iuli09 Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 solutia cu seno 4007 poate fi pusa la pastrare si refolosita cand e cazul ? sau trebuie preparata de fiecare data cand e nevoie alta solutie ? Link spre comentariu
costyy86 Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 am incercat si metoda uscarii in timp la intuneric si a mers dar rezultatele nu sunt calitativ satisfacatoare ; am incercat si metoda aplicarii direct pe film si pe urma pe cablaj dar orice scule de presat as avea nu iese stratul uniform si ezista pericolul "prinderii" bulelor de aer ..Da, este adevarat ca obtinerea unui strat de soldermask foarte uniform este destul de dificila insa costurile sunt mult mmai mici fata de metoda cu folie.Eu am reusit sa scap de bulele de aer fara probleme prin aplicarea progresiva a filmului cu ajutorul ruloului.Daca am rabdare suficienta pentru a lasa lacul la uscat problema bulelor dispare.Dar nu se poate grabi uscarea intr-un cuptor?Parca asa am vazut intr-un clip... Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 solutia cu seno 4007 poate fi pusa la pastrare si refolosita cand e cazul ? sau trebuie preparata de fiecare data cand e nevoie alta solutie ?Un timp o poti folosi. Eu am avut-o pusa intr-un pet de 0.5l, dupa aproximativ o luna petul se umflase, i-am scos presiunea si l-am lasat asa, dupa aproape o jumatate de an vad ca e sticla goala Concluzia e ca daca vrei sa o pastrezi trebuie pusa intro sticla (nu de plastic). Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 iuli09SENO 4007 la inceput formeaza o solutie transparenta iar folosind-o se coloreaza in cafeniu dar parca merge mai bine decat acu' 2 ani .Si eu la pet o tin ,se bombeaza dar tot inchisa o tin . Ce sa-i faci ,acum nu mai sta in picioare (recipientul de plastic) . Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Multumesc ! eu ma gandeam s-o pastrez intr-un borcan cu gura cat mai larga ca sa nu fiu nevoit sa folosesc o palnie . Link spre comentariu
mishu_g Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Dar nu se poate grabi uscarea intr-un cuptor?Parca asa am vazut intr-un clip...Cred ca se poateVoi incerca in cuptorul nevestei Din cate am inteles se coace bine undeva la 180 gradeTrebuie sa vad cum rezolv cu becul din interior pt ca s-ar putea sa aiba ceva emisie de uv si iti saboteaza munca. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 la caldura se prea mare se formeaza bulel de aer.. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Voi incerca in cuptorul nevestei Vrei sa le dai de lucru la medici?Mai bina incearca sa videazi placa cu un aspirator (vreo 20' ,incepe sa fiarba si dupa ce se linisteste e gata). Asa se procedeaza cu piesele sigilate cu rasina 2K . Link spre comentariu
costyy86 Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Priviti, incalzeste in cuptor pcb-ul...4l1mXpL5lDQ Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Desigur in cuptor ,dar acela e un cuptor numai pt scopuri tehnice - sau te pomeni ca ai in casa chiuveta de plastic cu armaturi de plastic ?Deci ,trebuie sa-ti anunti consoarta ca cuptorul nu mai este disponibil pt preparea mancarii numai pana-l folosesti iar dupa acea daca gateste/incalzeste mancarea in el promite-i ca o vizitezi des la spital .Pt scopul propus ,cumpara un cuptor electric de la targul de vechituri .Am gasit unul la 10% din pretul de nou si e o scula care va servi patria veci in regim hobby . Link spre comentariu
mishu_g Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 Voi incerca in cuptorul nevestei Vrei sa le dai de lucru la medici?Mai bina incearca sa videazi placa cu un aspirator (vreo 20' ,incepe sa fiarba si dupa ce se linisteste e gata). Asa se procedeaza cu piesele sigilate cu rasina 2K .Da, solutia cea mai buna este cu un cuptor mic luat din piata de la vechituri Probabil ca la 30-40 lei se poate cumpara unul mai amarat pe care ulterior sa il ddotezi cu un termostat electronic.Ma bag la proiectul acesta si jur sa postez rezultatele ... totul e sa am timp sa mesteresc ceva in putinul timp liber ramas dupa serviciu ca mi s-au pus paianjenii prin atelier !!! ( ... asa ... sa ma dau mare .. dupa ce m-am mutat in noul apartament, am profitatat de euforia momentului si i-am promis nevestei ca ii las o camera pt birou daca imi lasa baia mica pe post de atelier cu interdictia de a calca acolo ... am reusit !!!! )Mihai Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Am cumparat un cuptor electric din piata de vechituri perfect functional ,cu cronometru (mecanic cu contacte) si comutator de putere (cupleaza una sau amandoua rezistentele) ,la 220 si 1000W .E de 8L si cu o rezistenta ajunge numai la 150C in timp rezonabil .La pretul de 25lei ,azi toamna (2012) . Link spre comentariu
costyy86 Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Eu folosesc 15W la 15cm cu timp de 7,5 ' ,de aceea eram oarecum mirat ca la 240W si 25 ' mai ramane ceva . Acum folosesc SENO 4007 dar cand o dadeam pe soda mergeam pe 2 linguri la 1l .Ce folie foloseai? retroproiector sau calc? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Folosesc folie de retroproiector (only) desi un prieten folosea calc uleiat ,adica dupa imprimarea pe calc (la laser) picura ulei de mecanica fina pe calcul tiparit si-l lipea pe sticla datorita uleiului ;dar sant este ceva spray pt a face calcul translucid -acesta era scopul uleirii . Link spre comentariu
costyy86 Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Am incercat sa fac un cablaj foto. Folosesc bec economic 15W. Am imprimat pe folie retroproiector,dar imprimanta mea nu imprima destul de ok, asa ca am imprimat pe foaie de calc. Am suprapus o foaie de calc si doua de retroproiector, am expus 10 respectiv 15 minute la o distanta de 12-15cm. Traseele au iesit ok in ambele cazuri, insa la o capsula TQFP32, intre pini capsulei nu s-a corodat, ca si cand nu s-a expus. Am developat in jumatate de litru de apa cu o lingura de soda causticatimp de 30-45 secunde. Oare de la ce sa fie,subexpunere sau concentratie prea mica? Poza: http://imageshack.us/photo/my-images/593/dsc0013xr.jpg/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum