Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

eu folosesc gartie de 160g/m o imprimanta hp1022n laser si merge super cu fieru de calcat dar intradevar cu apa calda se indeparteaza mai usor hartia si nu folosesc decat periuta de dinti fara burete de vase si detergent 

Link spre comentariu

vam promis ca revin de data asta cu ceva finalizat vam urmat indicatiile si totul a mers OK si spre surprinderea mea a fost usor ,am uitat sa fac o poza cu placa dupa ce am curatat hartia dar am facut una cu ia finalizata si a iesit destul de bine pentru un incepator zic eu in campurile mai mari au iesit ceva mici impuritati probabil ca tonerul a avut cativa pori in acele zone dar intentionez sa le cositoresc asa ca nu e problema .am aplicat la urma o solutie de acetona cu sacaz dar nu mia placut cum a iesit aici mai am ceva de lucru .voi cu ce aplicati solutia si cam ce concentratie ar trebui ">http://Posted Image

Editat de relu01
Link spre comentariu

vam promis ca revin de data asta cu ceva finalizat vam urmat indicatiile si totul a mers OK si spre surprinderea mea a fost usor ,am uitat sa fac o poza cu placa dupa ce am curatat hartia dar am facut una cu ia finalizata si a iesit destul de bine pentru un incepator zic eu in campurile mai mari au iesit ceva mici impuritati probabil ca tonerul a avut cativa pori in acele zone dar intentionez sa le cositoresc asa ca nu e problema .am aplicat la urma o solutie de acetona cu sacaz dar nu mia placut cum a iesit aici mai am ceva de lucru .voi cu ce aplicati solutia si cam ce concentratie ar trebui ">http://

V-am promis ca revin de data asta cu ceva finalizat. V-am urmat indicatiile si totul a mers OK si spre surprinderea mea a fost usor. Am uitat sa fac o poza cu placa dupa ce am curatat hartia dar am facut una cu ea finalizata si a iesit destul de bine pentru un incepator zic eu. In campurile mai mari au iesit ceva mici impuritati, probabil ca tonerul a avut cativa pori in acele zone dar intentionez sa le cositoresc asa ca nu e problema. Am aplicat la urma o solutie de acetona cu sacaz dar nu mi-a placut cum a iesit, aici mai am ceva de lucru. Voi cu ce aplicati solutia si cam ce concentratie ar trebui?

Editat de danpin
Link spre comentariu

ok am inteles, imi cer scuze pentru greseli ma grabeam probabil ca ma luase valu chiar era necesar sa intervina domnul dapin de la Iasinton sa ma puna la punct ,daca cu asta se ocupa dumnealui ar trebui sa-l rugam sa ne editeze comentariile inainte sa le postam.  Daca nu are raspunsuri  sau solutii la ce se discuta aici ar trebui sa-l caute pe domnu Pruteanu am inteles ca are si dumnelui un blog . :95

Link spre comentariu

Cauta in acest topic si ai sa gasesti postari unde am spus cum imi fac eu cablajele. Vei gasi si o postare unde am dat un link catre un producator care printre altele face si o folie care sigileaza acei pori din toner de care te plangi.

Ce vrei sa te invat, cum sa freci cablajul cu periuta de dinti? Eu folosesc materiale mai evoluate nu coperti de reviste.

Unele greseli care apar din graba cu care scrii textul se trec cu vederea, dar faptul ca nu ai invatat la scoala ca propozitiile incep cu litera mare si ca se mai folosesc si semne de punctuatie, sau cand se foloseste cratima, asta arata ca esti cam ... paralel cu limba romana.

Nu ti-am corectat ca sa-ti arat ca eu stiu, ma gandeam ca poate inveti si tu ceva...dar cei ca tine sar repede cu gura....

Un text scris aiurea este greu de citit si de inteles. Crezi ca multi stau sa descifreze ce vrei tu sa spui in acel amalgam de cuvinte?

Din pacate pt. noi si pt. limba romana, Dl. G. Pruteanu a murit in 2008. Se pare ca si limba romana va muri incet si sigur...cei ca tine isi aduc din plin contributia!

Editat de danpin
Link spre comentariu

am incercat si eu pe folie transparenta , termo , cumparat ceva ieftin

aproape bine , dar vad ca imprimanta nu prea baga contrast , de ieri tot ma chinui cu setarile

am un HP 2550 ln , conectat si instalat prin retea , dar nu prea vad eu setarile cum trebuie.....

ceva poze cu folia termo si coala cretata....

mai incerc

post-201871-0-69564100-1453745831_thumb.jpg

post-201871-0-09808800-1453745843_thumb.jpg

post-201871-0-26502000-1453745854_thumb.jpg

Link spre comentariu

sorry.....

am omis sa specific , cel cu termo e de doua ori calcat cu fierul , adica inca un termo pe cablaj

nu am facut  poza dar arata super dupa calcare

off topic :  ce sau cum sa fac setarile la imprimanta sa fie negru ...chiar inchis

la coala normala e super !

pe folia termo nu ramana tus dupa calcare / exfoliere la apa rece

multumesc

Editat de GanMark
Link spre comentariu

am incercat si eu pe folie transparenta , termo , cumparat ceva ieftin

aproape bine , dar vad ca imprimanta nu prea baga contrast , de ieri tot ma chinui cu setarile

am un HP 2550 ln , conectat si instalat prin retea , dar nu prea vad eu setarile cum trebuie.....

ceva poze cu folia termo si coala cretata....

mai incerc

Nu garantez ca este suportata imprimanta dar ai putea incerca sa vezi daca utilitarul LJConfig 1.2.0 functioneaza pe imprimanta ta si o poate configura.

LJConfig.zip

Editat de mars01
Link spre comentariu

Tonerul este afectat si de umiditate, este higroscopic. Am observat ca dupa un timp mai indelungat, print-urile cu un cartus toner care a stat nu stralucesc la capitolul contrast.

Merita incercat un refill chiar daca mai este toner in cartus. Si odata cu refillul, schimbat cilindrul fotosensibil, deoarece cele aftermarket nu cred ca sunt facute ca invelisul fotosensibil (bazat pe seleniu) sa reziste o viata.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Adrian, ai si tu dreptate. 

Dar cum ti se pare mai corect? Sa stai si sa bajbai si sa te intrebi ce naiba nu merge, de ce altii au rezultate si eu nu? De ce xulescu se lauda cu cablaje care arata foarte bine si de ce la mine traseele sunt toate franjurate?

Nu poti sa ai rezultate bune folosindu-te de unelte stricate sau uzate. Vrei rezultate bune si nu esti sigur ca stapanesti procesul? Pai atunci macar in unelte sa ai incredere.

"No pain no gain" - in cazul de fata durerea este la buzunare. Sau portofel :)

Editat de mars01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări