Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

nu e o noutate serigrafierea..dar ma intreb, toate astea pt un singur cablaj?! Cu un chit de serigrafie iti faci PCB-uri in serie altfel la cat costa, nu se merita. Ultimul pret pe care-l stiam era de 1000 de dolari. Tare as fi curios daca stie cineva o sursa de a obtine un kit de serigrafie, mai ieftina.Daca vrei sa-ti "tragi" pe cablaj diferite insemnuri, cea mai ieftina metoda e tot P&p-ul. Si dupa aia dai cu lac transparent

Link spre comentariu

sau poti imprima pe o coala de hartie si lipesti peste, sau eventual pe autocolant.am incercat azi fierul de calcat. am imprimat pe o folie transparenta pentru retroproiector si apoi cu fierul pe cablaj, s-a dezlipit 90% din ce era pe folie, restul am impresia ca a ramas pentru ca nu a facut contact bine cu cuprul, am niste cablaj vechi si imi pare ca a avut ceva defecte (valuri) pentru ca se vede un model, niste linii paralele. daca aveam mai mult tonner pe folie ar fi fost super ok, asa a trebuit sa corectez destul de multicel cu markerul.daca stie cineva cum se modifica (mareste) cantitate de tonner pusa pe foaie la un epson epl5200 dau o bere. am desfacut, am gasit 2 semireglabili, unul e departe de laser, unu e chiar legat de laser, ma gandesc ca daca maresc cumva puterea laserului, acesta va electriza mai puternic tamburul pe care se va depune mai mult tonner, dar astept o vorba de la un mester priceput in imprimante laser.

Link spre comentariu

Eu inteleg ca e un pret mare pt. asa ceva, dar va spun ca industrial costa mai putin, eu am facut cablaje la o fabrica si mi-au dat si filmele, erau 3 unul ciprul altul doar gaurile, si unul cu scrisul, deci e ceva destul de simplu.Am facut 3 bucati si au costat 150.000 bucata 10x16cm, de aceea v-am intrebat, e ceva mai simplu, dar nu inteleg cum.

Link spre comentariu

pai nu scrie nimic langa celalalt, adica scrie VR1 si se afla pe o placa numita PWB-A. semireglabilul e metalic, cel de langa laser e semireglabil normal de plastic.de ce sa nu umblu la ala de langa laser? :)imi scoate destul de aiurea, si pe foi normale nu scoate cum am vazut la un hp 6l (care era mai mica, pentru birou, dar era model mai nou, a mea e mare cat o carcasa de pc) care punea tonner de ramanea in relief, puteai sa citesti pe pipaite :) as vrea sa faca si a mea asa.

Link spre comentariu

pai nu scrie nimic langa celalalt, adica scrie VR1 si se afla pe o placa numita PWB-A. semireglabilul e metalic, cel de langa laser e semireglabil normal de plastic.de ce sa nu umblu la ala de langa laser? :)imi scoate destul de aiurea, si pe foi normale nu scoate cum am vazut la un hp 6l (care era mai mica, pentru birou, dar era model mai nou, a mea e mare cat o carcasa de pc) care punea tonner de ramanea in relief, puteai sa citesti pe pipaite :) as vrea sa faca si a mea asa.

Nu o lua in nume de rau, dar HP e HP. Si eu am o imprimanta HP-1022 si scoate excelent cablajele pe folie transparenta. Fac usor trasee de 0,2 mm.
Link spre comentariu

De curand am gasit niste cablaje foto produse de o firma din timisoara care se expun la film negativ.ei dau ca exemplu utilitarul "printpcb.exe", dar eu nu dau de el nicaieri.Googel-ul nu gaseste nimic relevant.Cum pot negativa schema altfel, sau unde gasesc utilitarul asta, sau altul, dar sa recunoasca fisierele din Orcad (.max)

Link spre comentariu

De curand am gasit niste cablaje foto produse de o firma din timisoara care se expun la film negativ.ei dau ca exemplu utilitarul "printpcb.exe", dar eu nu dau de el nicaieri.Googel-ul nu gaseste nimic relevant.Cum pot negativa schema altfel, sau unde gasesc utilitarul asta, sau altul, dar sa recunoasca fisierele din Orcad (.max)

Acel utilitar "printpcb.exe" , este inclus in Orcad, varianta veche sub DOS. Cu ce program ai desenat placile tale?
Link spre comentariu

Schemele si cablajele le-am desenat in orcad-9.1, versiunea de windows, pe cea de dos nu o am, o sa ma uit prin fisiere, poate o fi ramas, daca il are cineva pe cel de dos sa imi spuna si mie de unde s-al iau.

Spune-mi, te rog, ce imprimanta ai? Nu are cumva, imprimanta, posibilitatea de a seta "negativ" sau asa ceva?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări