cipri_mury Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Ce vezi tu acolo (in link-ul tau) nu este microscop, este o parodie de microscop. Pentru un profesionist ca tine o fi doar o parodie de microscop dar pentru un amator care vrea doar sa vada ce scrie pe un integrat de dimensiuni foarte mici sau pe alte componente electronice din aceasta categorie eu zic ca este bun.Dar cam mult off topic asa ca ma opresc aici. Editat Ianuarie 27, 2016 de cipri_mury Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Ciprian, este o diferenta intre o unealta buna si una submediocra. Poti folosi si o unealta submediocra, pe moment. Dar daca o folosesti, arata ca esti activ si sansele sunt mari ca daca vei "creste" in domeniu sa ajungi sa ai nevoie de unealta mai buna. Nu e mai bine sa dai odata banii si sa ai ceva bun din start? De ce sa te multumesti (pentru o diferenta de cca 80 lei) cu ceva aproximativ multumitor? Eu am cumparat pentru mine camera. Dupa care am recomandat-o unui prieten. La foarte scurt timp am cumparat-o si pentru la servici. Chiar acum 10 minute am avut nevoie de ea pentru ca trebuia sa schimb cativa condensatori, unii cu capsula 0402, pe o placa prototip de achizitie de date. Daca nu aveam camera nu ma descurcam. Cu viteza aerului prin hot air gun la minim si tot "alergau" nenorocitii aia de condensatori 0402 pe placa de numa numa Oricat de bine vezi cu proprii ochi, tot ai nevoie sa faci un zoom. Merge si cu ochelarii aia speciali dar pe urma ... dureri de cap de numai stiu de mine. Cand trebuie sa faci o inspectie in etapa de realizare a unui PCB, si ma refer la subetapa de imediat dupa developare, este esential sa verifici daca developarea este completa (cand traseele sunt dense, de ex 0.25mm grosime traseu cu traseele la o distanta de 0.2mm unul de celalalt). Daca nu este completa vei ramane cu punte de cupru, scurtcircuit intre trasee si la dimensiunile acestea ori incepi sa tai trasee si sa lucrezi cu wrapping (sarme subtiri) ori la gunoi cu placa. Aici camera ajuta foarte mult, cand ai dubii, mai ales cand substanta de developare este obosita. Editat Ianuarie 27, 2016 de mars01 Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) nickrvl, on 27 Ian 2016 - 11:22 AM, said:nickrvl, on 27 Ian 2016 - 11:22 AM, said:De cumparat unde se gaseste asa ceva in Romania? intrun timp avea la Contactelectric Pitesti pentru @cipri_mury nu am folosit dar vreau sa incep cu varianta foto mai ales ca am lampa UV cu programator de pe vremea cand mai faceam cu Pozitiv20 Editat Ianuarie 27, 2016 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
cipri_mury Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 @mars01 De apreciat explicatiile tale profi ca de obicei,dar parca intr-o postare anterioara ai precizat ca si tu detii respectivul microscop.Sa inteleg ca te-ai inselat in privinta lui dupa ce l-ai cumparat.Mie cel putin asa imi pare din ceea ce ai scris despre respectivul produs. Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Pentru ce vroiam eu sa fac cu el, da. Nu mi-a fost suficient, iar acum aduna praf pe un dulap. Editat Ianuarie 27, 2016 de mars01 Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 cat timp am lucrat la firma mentionata mai sus am folosit un microscop din asta: http://www.okazii.ro/gadget/altele/microscop-digital-industrial-cu-ecran-lcd-8--a153995690, poti sa-l folosesti si pe un televizor daca vrei sa vezi mai mare, eu acum folosesc o camera video de supraveghere de tip box cu lentila de 5-50 mm puse pe tv si sunt foarte multumit Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Florian, daca microscopul ala s-ar manca, as saliva din belsug Cine are televizor poate sa foloseasca si solutia ta, dar pentru cei ca mine care nu s-au mai uitat la tembelizor de cca 18 ani (de tot atata timp nu am mai avut televizor in casa) nu cred ca se aplica Editat Ianuarie 27, 2016 de mars01 Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 vad ca la adresa ai si Pitesti trecut, are la cele doua magazine concurente asa ceva, pe stoc, poti proba sa vezi cum se vede, parca in magazin era 500 lei Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Pai daca il au ei pe stoc ... inseamna munca pentru mine ca sa il caut pe Aliexpress/eBay Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 eu am vrut doar lentila dar nu a vrut sa-mi aduca, Link spre comentariu
cipri_mury Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Cine are televizor poate sa foloseasca si solutia ta, dar pentru cei ca mine care nu s-au mai uitat la tembelizor de cca 18 ani (de tot atata timp nu am mai avut televizor in casa) nu cred ca se aplica Adica folosesti calculator cu tv tuner nu?Caci si eu am un verisor care la fel procedeaza de vreo 10 ani.Dar acuma este foarte la moda si sa folosesti televizorul pe post de calculator. Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Off-topic: Ciprian, adica nu urmaresc emisiunile TV sub nici-o forma. Nu am timp pentru aceasta, nu avem timp. Prefer sa imi ocup timpul personal cu alte lucruri decat sa stau hipnotizat in fata micului/mare ecran. On-topic: Florian, daca gasesc ceva postez aici. Editat Ianuarie 27, 2016 de mars01 Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 ok, chiar ma intereseaza, pe lentila de la microscop scrie 5-100mm, camera e una box obisnuita de 640 linii tv, monitorul merge si unu de tetiera auto sau unu de dvd, mai greu e cu suportul reglabil pe inaltime, cand ajung pe la unul din magazine fac o poza cu ceva pus la marit Link spre comentariu
cipri_mury Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Ciprian, adica nu urmaresc emisiunile TV sub nici-o forma. Nu am timp pentru aceasta, nu avem timp. Interesant dar te cred caci am vazut cat esti de ocupat citindu-ti postarile.M-am gandit ca poate te destinzi urmarind o emisiune de divertisment,un film ,un meci etc. atunci cand mai ai timp liber.Iar acuma eu chiar vreau sa incetez/incetam cu off topicul caci o buna parte dintre postarile de aici ar trebui sterse sau macar mutate. Link spre comentariu
spark Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 unele microscoape pentru pcb sunt pentru verificari ( sunt mai mici in diametru distanta pina la pcb este max, 25cm) cele pentru montaj sunt mai mari si distanta pina la pcb este 35cm ce poate face unul made home dintr-o camera web_daca ai una hd este si mai misto Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum