danpin Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Destul de urat.... Cum l-ai facut? Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) Prin metoda transferului de toner.Mai trebuie sa-l cositoresc.Poate nu arata prea splendid din cauza ca tonerul a trebuit sa-l indepartez cu smirghel deoarece cu alcool izopropilic nu a mers deloc.Apoi nici poza nu este de calitatea superioara dar mai clara n-am reusit sa o fac deoarece nu mai era prea multa lumina naturala la acea ora iar daca foloseam blitzul nu se mai vedea mare lucru. Editat Februarie 27, 2017 de cipri_mury Link spre comentariu
danpin Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Puteai sa-l mai corectezi cu un bisturiu si o rigla pe acolo pe unde s-a labaltat tonerul, plus acele puncte din partea de jos, la fel si acel chenar care iti atinge traseele in doua locuri. Tot corectat trebuia si prin locurile unde nu ai avut suficient toner, cu un marker rezistent la apa. La cat ti-ai dat cu parerea si ai "studiat" prin diverse topice de profil ar fi trebuit sa scoti ceva mai bun.... Oricum, bine si asa daca e facut de tine..... Succes! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Realizat de mine!Cablajul reprezinta un senzor crepuscular. Urat di tat ! In plus routarea traseelor nu mi se pare ok, prea lungi, prea ca la tara... Ai reusit persevereaza, n-ai reusit persevereaza. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) N-am pus aici poza cu cablajul ca sa ma laud ci pentru ca am fost rugat de catre unii nu de putine ori sa pun macar o poza cu un cablaj realizat de mine.Mai bine ca nu arata trasnet deoarece atunci poate riscam sa fiu acuzat de plagiat.Si asa nu stiu cata lume ma va crede ca l-am realizat eu. Editat Februarie 27, 2017 de cipri_mury Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Eu te cred 101%. Link spre comentariu
danpin Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 ......Mai bine ca nu arata trasnet deoarece atunci poate riscam sa fiu acuzat de plagiat.Si asa nu stiu cata lume ma va crede ca l-am realizat eu. Revino cu piciorele pe pamant! Cati ai vazut tu aici pe forum acuzati de plagiat in legatura cu cablajele? Sa fim seriosi! Link spre comentariu
milo01miau Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) Buna seara, A incercat cineva metoda asta? L.E. am postat gresit... imi cer scuze. Editat Februarie 27, 2017 de milo01miau Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) cipri, intr-adevar cablajul ala arata foarte rau...din mai multe puncte de vedere. nu ar strica sa-l iei putin la verificat cu multimetrul, pentru ca o sa gasesti multe puncte in scurt nedorite. vizual am gasit deja cateva. dar totusi, avand in vedere ca toti cunoastem sentimentul ala de "eu l-am facut!" trebuie sa admitem ca merita felicitat. felicitari, pentru ca ai realizat inca un pcb. acum insa, e timpul sa te perfectionezi. pastreaza distante mai mari intre trasee, daca nu-ti incape, nu te ingramadii. cauta alta solutie dar nu le ingramadii niciodata. lasa distanta mai mare de la chenarul pcb-ului la primul traseu. mai sunt si alte probleme... uite cam ce zone are probleme pe pcb-ul tau. Editat Februarie 27, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) Eu astazi am realizat 3 cablaje ca cel facut de colegu ,cipri_mury ,tot prin Transfer dar pe cablaj de 0,5 ,daca am timp maine fac o poza la 2 ce mi-o ramas fara piese. Eu folosesc Diluant sau benzina sa dau jos tonerul. Am facut pozele acuma .cum spuneam este un cablaj extrem de subtire . upload pic Editat Februarie 27, 2017 de pop_ady44 Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Daca nu faceai si silkscreen imi era mai usor sa fac diferenta intre cablajul meu si cablajele tale. Link spre comentariu
mars01 Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) Toti cred ca la inceput am exagerat intr-o directie sau alta atunci cand am folosit pentru prima oara o metoda sau alta. Sa nu fim rai ... Unii apasa prea mult cu fierul de calcat fiindca le este teama ca nu se transfera tonerul bine, folosind in acelasi timp o temperatura prea mare ceea ce face ca traseele sa se "labarteze". Altii, cand folosesc metoda foto, supraexpun sau subexpun placile. Si tot asa. Dar ideea este ca data urmatoare va fi mai bine. Eu vad urmatoarele probleme: - intr-adevar, cel care a facut design-ul a facut acel contur prea aproape de traseele placii dar probabil ca a devenit atat de obisnuit cu metoda foto sau utilizand metoda de transfer toner cu un laminator incat nu s-a gandit ca atunci cand folosesti un fier de calcat sansele sunt mari ca sa apara scurturi prin intinderea traseelor. Avand in vedere ca sunt componente plasate pe marginea placii, probabil ca a contat alinierea acelor componente. Se putea folosi pentru aceasta un traseu mai subtire. De altfel acel contur pe layerele de cupru nu isi are rostul decat pentru metoda foto unde ajuta pentru crearea unei "bariere" si pentru a elimina pericolul "cojirii" unor filme negative de calitate mai proasta dar nu este cazul sa intru in detalii aici. - traseele sunt lungi, asa cum a comentat cineva mai sus, deoarece design-ul general si un numar cat mai mic de strapuri (cablaj single layer) a contat mai mult decat chestii de impedante pentru un proiect atat de simplu. Faptul ca un traseu este mai lung are influenta doar de la o anumita frecventa si/sau curent in sus. - probabil ca trebuie tiparita o pagina de "cleaning" pentru ca aparent cartusul imprimantei si rolele aferente sunt murdare si s-a imprimat ce nu trebuie: puncte care asa cum colegul Aw Genetix a aratat, vor genera scurturi intre trasee. - imi pare ca temperatura fierului de calcat trebuie redusa pentru ca ideal este ca tonerul sa devina usor fluid si nu sa se topeasca puternic. Editat Februarie 27, 2017 de mars01 1 Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) nu mai dati cu "bata", are timp sa se experimenteze, cu putina atentie duce treaba pana la capat, e bine sa I se spuna ce greseli a facut ca sa stie sa corecteze, practica conteaza, nu va aduceti aminte de cablajele facute cu acul de seringa?, cum aratau? Editat Februarie 27, 2017 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
mars01 Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Felicitari si tie Ciprian (@pop_ady44). Cablajele arata impecabil mai ales ca sunt facute in deplasare Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 M-am uitat atent la cablajul realizat practic si la cele de pe hartie/monitor.Intr-adevar la cel realizat practic traseele sunt mai apropiate in unele locuri din cauza ca am apasat prea tare cu fierul de calcat care poate a fost si prea incins.Prima oara n-am lipit hartia cu scotch asa ca s-a deplasat oleaca de pe placa iar o buna parte dintre trasee sau unit intre ele.Insa a doua oara am taiat hartia cam cu 1 cm mai mare decat placa le-am lipit una de alta cu scotch si s-a transferat tonerul complet iar hartia s-a dezlipt singura dupa inmuierea in apa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum