Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Solutia o faci simplu astfel: -in apa calda,circa 40-50 grd,dizolvi bulgarii de clorura.[in prealabil ai grija sa-i maruntesti] -clorura o adaugi treptat,sub agitare continua pina cind observi ca nu se mai dizolva![iti ramine un exces nedizolvat] -filtrezi solutia obtinuta,dupa racirea ei, printr-o pinza,tifon,etc sau,daca n-ai nimic de filtrat,o decantezi pur si simplu! Solutia astfel preparata este gata de utilizare[solutie saturata].Daca se mai depune,eventual,clorura in recipientul in care o pastrezi,mai adaugi putina apa. Reguli: -solutia se depoziteaza in sticla pe care scrii ce contine!Nu folosi peturi,in timp se distrug! -la amestecarea sau utilizarea solutiei nu folosi obiecte de otel sau inox-sint atacate! -nu baga mina in solutie-ataca pielea!La orice stropire accidentala spala locul cu multa apa! -dupa utilizare indelungata in solutie se depune cupru-filtreaza sau decanteaza. Bafta!

Link spre comentariu

Nu stiam.Poate imi spui si mie cu se foloseste clorura ferica in statii de tratare, sa stiu si eu ceva chimie.Nu cred ca daca nu stiu asta inseamna ca nu stiu chimie. Intamplator chiar am facut o scoala de chimie.E ca si cum as aprecia ca daca nu stii cum functioneaza o memorie RAM inseamna ca esti paralel cu informatica.

Link spre comentariu

Pt "braila"-ia gindestete ce rezulta in urma reactiei clorura ferica cu hidroxid de sodiu si mai vezi...Poate a-ti facut si experiente de sedimentare a namoalelor cu flocoane!

Daca tu te ascunzi nu te lega de locatia altora.Ce-ar fi sa te judec si eu dupa faptul ca faci greseli gramaticale: se spune " ati facut".Experimentul sau doar o lectie invatata la scoala nu iti da obligatia de a cunoaste totul despre analiza apei.Nu lucrez in combinat sau statii de tratare a apei, deci pot gresi.Oricum imi cer scuze ca m-am grabit cu aprecierile.Problema care mi-o pun este ca daca la o statie de tratare a apei exista un laborator, acesta nu detine in mod normal cantitati foarte mari de reactivi, mai ales toxici sau corozivi cum este clorura ferica. Pentru masuratori, experiente nu se folosesc cantitati industriale.In urma reactiei apare hidroxidul feric, care are diverse utilizari dar probabil te referi la identificarea fero-bacteriilor, care se dezvolta dupa catva timp pe acest compus rezultat, care are o consistenta gelatinoasa.O alta varianta ar fi masurarea concentratiei de fier din apa. În conditii de pH acid o parte din Fe2+ se oxideaza prin biocataliza, datorita prezentei unor bacterii fier-oxidante de tipul Thiobacillus ferroxidans. La pH mai mare de 5 oxidarea anorganica este mult mai rapida încat bacteriile joaca un rol minor. Fe3+ rezultat precipita în namolurile de fund ca oxid feric hidratat sau ca hidroxid feric Fe(OH)3 cu aparitia de ape sau depuneri de culoare rosie. Precipitatele fierului sunt floculante, stresante pentru pesti sau alte vietuitoare acvatice. În timp flocoanele se cimenteaza pe fundul apelor facandu-le improprii depunerii icrelor. În timp acestea pot acoperi branhiile pestilor provocand moartea prin asfixie. În apele putin aerate prezenta H2 S determina formarea sulfurii feroase negre (FeS) ducand la formarea de namoluri minerale negre.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări