Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Vizitator sumatra

,am luat si din alea galbene de la chinezi ,o porcarie

mie imi ies ok , chiar destul de bine cu aceste coli galbene , problema e ca trebuie aplicata o temperatura mai mare , si nu cu fierul de calcat , eu folosesc doua role de laminator

avantajul cel mai mare ca nu mai trebuie scufundate in apa cu sapun lichid ca sa le curat

pe folii transparente nici eu nu reusesc sa depun tonerul cum trebuie, nu mi-am mai batut capul , o sa incerc sa sterg cu carpa cu apa , dar nu raman scame oare?

Link spre comentariu

Cauta 120 grame super lucios, eu asta folosesc, si ies ok cablajele, cu toate ca experienta mea este precara.

Un top de 500 coli este cam 80 -100 lei

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Eu o cumpar de aici: http://www.folii-adezive.ro/produs.php?id=8 dar daca dai cautare pe net cred ca sint si alti furnizori ,se vinde la latime de 100cm si lungime minim 1m ,acest mp il tai in format A4 ,dupa care le bag intr-un tub de carton rasucit invers pret de 5-10min ,pentru a se indrepta si le tin presate apoi cu un top de hirtie, cind am nevoie scot o coala si acum marele secret, iau o coala normala A4 deslipesc folia transparenta care este autoadeziva si o lipesc pe coala de hirtie(defapt fac invers ,folia fiind incarcata electrostatic) si asa o bag in imprimanta laser ,tai ce am imprimat si restul refolosesc,am bagat si de 3 ori fara probleme ,cal cu fierul cam la 3/4 din temperatura ,dupa racire se indeparteaza ,tonerul ramine lucios ,se pot realiza trasee si de 0,2mm ,probleme pot aparea la suprafete mari de negru ,mici "ciupeli" care se corecteaza usor cu un marker permanent ,eu folosesc staedtler permanent diverse grosimi .

Link spre comentariu

întrebare de nub în materie: pentru obţinerea persulfatului de sodiu lichid pot folosi "apă de la robinet", sau e mai indicată cea distilată? (aş înclina spre ultima).
întreb pentru că e prima oară în viaţa mea când folosesc aşa ceva... şi da, am căutat deja răspunsul pe forum... nu e! :)

Link spre comentariu
Vizitator sumatra

merge cu apa chioara , oricum nu o sa te tina mult . iar daca pastrezi pulbere prin nu stiu ce borcan care crezi tu ca e inchis ermetic tot o sa ia aer si o sa se faca bulgare

singura parte interesanta este ca nu pateaza , in rest pe mine nu m-a multumit

Link spre comentariu

... deci fui dijtept că luai numai 100 de grame... bănuiam io...
oricum o să fac juma de litru odată, dar n-o să mai repet greşeala pe care am zis că n-am s-o mai repet, turnând soluţia folosită peste cea nefolosită... :)

io vreau să corodeze măcar la fel precum clorura ferică, dar să văd naibii în ce stadiu e, că în zeama aia vezi tot atât cât vede orbu' prin ochelarii lui "de soare"...

Link spre comentariu

partea cu corodarea e vizibil pusă pe repede-înainte, dar măcar vezi ce se petrece! :)
io cred că fac juma de litru de zeamă (atât iese dintr-o pungă de 100 de grame), şi folosesc o parte, pe care o s-o ţin într-o sticlă separată... m-am învăţat minte!

mă căinam mai acum o lună-două de clorura ferică... mi-am dat seama după aia de ce coroda aşa alene... pentru că am turnat din greşeală clorură folosită în sticla de clorură abia deschisă! :bataie

Link spre comentariu

... cu tot riscul să stârnesc iar muşuroiul de furnici (când o să vreau cu adevărat o să întreb ce dimensiuni are ansa pe topicul dedicat! :wretre ), întreb ce imprimante laser, fie ele noi sau sh folosiţi, şi care vi s-au părut mai ok...
de asemenea, îi rog pe cei care folosesc în mod normal metoda foto, dacă folosesc pentru tipărit o imprimantă inkjet sau laser, şi dacă au observat deosebiri între foliile scoase la inkjet vs. cele scoase la imprimantele laser...

motivul meu particular este că... un cartuş compatibil pentru inkjetul meu se apropie binişor de preţul unui toner... de fapt, având în vedere că trebuie să iau două (negru şi tricolor) îl depăşeşte.
(da, cartuşele de le aveam sunt uscate rău... lasă ele urme pe şerveţele, dar nu "scuipă" nimic pe hârtie! :( )

aşa că... se pare că singura soluţie cu cap ar fi să iau un laser, nou sau sh...
deci? :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări