Tita Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Poate careva sa-mi trimita un link(pe MP sa nu facem reclama)de unde pot cumpara pasta de lipit tevi ieftin,si care sa mearga la cositorirea cablajelor .... :cry: Link spre comentariu
manolo Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Incearca la magazinele de instalatii ,pasta Rothenberger la borcanas de 100g. Link spre comentariu
Tita Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Mersi ......o sa incerc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Seno 4007. In afara de adela.. de unde luati voi acest produs ca asa greu il gasesc... e pe cale de disparitie sau doar nu stiu eu unde sa caut :( ? rog macar PM daca e asa imposibil de vorbit intre noi despre magazine.. Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Vezi in lista asta.magazine.txt Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 cel mai oribil tip de cablaj imprimat e cel cu pertinax, nici nu credeam ca se mai fabrica , tai din el se rupe de-an boulea , face inflorituri la gaurir , sa ii ia naba pe cei care il fabrica si mai ales pe cei care vand asa ceva Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 cel mai oribil tip de cablaj imprimat e cel cu pertinax, nici nu credeam ca se mai fabrica , tai din el se rupe de-an boulea , face inflorituri la gaurir , sa ii ia naba pe cei care il fabrica si mai ales pe cei care vand asa cevaSalut,Spune-mi te rog pe privat de unde ai cumparat macar sa stiu sanu cumpar.Multumesc. Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 magazin local din tulcea Link spre comentariu
maxente Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Seno 4007. In afara de adela.. de unde luati voi acest produs ca asa greu il gasesc... e pe cale de disparitie sau doar nu stiu eu unde sa caut :( ? rog macar PM daca e asa imposibil de vorbit intre noi despre magazine..Eu developez cu soda caustica ( NaOH ) merge de rupe si gasesti sa cumperi la ''magazinele de chimicale'', atentie la concentratia de soda bagat in apa, mai bine o faci mai diluata decat mai concentrata ca altfel rade tot stratul de pozitiv cel mai oribil tip de cablaj imprimat e cel cu pertinax, nici nu credeam ca se mai fabrica , tai din el se rupe de-an boulea , face inflorituri la gaurir , sa ii ia naba pe cei care il fabrica si mai ales pe cei care vand asa cevaInfloriturile se intampla pe aproape orice tip de cablaj daca spiralul e ştirb si nu mai taie, asa mi se intampla mie , iar cand in schimb cu unul nou nu mai am problemeUn alt pont ar fi sa nu fortezi cand dai gaura, lasi spiralul sa isi faca singur loc in material, dar aici iara intervine faza cu spiralul bun, ascutit Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 spiralul nu chiar asa de tocit. in alte tipuri de cablaj vad va merge Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Pt FR4 se folosesc burghie HD iar pt FR2 si alte mai moi burghie HSS .Si de mai schimba dupa ceva timp ,asta daca sunt burghie si nu sarma profilata. Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 oricum ar fi burghiu nou sau vechi tot raman la parerea ca cabaljele facute pe pertinax sunt o porcarie Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Depinde de scop - FR2 poate fi o optiune valabila la fibra . Link spre comentariu
mars01 Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Buna seara!Scriu aici, poate cineva este interesat.Eu fac cablaje prin transfer termic folosind hartie cretata de 130g/mp. Se poate cumpara de la furnizorii de hartie pentru tipografie (eu am cumparat de la firma din Constanta).Ies traseele foarte bine (trasee de 8-10 mils) dar din cauza ca driverul imprimantei (HP Laserjet 1200) nu ma lasa in windows 7 sa tiparesc la 1200dpi ci doar in 600dpi, la traseele groase si zonele de cupru mai apar pori dupa transferul termic (solutia este folosirea unui marker si intarirea zonelor mari, sau sa instalez un windows xp unde pot tipari in rezolutia maxima a imprimantei, 1200dpi).Am vrut sa scriu aici din urmatorul motiv: am gasit un laminator pentru transfer termic pe PCB dar a trebuit modificat.Am cautat pe internet ca sa vad ce laminator sa cumpar pentru a numai folosi fierul de calcat pentru transferul termic. Singurele modele care am vazut ca sunt recomandate in DIY-uri sunt unele vechi si care nu se gasesc pe piata romaneasca. M-am riscat totusi si am cumparat un laminator GBC Inspire A4 (se tot recomanda firma GBC asa ca am mers pe GBC). Nemodificat acest laminator se incalzeste pana in jur de 120 grade ceea ce este insuficient, asa ca l-am desfacut si am trecut la "operatie".Am scos siguranta termica de pe pozitie si am lasat-o in aer, in carcasa laminatorului. Temperatura la care se distruge este de in jur de 150C ceea ce este sub temperatura de 180C unde intentionam sa duc laminatorul asa ca nu avea sens sa o las dar nici nu am vrut sa o suntez (poate vreau sa revin la starea initiala).Pe placuta termostatului, am taiat un traseu care conecta un pin al termistorului NTC la montajul electronic si am conectat intre cele doua contacte nou create, o rezistenta de 12K. Aceasta valoare a fost obtinuta prin tatonare, initial am conectat un trimmer multitura de 50K si am reglat pana temperatura a ramas stabila in jur de 180C. Pe placuta este un comparator LM358, iar termoreglarea se face cu un histerezis.Tot timpul acesta am monitorizat temperatura cu sonda multimetrului plasata langa termistorul laminatorului.Se poate folosi si PCB FR4 de 1.5mm dar trebuie impins bine la inceput, pana intra placuta intre role.Mai ramane sa vad daca pot sa scad viteza motorului (unii pe net, la alte modele de laminatoare, au inversat rotitele dintata intre ele: cea ce de pe axul motorului cu cea de pe rola).LE: Nu se pot schimba rotitele dintate intre ele deoarece nu se mai angreneaza rola de jos.Probabil ca am sa pun un comutator care sa conecteze rezistenta de 12K in circuit sau sa refaca situatia originala. In acest fel o sa pot folosi laminatorul si pentru a lamina de exemplu "fetze" pentru carcase. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Salutare.Am o multifunctifunctionala Lexmark x2550, cartuse noi originale..Am incercat sa tiparesc pe folie retroproiector lser (dinaceasta am la indemana), dar nu tipareste ok de fapt nu tipareste aproape deloc,doar ceva puncte...am incercat si pe foaie de calc, ceva mai bine, dar si pe aceasta s vede foarte rau, parca nu se lipeste tusul de ea....ce alta metoda as putea folosi pentru a face cablaje foto..eu momentan folosesc o imprmanta laser HP Laserjet 5L, dar nu mai are tonerul original si nu acopera bine, trebuie sa pun 2 alteori 2 folii pentru a fi ok, si calibrarea foliilor ma omoara.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum