele sa fac filmul foto cu rezultate multumitoare, am facut si ceva inscriptii cu toner pe panouri frontale de aluminiu, tot cu rezultate multumitoare.

Link spre comentariu

Daca ne gindim logic,ar fi asa,le bagi la imprimat cu tot cu hirtie si daca faci mai multe coli si le pui teanc,hirtia ar protejea urmatoarea coala de zgirieturi,adica sa nu se frece coala de coala,asa cred eu.

Link spre comentariu

Da am remarcat la aceste folii ca hartia este la un capat "lipita" de folie. De foliile pentru imprimanta laser intrebam, nu foliile pentru laminare.

Acestea sunt foliile transparente achizitionate de mine:

film_transparent_laser.jpg

Stiu foliile pentru laminare, am testat si cu ele sa fac filmul foto cu rezultate multumitoare, am facut si ceva inscriptii cu toner pe panouri frontale de aluminiu, tot cu rezultate multumitoare.

Nu le cunosc.

Link spre comentariu

DA corect, dar am remarcat ca acea coala este destul de fina, posibil ca rolele imprimantei care trag coala/folia in imprimanta, sa o mototoleasca si sa se blocheze in imprimanta.

Este prima daca cand folosesc aceste folii si de aceea intreb.

L.E.

Da sesebe, nu le cunosti, fiecare foloseste un anumit tip (si acestea sunt luate de fetele de la servici pentru mine) dar cred ca majoritatea foliilor vin cu acea coala, de aceea intrebam

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

Nu, cele folosite de mine nu au si hirtie decit o fisie ingusta de 8-12mm lipita pe o laterala, este autoadeziva si se inlatura foarte usor.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

uf... treaba stă aşa:
- cartuşele mele inkjet sunt "cu cap de printare inclus", adică dacă se înfundă, rezolvi sigur problema schimbându-le. am mai multe, dar nici unul nu mai tipăreşte corect: unele, cum am spus, "lasă urme pe şerveţel" după umplere, dar nu scot nimic pe foaie, altele scot doar o culoare, altele (alea negre) scot cam pierit. singura soluţie ar fi schimbarea lor, însă un set original mă aduce la un preţ comparabil cu un laser monocrom sh bunişor... cui vrea să se "distreze" cu căutatul: hp21 şi hp22. un set compatibil e cu doar 20-30 de lei mai ieftin.
- am un LBP1120 (cel despre care deschisesem un topic "la mine pe tarla", dar n-a suflat nimeni nimic), care o ţine gaie cu "paper jam" error, dar nu are nici un "jam" nicăieri. din studiul schemei de deplasare a hârtiei, ar mai fi un senzor de hârtie în cartuşul de toner, singurul loc unde nu am putut să mă uit, în rest...
mica mare problemă e că nu sunt 100% sigur de asta, şi un cartuş costă aproximativ 90 de lei. (mai sunt nişte HP-uri care folosesc acelaşi tip de cartuş, dar nu pare să le aibă pe stoc nici una din firmele "specializate" în imprimante sh care au prezenţă pe internet...)
- cea mai ieftină imprimantă sh, cu tot cu cartuş costă de pe la 120-130 de lei în sus, deci... dacă 1120-ul meu o ţine în continuare cu eroarea şi cu cartuşul nou, am cheltuit banii ăia de pomană, iar diferenţa de preţ care m-ar fi potcovit cu o imprimantă laser sh funcţională e foarte mică...

mai am cam o săptămână până când încep "încasările", să văd cum se comportă cartuşele între timp...
(am lucrat cândva la "umplut cartuşe", unele se rezolvau rapid, altele erau desfundabile, dar dura câteva zile până atunci, altele nici mama "zemii minune de desfundat cartuşe" nu le mai rezolva. bineînţeles, dacă nu aveau chipul defect...)
ah, şi astea două nu erau "candidate" la donarea de organe pentru CNC... dar se pare că "vor" să ajungă pe lista aia... :rade:

Link spre comentariu

Pa latura ingusta a foliei si la mine are o portiune de vreo 5 mm putin colorata rosu, acolo cred ca este lipita coala.

Cand ajung acasa de la servici, am sa incerc sa printez un cablaj de test pe folie, cu si fara coala atasata.

Tu pe care parte printezi? Pe partea unde a fost fasia ingusta lipita, sau pe cea opusa fasiei?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări