maxente Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Ma gadesc la un fel de trafalet ceva, poate ajuta mai bine la aplicare Asta e... suntem in cercetare, ideea e ca nu vreau sa fiu dependent 100% de cablajele alea de la Bungard Link spre comentariu
GanMark Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 am citit aici de stanare cu ROSOL si am incercat si eu sa vad cum e in practica ieri am cumparat CU-ROfix3 tot o pasta pentru lipit cupru am dat cu periuta pe pcb nu prea gros si aproape uniform.... incalzit cu pistol de aer cald ( dupa cateva secunde pasta se face mai fluid si am mai incalzit-o putin pana ce s-a uscat pasta ) curatat cu apa....UIMITOR de rezultat..... Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Astazi "in sfirsit" mi s-a terminat solutia pentru developat SENO-4007 asa ca am incercat si eu metoda cu "soda", am folosit Mr Musculo pentru desfundat tevi, o lingurita rasa de substanta am cintarit-o pe un cintar de bucatarie electronic pe care am pus o coala A4, a reiesit 4 grame, am dizolvat-o intr-o jumatate de litru de apa (calduta si putina la inceput pentr-o a agita-o sa se dizolve mai repede). Dupa am facut un cablaj de test, a iesit din prima, deci merge..... Multumesc celor care m-au indrumat. "GanMark", frumos..... Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Asa ceva se foloseste ? http://www.dedeman.ro/ro/scule-si-unelte/sudare/accesorii-si-consumabile-pentru-sudare/consumabile-pentru-lipire/pasta-lipire-rosol-3-100gr-45226.html In lipsa de pistol cu aer cald ce s-ar putea folosi ?! Link spre comentariu
dumitru_a Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Asa ceva se foloseste ? http://www.dedeman.ro/ro/scule-si-unelte/sudare/accesorii-si-consumabile-pentru-sudare/consumabile-pentru-lipire/pasta-lipire-rosol-3-100gr-45226.html In lipsa de pistol cu aer cald ce s-ar putea folosi ?! statie de lipit cu aer cald , am sa incerc si la cuptorul sotiei (sper sa nu intru in conflict) are temperatura de topire la fel ca si cositorul am vazut ca altii fac reflow la placi in cuptor , Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 In lipsa de pistol cu aer cald ce s-ar putea folosi ?! Un uscator de par cred ca ar functiona, dar probabil cu multa rabdare. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 acea pasta este chiar cea mai buna eu folosesc un vechi uscator de par la care am decuplat senzoru termic de 70 grade si am redus turatia la motor cu un montaj de la un aspirator adevaru este ca este metalic tot ansamblu si am grije sa nu il ating din 2 motive 1 este extrem de fierbinte 2 exista riscul electrocutari din cauza calduri care poate arde izolatile si in consecinta accidente Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Asa ceva se foloseste ? http://www.dedeman.ro/ro/scule-si-unelte/sudare/accesorii-si-consumabile-pentru-sudare/consumabile-pentru-lipire/pasta-lipire-rosol-3-100gr-45226.html De urmarit la aceste "paste" ar fi temperatura de topire, cit mai mica, daca e inscriptionata pe eticheta, si sa fie aliaj SnPb, fara Cu. Link spre comentariu
GanMark Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 (editat) Asa ceva se foloseste ? http://www.dedeman.ro/ro/scule-si-unelte/sudare/accesorii-si-consumabile-pentru-sudare/consumabile-pentru-lipire/pasta-lipire-rosol-3-100gr-45226.html In lipsa de pistol cu aer cald ce s-ar putea folosi ?! tot ROSOL am vrut sa cumpar dar mi-au dat CU-ROfix3 ( e acceas treaba ) cu uscator de par nu prea cred sa mearga....trebe temperatura mai mare.... la mine cu aer cald la maxim....nu a durat mai mult de 1 minut.... oare pe calcator ar mai fi o solutie... la continut imi scrie S-Sn97Cu3 Editat Octombrie 5, 2014 de GanMark Link spre comentariu
spark Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Degufit 3000_am folosit la sudarea tevilor din cupru :S-SN 97Cu3 Se gaseste la toate magazinele de instalatii_statia mea de aer cald este defecta si am folosit pistolul aeroterma (Stern) care merge pina la 500*C Link spre comentariu
costyy86 Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Putin off topic cred. Cu ce se curata clorura ferica de pe haine? ca trebuie sa existe ceva. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Cu foarfeca si nu e gluma! Link spre comentariu
Fulgerik Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Da, da , numai cu foarfeca se poate curata. Link spre comentariu
costyy86 Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Se pare ca nu, exista o solutie de la bungard si anume RX3, adevarul ca nu e prea disponibila si e destul de scumpa, la noi in tara la un singur magazin online am gasit si este 59 lei plicul, cred ca fara TVA. Link spre comentariu
costi_b Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Câte ceva din experiența mea: 1. Metoda transferului de toner. Avantaje: Extrem de rapidă Foarte ieftină Dezavantaje: Distanta minimă și grosimea minimă a traseelor ce am reușit să obțin este de 20 mil. la mai puțin de atât rezultatele depind de noroc. Este foarte greu de aliniat straturile la cablaje dublă față Rezultatele depind foarte mult de tonerul folosit. Cele mai bune rezultate le-am obținut cu folia de substrat de la tapetul autocolant (vreo 25 lei metrul pătrat). Se transferă absolut tot tonerul pe placă, se desprinde singură după răcire și se imprima bine și în imprimantă. Rezultate și mai bune am obținut cu folia dedicată PnP Blue dar nu am mai găsit în ultimul timp și e extrem de scumpă. 2. Film fotorezist negativ. Avantaje: relativ ieftin (8,5$ rola de 30cm x 5m) Precizie buna Calitate mult mai bună decât la transferul de toner Dezavantaje: Mai multe operațiuni - decupare folie, desprindere strat protecție, lipire pe cablaj (pretențioasă, să nu rămână bule de aer sau particule de praf), expunere, desprindere al 2-lea strat de protecție, developare cu soda calcinată 1-2%, corodare, îndepărtare fotorezist cu soluție de sodă caustică. Grosime minimă a traseelor și clearance de 16 mil. 3. Cablaj Bungard cu fotorezist pozitiv Avantaje: Cea mai bună calitate care poate fi obținută în condiții de amator - trasee și clearance de 8 mil. Mai puțin nu am încercat, se apropie de rezoluția imprimantei. Dezavantaje: Cablajul este destul de scump (de circa 4 ori mai scump decât cel fără fotorezist) Timp de expunere relativ mare Operațiuni - expunere,developare cu revelator Seno, corodare, îndepărtare fotorezist cu soluție de sodă caustică. Am încercat și cu spray Positiv 20, rezultatele au fost dezamăgitoare. Nu am reușit niciodată să obțin un strat subțire, perfect uniform și fără nici o particulă de praf. Menționez că folosesc ca mască de expunere hârtia de calc. Niciuna din imprimantele laser la care am acces nu tipărește uniform pe film de retroproiector. Masa de expunere e un scaner defect, vreo 80 leduri UV la cca 10 cm de sticlă. Lumina nu e perfect uniformă așa că m-am hotărât să-i fac upgrade. Am comandat o rolă de 5m cu leduri UV 400 nm, 600 leduri - 120/m. Noua masă va avea expunere simultană pe ambele fețe și un timer programabil cu PIC. Stanarea cu Rosol sau cu pastă de lipit smd-uri m-a dezamăgit, nu dă rezultate calitative. Aștept să-mi ajungă soluția de stanat chimic. Pentru corodare - clasica clorură ferică. Am încercat și persulfatul de amoniu - mai curat, transparent, dar îmbătrânești până termină de corodat și se și epuizează rapid. Am încercat și combinația : acid citric+ apă oxigenată + sare de bucătărie - mai curat dar mai încet decât clorura dar mai rapid ca persulfatul. Soluția se degradează în timp, trebuie preparată când lucrezi dar componentele sunt ieftine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum