cipri_mury Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Ultimul realizat https://www.dropbox.com/s/yp0j5u3zhmcmv7b/20160322215721.JPG?dl=0 https://www.dropbox.com/s/xmyr8vuegfkzvh8/20160322215729.JPG?dl=0 Metoda folosita ,pnp,coala de la pliante,fierul de calcat dat la 80%, peste cablaj am pus si o carpa de bumbac cu tesatura fina,calcat cam 5 minute,racit natural pe balcon, dupa,scufundat in apa calda cu Pur, curatat hartia ,corodat cu solutie facuta din persulfat cristale,gaurit si dat cu spray cu sacaz Cablajul arata ok dar de ce nu este "populat" cu componente? Daca nu ai vazut cablaje facute de mine nu inseamna ca nu exista pe forum,si nu ma laud cu ele ,pur si simplu le fac pt ca trebuie Si cine a spus ca mie imi place sa ma laud?Deci poate nici daca as avea montaje realizate impecabil si care sa functioneze precum in ceas elvetian tot nu m-as lauda cu ele pe forumuri.Dar am promis ca nu o sa mai fiu o gura sparta pe aici asa ca gata si asa am cam inceput sa-mi calc cuvantul. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Ma verifici sa vezi daca stiu sa lipesc? https://www.dropbox.com/s/ca6npynuqfcv27v/IMG-20160323-WA0006.jpg?dl=0 Lipesc si eu cat pot in timpul meu liber Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 (editat) Cablajul arata ok dar de ce nu este "populat" cu componente? ... Cablajul NU este "populat" cu piese, pentru simplu fapt ca de obicei pozele cablajului dupa corodare si ale silkscreenului se fac PANA sa plantezi vreo piesa pe cablaj. Si eu unul, astept cu mare interes un cablaj realizat de tine. Dupa ce vad un cablaj, te pot ajuta cu un sfat, idee, etc, daca ceri vreun sfat. L.E. Acelasi cablaj, dar realizat prin metode diferite. Prin transfer de toner cu laminator: image upload Cu film foto negativ: upload picture Ce a diferit la aceste doua cablaje ??!!?? ... cablajul. Unul este FR4 (la transfer de toner) si altul este CEM (la film foto negativ), de aceea si diferentele din poze, plus ca nu au fost fotografiate din acelasi unghi. Editat Martie 27, 2016 de GeoMar Link spre comentariu
one Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 (editat) As dori sa fac cateva comentarii pentru a calma spiritele. In primul rand oricine poate posta orice cablaj spunand ca e facut de el deci nu are rost sa insistati sa cereti demonstratii cu poze. In al doilea rand, nu este neaparat necesar ca o persoana care are o buna idee despre cum se fac cablajele sa le si faca bine. Va dau exemplul meu: cele mai interesante cablaje pe care le privesc cu drag sunt cele pe care le-am facut la inceputuri, cand nu aveam atatea scule si utilizam markerul permanent. Nu mai am cablaje de pe vremea cand utilizam oja de unghii. In prezent am posibilitate sa realizez cablaje prin orice metoda dar metalizarea gaurilor ma dispera asa ca.. ce fac ? Daca fac un cablaj pentru mine il fac cu o metoda sau alta, in functie de complexitate. Daca fac pentru altcineva, apelez la o firma specializata. Asta inseamna automat ca fac cablajele mele fara sa astept cine stie ce rezultate asta nu inseamna ca nu am experienta si nu stiu cum se fac, dar dupa sute de placi realizate imi dau seama ca este un efort inutil fabricarea acestora in alt scop decat al prototiparii si nu imi mai bat capul cu solder mask sau silkscreen, iar daca am un traseu intrerupt nu ma mai oftic si nu mai arunc placa la gunoi, o repar cu un fir subtire si merg inainte. Aurirea contactelor si a pad-urilor, metalizarea gaurilor, solder-mask, silk-screen, sunt probleme pe care le-am rezolvat intr-un mod sau altul dar foarte probabil nu voi mai insista cu acestea pentru ca am ajuns la un nivel multumitor dar insuficient pentru scopul meu. Nu mai vorbim de cablaje multistrat sau pe suport de aluminiu, perfect realizabile pentru o firma specializata dar cu rezultate hilare pentru un amator. Editat Martie 31, 2016 de one 2 Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Spiritele sunt calme,iar daca ma acuzi de plagiat iti zic ca gresesti Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Cunoaște cineva imprimanta laser Samsung SL-M2026W ce folosește cartuș MLT-D111S? S-o preta la PCB? Imprimanta mea Canon dă semne de sfîrșit și mă bate gîndul să iau alta, văd că Samsungu ăsta e ieftin. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Eu am un Samsung ML-1670 si cu cartusul original ies cablaje super bine ,cu cartus compatibil nu ,eu am un compatibil pentru diverse si cel original pentru pcb ,eu zic ca este o alegere buna. Link spre comentariu
rlodina Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Eu folosesc (de ~2 ani) Samsung M283x - cartus original. Folosesc "folie retroproiector pt. laser" si cablajele ies ok. Ma asteptam totusi la o acoperire mai buna a suprafetelor negre cu toner (cu modul Eco dezactivat). Link spre comentariu
spark Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Eu am cumparat ((Lexmark T430D )) de la____https://www.interlink.ro/imprimante-second-hand/_aproape noua , in cartus am mai gasit toner pentru circa 120 pagini_am cumparat toner si chip si l-am refillat_spre norocul meu chip-ul este resetabil deci nu mai trebuie inlocuit niciodata. Indiferent ce imprimanta vei cumpara si cind v-a veni vremea refillat-ului conteaza calitatea tonerului Pentru imprimantele laser este o plaja de temperatura pe "cuptor" , (min.-mediu.-si max.) , tonerul original este facut tocmai pentru temperatura modelelor respective , din acest motiv trebuie sa ai noroc sa gasesti un toner inlocuitor mai de calitate Link spre comentariu
viorelpicu Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Eu am un Samsung M2070 Xpres cu care nici nu indraznesc sa fac asa ceva deoarece am resoftat-o si am folosit toner compatibil de la o firma din Alba Iulia,pana si printarea diferitelor documente o face in loc de negru....cam gri. Dar ce voiam sa aduc in discutie,....Am citit pe net ca pentru un transfer cat mai bun al tonerului pe circuitul imprimat este indicat ca la imprimanta sa se decupleze rezistenta de "coacere" a tonerului,astfel incat sa ramana "crud" pe hartie.Daca cineva cunoaste mai multe detalii in acest sens e bine sa posteze aici pentru a se edifica orice novice precum eu. Cu stima pentru toti. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 eu am un hp1200 care merge destul de bine! Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 (editat) ,....Am citit pe net ca pentru un transfer cat mai bun al tonerului pe circuitul imprimat este indicat ca la imprimanta sa se decupleze rezistenta de "coacere" a tonerului,astfel incat sa ramana "crud" pe hartie.Daca cineva cunoaste mai multe detalii in acest sens e bine sa posteze aici pentru a se edifica orice novice precum eu. Cu stima pentru toti. Daca faci treaba asta (trebuie sa "pacalesti" imprimanta ca are cuptorul si ca functioneaza) la iesirea din imprimanta cablajul este imprimat cu "pulbere" (tonerul propriu zis) si la orice miscare gresita, stranut, curent de aer mai puternic s-a dus cablajul, zboara tonerul de pe hartie. Mai bine din setarile imprimantei setezi o temperatura mai mica sau mai mare a cuptorului ca sa iasa transferul pe cablaj ok, depinde de imprimanta dar si de toner din cartus. Eu la Xerox Phaser, toner refill ( zice ca tot original este) ca sa fac un transfer ok, dau densitatea tonerului la maxim (+3), format A4 la hartie, tipul hartiei recycled si temperatura cuptorului (fuser unit) la -3 ( atat poate imprimanta) si cablajul iese ok. Dar conteaza foarte foarte mult, tipul de hartie, calitatea tonerului si cel mai important, modalitatea ta de a calca cablajul. Editat Ianuarie 25, 2017 de GeoMar Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 cred ca despre asta este vorba Link spre comentariu
spark Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Aceasta metoda este SUPER , banuiesc ca precizia este la fel ca la metoda foto-transfer Luna viitoare fac comanda pe Banggood__http://www.banggood.com/Wholesale-100PCS-Sheets-A4-Size-600g-PCB-circuit-board-thermal-transfer-paper-p-65228.html?p=0O04071315529201503M__transferul e la fel ca la sticker vinil oracal , nu stiu daca o sa mearga pe lexmark-ul meu ..........sau imi iau una samsung din seria ML Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Realizat de mine!Cablajul reprezinta un senzor crepuscular. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum