Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Depinde si cat toner lasa imprimanta pe folie caci negrul trebuie sa fie negru din cate am auzit altfel trebuiesc suprapuse foliile 2 cate 2(daca expui o singura data),alt lucru care am auzit ca le da batai de cap multora.

Link spre comentariu

Vad in acel film ca tipul lipeste cu superglu , eu am preferat capsatorul, daca gresesc o data decapsez si repet operatia.

Depinde si cat toner lasa imprimanta pe folie caci negrul trebuie sa fie negru din cate am auzit altfel trebuiesc suprapuse foliile 2 cate 2(daca expui o singura data),alt lucru care am auzit ca le da batai de cap multora.

eu folesesc  inkjet  PHOTO . rezolutie maxima. cu tonerul mai greu. vad pe forum ca v-a chinuiti toti cu Laser.

Eu am avut ocazia sa intru intr-o serigrafie si am vazut acolo cum imprimeaza ei ditamai foile transparente cu ditami ploterul inkjet EPSON. 

Am mai scris si eu pe aici, metoda foto nu e chiar asa de scumpa comparativ cu cea prin transfer, am incercat-o si nu mi-placut de acea de citiva ani folosesc exclusiv metoda foto cu placi avind stratul fotosensibil aplicat din fabrica, am incercat sa aplic eu stratul insa nici acesta nu ma multumit, nu se depune uniform, scame, mizerie, miros si mai scump decit placile gata aplicate. Am trecut si prin incercari cu diverse sursa de lumina de la simplu bec, metoda buna de altfel pentru placi mici, am facut si o cutie cu tuburi florescente, aceasta avea o problema cu tuburile, se tot ardeau si lumina nu prea uniforma, intr-un final am trecut la leduri UV, acum ca sa rrduc totul la un sfat cit mai scurt, treceti pe metoda foto cu placi din fabrica, lumina de la un bec pentru inceput mai tirziu leduri, hirtie de calc ca este mai ieftina decit folia transparenta, soda caustica sau Mr Musculo si o sa aveti rezultate excelente.

bravo !! sunt in total de acord. 

Editat de silviutu
Link spre comentariu

LA laser dublu placat  nu am reusit sa fac nimic si nici piste de 0,3. foaia aia de plastic se incalzeste si isi modifica suprafata. nu se potrivea niciodata o fata cu alta.

Trebuie foaie de retroproiector. 0.1 se realizeaza usor, mai greu e la corodare caci se subtiaza si mai mult.
Link spre comentariu

Nu sunt expert in imprimante iar deocamdata n-am una laser nici inkjet dar as vrea sa-mi achizitionez una marca HP LaserJet 1022n second hand caci nu este asa scumpa.Ce inseamna LaserJet vreau sa stiu.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Nu sunt expert in imprimante iar deocamdata n-am una laser nici inkjet dar as vrea sa-mi achizitionez una marca HP LaserJet 1022n second hand caci nu este asa scumpa.Ce inseamna LaserJet vreau sa stiu.

cred ca se refera la viteza  LASERJET. 

EU FOLOSESC  EPSON STYLUS PHOTO P50 

Link spre comentariu

treceti pe metoda foto cu placi din fabrica, lumina de la un bec pentru inceput mai tirziu leduri, hirtie de calc ca este mai ieftina decit folia transparenta, soda caustica sau Mr Musculo si o sa aveti rezultate excelente.

Iese bine daca folosesc hartie de calc?Nu de alta dar unii spun ca pentru rezultate cat mai bune si mai sigure  se recomanda ceva folie transparenta  speciala care este scumpa.Am un bec economic Philips de 11W,este bun?Cred ca va trebui sa-mi iau si o veioza cu brat flexibil  pentru a regla distanta de la bec la placa cat mai bine.

Link spre comentariu

.Ce inseamna LaserJet vreau sa stiu.

Nimic, este o denumire comerciala.

Iese bine daca folosesc hartie de calc?Nu de alta dar unii spun ca pentru rezultate cat mai bune si mai sigure  se recomanda ceva folie transparenta  speciala care este scumpa.Am un bec economic Philips de 11W,este bun?Cred ca va trebui sa-mi iau si o veioza cu brat flexibil  pentru a regla distanta de la bec la placa cat mai bine.

Eu nu am reusit sa printez bine pe folii de plastic, desi as putea sa incerc din nou. Insa cu foaie de calc mi-a iesit bine cu imprimanta laser si spray Takter 330, fara spray nu iese bine nici cu tonerul la maxim.

Link spre comentariu

Iese bine daca folosesc hartie de calc?Nu de alta dar unii spun ca pentru rezultate cat mai bune si mai sigure  se recomanda ceva folie transparenta  speciala care este scumpa

...

Iese bine cu foaie de calc chiar si fara sa dai cu spray pe ea dupa imprimare.

o poza cu ceva cablaje foto din perioada cand realizam la cerere, film cu folie de calc, cablajele pe CEM ( cele mai albe) date cu spray Positiv20, dar nu mereu reuseam o acoperire uniforma fara imperfectiuni.

Deci merge direct cu hartie de calc.

Posted Image

Link spre comentariu

Faine chiar daca parca se observa ceva punctulete prin cablajul din stanga spate.Un bec economic Philips de 11W este bun pentru metoda foto?Daca da cam cat trebuie sa las distanta de la bec la placa 20-30 cm?Iar expunerea cam cat trebuie sa dureze 5-6 minute?Cand ma voi apuca de aceasta metoda ramane de vazut dar macar sa stiu procedeele de la cineva cu experienta in asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări