wally_gatter Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 temperatura cea mai buna de developare a solutiei de soda caustica cu apa este de 40 de grade , dar nu mai mult ca risti sa supradevelopezi. ca si concentratie , eu folosesc 30 de grame de fulgi la 2litri de apa.. bineinteles ca incalzesc apa undeva la vreo70 de grade ca se dizolve mai repede soda caustica.. dar pe urma astept ca ea sa se raceasca. am patit sa pun solutia de developare mai calda si se intampla sa supradevelopez , uneori chiar sa "plece" cu totul stratul de lac. L.E. Cine ma poate ajuta cu setarile pentru o imprimanta laser Samsung ML-2950 ca sa pot printa pe folie transparenta? Am probleme la identificarea sursei de alimentare cu hartia.. Si setarile pentru rezolutia maxima... Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Si altceva, la seno obisnuiam sa bag mina in solutie pentru a freca cablajul, citeodata era necesar, pentru a se "developa" bine, dupa opertiune se simtea la piele ca era "usor" atacata, efect de "degete fierte", nu era grav poate chiar insesizabil dar la soda in concentratiile de mai sus cit de periculos este? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Si altceva, la seno obisnuiam sa bag mina in solutie pentru a freca cablajul, citeodata era necesar, pentru a se "developa" bine, dupa opertiune se simtea la piele ca era "usor" atacata, efect de "degete fierte", nu era grav poate chiar insesizabil dar la soda in concentratiile de mai sus cit de periculos este?Avand in vedere ca si SENO este pe baza de NaOH nu vei pati nimic periculos acum... insa in timp este posibil sa dezvolti o forma de alergie si atunci abia devine interesant! Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 SENO NU este pe bază de NaOH - este metasilicat de sodiu. ”Dinatriummetasilikat” zice fabricantul și de fapt marketingul produsului este ”NaOH free ”. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Intradevar SENO nu este pe baza de NaOH, oricum mai am preparat care mai tine la un cablaj doua si inca un plic de rezerva dupa care o sa incerc si cu "soda" sau poate se va permite din nou comercializarea produsului SENO, sau poate un inlocuitor..... Acuma de curiozitate, ce "precursor" este acest SENO de este interzis la noi sau la ce se refera "interzicerea"?, nu pot sa nu-mi pun intrebari, intr-o tara nu este "periculos" si brusc in alta este... Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Am vrut să intervin și mai devreme pe această întrebare dar nu sunt sigur și m-am abținut. Nu cred că e vorba despre interzicerea comercializării produsului în România ci mai degrabă despre o ”împărțire” a pieței. Cred că firma de la care îl luam noi (T.... ) nu mai are dreptul să-l distribuie în România pentru că probabil , altcineva , a obținut aceste drepturi. Am încercat pe site-ul Kepets ( producătorul ) dar nu am reușit să aflu nimic. Orcum, produse pe baza aceleiași substanțe active se distribuie în România. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 ..................... nu mai are dreptul să-l distribuie în România pentru că probabil , altcineva , a obținut aceste drepturi. Am încercat pe site-ul Kepets ( producătorul ) dar nu am reușit să aflu nimic. Orcum, produse pe baza aceleiași substanțe active se distribuie în România. Nu am gasit nici eu alt distribuitor al acestui produs, cel putin aceia de la care mai cumparam cite ceva. Poti spune ce "alte produse similare" se distribuie in Romania? Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Încearcă pe ro.fa..... cu filtru după ”positive developer” și cred că am mai văzut undeva. Nu sunt deocamdată foarte interesat pentru că masa mea de expunere stagnează ... pînă la vară probabil și mai am unu-două pliculețe de SENO 4007 pentru teste.Produsul AR45 de la CIF îl găsești și la ro. rsde...... Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Nu este reclama este doar o intrebare. Oare ce au cei de aici este potrivit? http://www.tyro.ro/produs/metasilicat-de-sodiu/38 Ma gandesc ca daca e folosit in "alimentatie" ar trebui sa fie de puritate mare. SENO4007 mai are si altceva in compozitie? Fiindca daca nu, atunci cu un sac developam toata Romania ... Sau aici se pare ca se vinde si la kilogram: http://productie.ecotech.com.ro/produse ... _2850.html Link spre comentariu
dinoslmn Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Seno 4007 este Metasilicat de sodiu.Substanta care dizolvata in apa devine alcalina. Se foloseste frecvent in industria de detergenti. http://wiki.nycresistor.com/images/f/f9 ... Powder.JPG Ca veni vorba. Are cineva experienta cu procedeul negativ ? Am un aparat de laminatie si ma bate gindul sa caut pe Ebay film negativ La care din cele doua sisteme positiv vs. negativ se obtine o rezolutie mai buna? Link spre comentariu
shebu_18 Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 mai gasesti pe aliexpress astfel de folii. [CNLohr] a publicat un tutorial interesant pe youtube despre procesul cu foliile.Rezultatele obtinute ar trebuii sa fie acelias. Link spre comentariu
dinoslmn Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Multumesc pentru raspuns.Procedeul teoretic il cunosc.Ma gindeam ca procesul negativ, in cazul ca se poate obtine aceeasi rezolutie ar fi preferat.Zona pe care ramine cuprul , fiind cea expusa la UV, nu mai e afectata de densitatea stratului de toner de pe film/masca.Cuprul nu mai pare atacat in cazul cind acoperirea cu toner nu-i perfecta.Ramine doar cit avem rabdare sa preparam placa.Dinu Link spre comentariu
Patefon Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Metasilicatul de sodiu (si de potasiu) se foloseste la greu in developarea emulsiei placilor tipografice. Cine vrea de teste pot sa-i aduc. Nu pot trimite cu posta ca e foarte coroziv. Link spre comentariu
gap Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 (editat) Eu unul tot cu transfer termic lucrez. Imprimanta HP 1005 (cumparata SH special pentru asta) si hartie de 90 de grame. Rezultatele sunt foarte bune. Aparent, deoarece hartia de 90G e mult mai lucioasa, tonerul nu se prinde prea bine de ea si se transfera foarte bine pe placuta. Nu sunt sigur toata hartia de 90G se comporta la fel. Eu am gasit la un centru de copiere local o marca obscura, am testat, vazut ca merge bine, si mi-am luat un top. Am dat 45 lei pe el (mult rau fata de cat costa in mod normal hartia de 90), dar din asta fac cablaje de ma plictisesc. Editat Aprilie 25, 2014 de gap Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 eu folosesc hartie din reclamele bancilor(oferte)si merge super ok Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum