Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Da stiu ca la TME niciun pret nu include TVA.Dar cine are bani cred prefera sa cheltuie mai mult si sa intre in posesia produsului mai repede.

Da ai drepate aici, DAR ... cine mai are bani in ziua de azi ??!!??

Mai bine astepti o luna si de aceeasi bani, iti iei dublu-triplu, aceeasi marfa.

Asta este, oricum parerile sunt impartite.

Link spre comentariu

Depinde cu ce se ocupa fiecare.Aici pe forum sunt useri care precizeaza ca isi cumpara in prostie AMC-uri si alte cele necesare electronistilor fara sa se uite la bani deci  inseamna ca acestia nu le lipsesc :rade: .Aici in partea de vest a Romaniei(in special la Timisoara unde este polul electronicii din Romania) au investit de mai multi ani incoace multe multinationale in domeniile Electronica si IT care isi platesc bine angajatii  chiar de cum ies de pe bancile facultatii.Dar un electronist/softist poate castiga bine si in timpul liber doar vedem si aici pe forum ca unii sunt  cautati pentru reparatii,altii pentru realizarea de cablaje sau chiar proiecte intregi s.a.m.d.Exista si alte meserii despre care stim cu totii ca sunt banoase dar ma indoiesc ca avocatii,notarii,bancherii s.a.md. au ca si hobby electronica :rade: Iar acum scuze de off topic.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Depinde cu ce se ocupa fiecare.Aici pe forum sunt useri care precizeaza ca isi cumpara in prostie AMC-uri si alte cele necesare electronistilor fara sa se uite la bani deci inseamna ca acestia nu le lipsesc :rade: .Aici in partea de vest a Romaniei(in special la Timisoara unde este polul electronicii din Romania) au investit de mai multi ani incoace multe multinationale in domeniile Electronica si IT care isi platesc bine angajatii chiar de cum ies de pe bancile facultatii.Dar un electronist/softist poate castiga bine si in timpul liber doar vedem si aici pe forum ca unii sunt cautati pentru reparatii,altii pentru realizarea de cablaje sau chiar proiecte intregi s.a.m.d.Exista si alte meserii despre care stim cu totii ca sunt banoase dar ma indoiesc ca avocatii,notarii,bancherii s.a.md. au ca si hobby electronica :rade: Iar acum scuze de off topic.

Toata palavrageala ta are vreo legatura cu titlul topicului? Am spus bine ca esti doar un postac. Moderatorul ar trebui sa faca un pic curatenie, inclusiv postarea asta a mea trebuie stearsa, se incarca topicul aiurea cu pagini inutile si nimeni nu mai citeste ce este scris la subiect, se pun iar si iar aceleasi intrebari despre lucruri deja bine explicate si argumentate.

Na,na,na!Mai bine recomanda-mi un laminator.http://www.okazii.ro/cautare/laminator.html

Uite, asta ar fi bun pt. tine:http://m.okazii.ro/aparatura-birotica/masini-de-laminat/laminator-a2-80-250-microni-opus-profilam-a176488628 Editat de danpin
Link spre comentariu

Eu folosesc acest laminator: http://www.officedirect.ro/tehnica-de-birou/laminatoare/laminator-a3-hd-320b.html

Ce-i drept eu l-am cumparat direct din China. Si al meu nu are ventilatoarele acelea doua din spate ...

-Este A3 !!! asa ca puteti introduce placi mari !!!

-Are functia forward / reverse numai buna pentru tehnica toner transfer.

-Temperatura se poate seta intre 0 (temp camerei, evident) si 200 centigrade. Asadar se poate folosi atat pentru metoda UV (laminare film fotosensibil pe PCB - temp 105 centigrade) cat si pentru toner transfer (setat la 175 ... 180 centigrade, functie de tonerul folosit).

-Temperatura este afisata pe display cu LED-uri.

-Are pe partea inferioara 4 suruburi cu arcuri care se pot regla ca sa permita trecerea placii PCB fara "sughituri".

-Este facut tot din metal deci nu sunt probleme cu topire de elemente. 

-Are 4 role presoare groase din silicon.

-Rotile dintate sunt din metal si nu din plastic ca la laminatoarele obisnuite.

Singura hiba: cablul de alimentare trebuie schimbat. Nu-i inteleg pe chinezii astia! Fac o treaba foarte buna cu device-ul si pe urma fac pe ei la un amarat de cablu de alimentare. Au pus unul cu fire extrem de subtiri in interior. Eu am cumparat ceva stecher german si cablu gros cu 3 fire de sectiune 2.5mm2 si am inlocuit prostia de cablu pe care l-au pus chinezii. Se schimba foarte usor si cu ocazia aceasta vedeti si voi ce e prin interiorul cutiei  :d

Daca aveti banii ... il recomand. La banii astia (si chiar la mult mai multi bani) nu gasiti ceva mai bun ...

LE: sa conectati firul de impamantare. Cand placa PCB trece printre rolele de silicon se incarca electrostatic. Nu de putine ori am facut plici cand am atins de placute. Si nu e placut. Acum stau cu o mana pe carcasa (legata la impamantare) cand ating placuta la iesirea din laminator ca sa ma scutesc de socurile neplacute (unul l-am simtit pana in nervul din cot ... aiurea senzatie).

Editat de mars01
Link spre comentariu

Dar fierul de calcat ce are ???? il doare capul

un montaj pe saptamina este mai mult decit suficient

@mars01__la programare te pricepi__logistica si active pro ai__pune de-o firma sa aiba fiscul pe cine bubui

scuze de gluma__am avut si eu un laminator facut dintr-o imprimanta laser Lexmark t420_am scapat apa in garaj si s-a bulit

Link spre comentariu

Toata palavrageala ta are vreo legatura cu titlul topicului? Am spus bine ca esti doar un postac. 

Pai la tine toti sunt postaci.N-ai observat ca deranjezi si pe altii nu doar pe mine cu aroganta ta?Deja imi vine sa vorbesc despre tine in limbaj sahist si anume ca esti un pion care se crede regina.Cat despre "palavrageala mea" nu iti era adresata tie,mai ales ca esti electronist fara scoala asa cum precizai intr-o postare anterioara deoarece daca erai din acela cu scoala poate dupa absolvirea studiilor veneai ca sa lucrezi in astalalta parte a tarii si cred ca nu mai trebuie sa detaliez de ce spun acest lucru.Dar daca ar fi sa fac o comparatie intre tine si alti useri cu care mai colaborez spune-mi te rog ii vezi tu pe @GeoMar,@mars01 s.a. sa fie ca si tine?Deci haide sa ne vedem cu totii lungul nasului.Totusi exista un singur lucru pe care l-ai precizat si cu care sunt sunt de acord si anume ca ar fi bine ca moderatorul sa  faca curatenie in acest topic.

@mars01__la programare te pricepi__logistica si active pro ai__pune de-o firma sa aiba fiscul pe cine bubui

@mars01 este si foarte priceput la multe dar si un om cu rabdare si bun simt din plin asa  cum mai rar intalnesti.Toata stima pentru dansul!Daca ar fi cat mai multi ca si el...

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

va salut urmaresc topicul de ceva vreme chiar daca nu am postat nimic am citit pareri de tot soiul si in cele din urma am trecut la fapte ,azi am avut prima mea experienta in creare pcb cu metoda transfer toner rezultatul nesperat de bun aproape perfect (din prima )asa dar :imprimanta Brother 5240 toner cartus original setat toner si contrast la maxim una bucata foie catalog avon fier de calcat chinez cred dat la maxim insistat cam 5 min dupa bagat la apa rece si aici am intimpinat cam singura problema a trebuit sa insist destul de mult ca sa se ia hartia si din cauza insistentelor cu partea aspra de la burete de vase am afectat cateva trasee dar fiindca afost de test eu sant destul de multumit acum trebuie sa mai lucrez la dizolvarea hartiei mai usor ,daca vreunii dintre dv aveti vreo metoda sami inlesneasca munca vas fi foarte recunoscator pun si o pozica cu realizarea de care nu pot sa nu fiu mandru mentionez ca traseele lipsa nu sant afectate din cauza transferului defectuos al tonerului ci din cauza insistentelor mele cu buretele

">http://Posted Image

Editat de relu01
Link spre comentariu

Foloseste apa calduta pentru indepartarea hartiei.

Si mai bine, adauga putin detergent lichid pentru masina automata de spalat haine in apa calduta si lasa placuta cca 10 ...15 minute la inmuiat.

Hartia se va desprinde mai usor.

La final sterge placuta cu alcool izopropilic.

Link spre comentariu

Trebuie doar sa ai mai multa rabdare si sa astepti sa se inmoaie bine hartia inainte de a o "decoji" . Eu o las la inmuiat , iau un strat de hartie , o pun iar la hidratat , iar "decojesc"... si tot asa .

Link spre comentariu

Ar fi buna hartia suport de autocolant, nu adera tonerul la ea si dupa calcare (eu o pun putin la rece in frigider) se dezlipeste singura.

Daca folosesti alt tip de hartie (este buna cea cretata (parca asa se numeste)) trebuie sa o pui la inmuiat ceva timp, dar in apa calduta si putin fairy, o lasi sa se inmoaie bine apoi cu degetul incerci sa o elimini usor.

Daca mai ramane totusi hirtie (nu conteaza pe trasee, sa NU mai fie intre trasee unde trebuie corodat) o mai lasi iar la inmuiat apoi revii iar cu degetul si o indepartezi.

Trebuie ceva timp ca sa se inmoaie bine hartia, depinde de hartie, dar undeva pe la vreo 30-60 minute. Asta daca nu te grabesti.

Imi pare cam mult calcat 5 minute, dar depinde de toner, fier de calcat, etc.

Eu calc undeva pe la maxim 3 min si fara sa apas prea tare, se latesc traseele daca apesi prea tare si temperatura este ridicata.

Trebuie totusi cateva experimente pana obtii calitatea maxima.

Link spre comentariu

va multumesc la toti de indicatii aici se pare ca am gresit eu am lasato la imuiat 2 _ 3 min in apa rece  dupa care am luato la periat cu buretele oricum sant multumit pentru inceput o sa incerc din nou cu mai multa rabdare de data aceasta, revin cu detalii

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări