nooob64 Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 Se da: imprimanta laser Samsung SCX-3400 cu setari de contrast, toner, hartie groasa, apoi hartie cerata de autocolant. Se executa metoda Press&Peel doar ca placa nu se va calca pe partea cu hartie ci pe partea opusa pentru ca sa avem un transfer perfect de caldura. Sub placa se afla o carpa subtire sau un prosop cu tesatura deasa. Rezultat: High res:http://i43.tinypic.com/28bsexg.jpg Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Intrebare pt cei din Bucuresti: Vrea cineva sa participe la un group-buy si sa cumparam hipofosfit de calciu de pe eBay? Este un seller care vinde la 96USD o cantitate de 500g dar eu cred ca este mult prea mult pentru mine. In principiu imi este suficienta o cantitate de ~150g. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=331097227365 Motivul este realizarea de via metalizate pentru PCB dublu placat. Restul de substante chimice din compozitie (hidroxid de amoniu, sulfat de cupru, apa distilata si sapun) se gasesc usor sau foarte usor dar este foarte greu de gasit acest hipofosfit si sa mai si fie de calitate. Pentru mai multe detalii cititi http://www.instructables.com/id/Inexpensive-method-of-industrial-level-quality-PCB/. Pentru a evita complicatiile, am ales ca in cazul in care facem acest group buy (am cont ebay/paypal) sa participe doar cei din Bucuresti. Nimeni nu impiedica si ceilalti colegi care sunt din provincie si doresc asa ceva sa faca la randul lor un GB asemanator. Am sunat deja la directia generala a vamilor si mi-au spus ca in principiu nu ar trebui sa fie probleme cu introducerea de substante chimice din spatiul extracomunitar (la persoane fizice o cantitate de 500g este permisa) atata timp cat va avea certificate de calitate si nu sunt pe lista de substante interzise (nu este cazul). Cine este interesat sa trimita un PM sau contact la: marius_adrian at yahoo dot com LE: sau daca stie cineva o sursa din UE care sa vanda la un pret decent va rog postati o adresa sau modalitate de contact (sigma - aldrich vand o cantitate minima de 5Kg si e mult prea mult). Cred ca majoritatea am ajuns in punctul in care vrem sa facem PCB-uri cu adevarat de calitate, pe 2 straturi... Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Si ca sa va faceti o idee cat se cere in RO pentru aceasi substanta esentiala pentru realizarea acestei proceduri de metalizare a trecerilor (vias):"Buna ziua,La multi ani! Va multumim pentru solicitare.Oferta de pret pentru:Alfa 56168 Calcium hypophosphite- 1021 RON/500g+TVA" :cry:~300% multiplicare pret la care se adauga si TVA -ul ... Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Deoarece topicul este despre executarea circuitelor imprimate, ce parere aveti de aceasta metoda?Mi se pare fantastic rLQajSRnELc LE: Eu ii vad utilitatea cea mai mare in realizarea silkscreen-ului. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Recomandati-mi si mie o imprimanta cat mai buna , laser monocrom , pentru a printa pe coala retroproiector A4 filmele pentru cablaje.. pana de curand le faceam la tipografie , pe la copy center-uri dar acu ma manca-n dos sa-mi iau eu una... Link spre comentariu
The_Reaper Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Eu am un Canon LBP6000, merge super o recomand cu multa placere. Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 In principiu sunt recomandate de multi imprimantele HP model mai vechi. Eu ma folosesc de un HP 1200 (ma enerveaza doar ca nu pot tipari din Win 8 in retea) dar dpdv al acoperirii cu toner sta foarte bine. Nu am probleme cu lipsa toner pe trasee si ies destul de bine si zonele mari acoperite cu toner. Dar eu folosesc metoda de transfer termic si nu metoda foto unde lucrurile sunt mai critice (conteaza mult rezolutia).Mai nou am instalat un utilitar numit LJConfig cu care se pot modifica setari ascunse ale imprimantei: Print Density (de la 3 default la 5) lucru care duce la o cantitate mai mare de toner. Din pacate HP1200 poate tipari la o rezolutie de 1200 dpi doar in Win XP.Mai sunt si alte imprimante HP suportate de acest utilitar.HP-urile mai vechi folosesc mai mult toner ceea ce este bine si sunt si ieftine luate SH. De ex un HP 1200 second hand este aprox 130-150 lei.Rezumat:-imprimanta HP-rezolutie 1200DPI-posibilitate marire a parametrului Print Density (imprimantele care au un mic LCD, au aceasta setare ingropata in meniuri, ceva de genul Print Quality)LE: eu acum as cumpara o imprimanta care se poate conecta la retea. Dar este opinia mea.LLE: o alta setare care mareste cantitatea de toner de pe pagina este aceea in care se seteaza hartia folosita si se trece de la default la "transparency". Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Ca si completare la postul anterior, se poate folosi HP1200 in retea din Windows 8 (se foloseste un port local: "\\nume_pc\nume_imprimanta", fara ghilimele). Ce am observat insa este ca daca imprimanta este conectata la un PC cu Windows XP si se foloseste driverul PCL5 (cu modificarile facute din programul LJConfig, Print density 3 -> 5), chiar daca tiparesc din Windows 8 din retea, am un grad de incarcare cu toner cum nu am mai vazut (aka foarte mult). Cu driverul PCL 6 (care imi ofera rezolutia de 1200DPI in windows XP) nu pare sa puna tot atat de mult toner (dar avantajul ar fi rezolutia).Am incercat sa fac un pcb prin metoda transfer termic tiparind in acest fel si am dat de o alta problema: prea mult toner. Nu am tinut cont de cantitatea mare de toner si cum folosesc trasee de 0.2mm, am apasat pe fierul de calcat la fel ca inainte si s-au cam intins traseele.Pentru cei care lucreaza cu expunere UV aceasta cantitate mare de toner ar trebui sa fie un bonus. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Pentru cei care lucreaza cu expunere UV aceasta cantitate mare de toner ar trebui sa fie un bonus. Eu lucrez cu UV si ma intereseaza fte tare sa fie cat mai opace filmele , deci toner cat trebuie. Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Sincer imi place chimia dar mi se pare mai usor de folosit metoda de transfer termic iar rezultatele care le am sunt nu bune, sunt foarte bune. Nu corectez trasee, folosesc trasee de 0.2 mm...Din aceasta cauza nu pot verifica cat de bine ies print-urile pentru expunere UV. Cert este ca am tiparit aseara grafica cu suprafete negre si cand ma uitam in lumina se vedea cum lucea tonerul impecabil, fara gauri, si stratul era in relief.. Este adevarat ca de la ultimul refill am fost foarte multumit de calitatea print-ului, deci conteaza foarte mult tonerul. Link spre comentariu
GanMark Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 am inceput cu xerox phaser 3140 ....si tot aici am ramas....am facut si refil....si tot asa merge....ca home made ...nu iese mai ieftin ....depinde de indemanare !decat daca avem pretentii mai mari [ uv ] Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Pentru metoda foto se mai gaseste pe undeva SENO-4007? cica e interzis pentru comercializare in Romania de acolo de unde luam de obicei, sau trebuie sa trec la soda.... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 cred ca va trebui sa treci la NaOH (soda caustica) Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 cred ca va trebui sa treci la NaOH (soda caustica) Exact cea ce nu doream...., cea ce stiu eu despre asta este ca se utilizeaza o cantitate "empirica" de o lingurita la un litru de apa, poate stie cineva in grame ce cantitate trebuie? daca nu, trebuie sa experimentez...., temperatura de utilizare este critica?, si alte sfaturi daca se poate. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 @nickrvl: pune o lingurita rasa de Mr.Muscle (87%NaOH) la 1/2kg apa calda (pentru a se dizolva mai repede).Faci un cablaj de test si daca este prea concentrata solutia mai adaugi putina apa. Vezi ca daca folosesti imediat solutia calda si e prea concentrata se duce tot. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum