Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Eu fac aproape numai prin metoda foto si acum, dupa ce am facut si eu multe placi in oglinda, pun un text pe imagine ca sa iasa si pe film si pun filmul astfel incit sa se poata citi textul si atunci nu-mi mai iese in oglinda.

Asta dupa ce am stricat si eu multe placi.....iar la unele SMD-uri chiar nu prea mai ai cum indoi pinii pt ca nu exista.....

Link spre comentariu

la foto mai apuci să-ţi dai seama în timp util c-ai scos aiurea la imprimantă cablajul, la "fierul de călcat" nu ai luxul ăsta... dacă-ţi dai seama, îţi dai seama după ce-ai lipit tonerul deja de placă, asta în cazuri fericite, că dacă te prinzi după ce tocmai ai terminat de corodat... simţi nevoia să spargi ceva, că trebuie să te apuci de la început! :rade:

Link spre comentariu

Odata am facut zece cablaje destul de maricele (cam cat trei pachete de tigari unul langa altul) pentru cineva, toate gresite. M-a dus in eroare o adresa de email care era scrisa pe ele si care pe cablaj iesea corect, dar cablajul de fapt era pe dos. Asa pacaleala (pot sa spun teapa) mai rar!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

2zstogg.jpg

Incerc sa tiparesc un cablaj pe folie TES200 ( http://www.tme.eu/ro/details/tes200/materiale-pentru-producerea-pcb/ ) si iese in halul in care se vede mai sus !

De ce oare ? Daca tiparesc acelasi cablaj pe hartie foto atunci iese curat ...

Am incercat tot felul de combinatii de setari ale imprimantei dar rezultatul a ramas acelasi ; am incercat sa tiparesc cu doua imprimante diferite (ambele laser) dar fara niciun succes .

Are cineva vreo idee sau solutie ?

Editat de iuli09
Link spre comentariu

Ai incercat sa schimbi in setarile imprimantei tipul de foaie pe care printezi?

Daca ai ramas pe 'default' s-ar putea ca temperatura fuser-ului sa nu fie optima.

Link spre comentariu

Tonerul nu este original .

Am tot modificat setarile imprimantei dar indiferent ce setari am ales rezultatul a fost nesatisfacator .

Am umblat la densitatea tonerului si la tipul de hartie ; la densitate am ales in general valori mari iar la tipul hartiei nu am decat "plain , heavy si transparent " ; le-am incercat pe toate fara sa observ vreo diferenta .

Folia aceasta este pentru transfer PnP , nu ?

Am folosit candva si folie albastra cu aceeasi imprimanta , cu seterile "default" si o mers impecabil , cu folia asta transparenta nu-mi dau seama care e problema .

Editat de iuli09
Link spre comentariu

E pentru transfer termic.E posibil ca problema ta să fie cauzată de o electrizare nedorită a foliei, care atrage tonerul din jur. Hârtia nu se electrizează ușor, de aceea nici nu suferă de aceeași problemă.Încearcă să ștergi folia pe toată suprafața cu o cârpă umezită ușor, înainte de a imprima imaginea.Asta ar trebui să înlăture electrizarea reziduală a foliei.Ceva asemănător pățeam cu multimetrul Mavo 35, când atingeam plasticul indicatorului cu mâna uscată, acesta se electriza și acul rămânea ,,blocat,, la mijlocul scalei. Se remedia ștergând capacul indicatorului cu o cârpă umezită.

Foarte importantă e însă calitatea tonerului, fiindcă cel ,,original,, e de departe mult mai bun, mai ales la gradul de culoare, dar probabil și alți parametri pe care nu-i cunosc încă...

Link spre comentariu

Se vand putine intr-un set si au niste preturi... :84 De pe ebay sau aliexpress cumperi un set de 100 folii pnp galbene cu vreo 15$ si transportul este gratis daca nu ma insel.

Link spre comentariu

Problema este de la toner,eu lucrez cu oracal e aceiasi treaba cu cele de la tme,si aveam toner compatibil si am patit la fel,cu original merge f.bine ,oracalul ma costa vo 15 ron m.p. ,am luat si din alea galbene de la chinezi ,o porcarie

Link spre comentariu

Tonerul , chiar daca nu e original ,este nou asa ca nu-l voi inlocui curand deci nu pot decat sa sper ca alta e problema .

E posibil si sa fie vorba despre ce spune validae pentru ca inainte de a pune folia in imprimanta am frecat-o bine cu o carpa uscata ca sa o curat fara sa ma gandesc la faptul ca se va electriza .

O sa verific aceasta ipoteza .

Editat de iuli09
Link spre comentariu

http://i66.tinypic.com/15znllh.jpg

15znllh.jpg

O parte a problemei se pare ca era elctrizarea foliei : dupa ce am sters-o cu o carpa uda , cablajul a iesit curat . Totusi , densitatea tonerului este foarte mica . Varianta din stanga este tiparita cu setarile "default " in timp ce cablajul din dreapta e tiparit cu densitatea tonetului setata la maxim .

Diferenta ? Niciuna .

Link spre comentariu

Comuta pe metoda foto si nu o sa-ti para rau.

Calitatea obtinuta cu foto este super, mult mai buna decit la PnP.

Am facut si eu multi ani cu PnP dar dupa ce am reusit sa fac citeva placi super calitative si cu treaseie subtiri si destul de complicate nu am mai facut niciodata cu PnP.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări