nickrvl Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Am intrat si eu in posesia foliei ORACAL 651 prin intermediul userului TYC, i-i multumesc mult pentru efortul facut pentru a-mi tirmite folia, am facut un test rapid pe o placa de cablaj "ceausista" dintracea pe textolit, la un capat am curatat placuta superficial cu cif lichid si burete "aspru" de bucatarie, fierul de calcat la "mijloc", transfer bunicel, la doua proba nu am mai curatat cu nimic placuta am lasat-o as cum a fost ea oxidata dea lungul deceniilor am setat imprimanta cu toner cit mai mult (asa cum a putu ea), fierul de calcat la trei sferturi), transfer si mai bun, dupa fiecare proba am bagat placa la racit in apa, dupa acea am dezlipit folia. Am imprimat mai intii cablajul pe o coala A4 dupa care folia am lipit-o pe aceasi hirtie peste urma cablajului dupa care am imprimat din nou.Concluzie:Este o metoda care promite mult, daca se freaca placa temeinic cu smirghel fin dupa care se degreseaza bine si cu un mod de lucru optim (ma refer la calcat sau laminator) plus o imprimanta "buna" rezultatele vor fi cel putin la fel ca metoda foto.Poze cu telefonul: Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 pe ce imprimati la orcal pe suport sau direct pe colant? nu se dezlipeste colantul de pe suport in imprimanta? Link spre comentariu
riderinblack Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Dupa ce calci oracalul il bagi si-n apa? Pentru ca eu nu l-am bagat si tonerul a ramas pe folie Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 pe ce imprimati la orcal pe suport sau direct pe colant? nu se dezlipeste colantul de pe suport in imprimanta?Depinde de imprimanta ; daca e model care scoate folia pe aceasi parte pe care e introdusa (o intoarce ) trebuie transferat autocolantul pe hartie . Modele de imprimante care scot pe lateral/spate nu am incercat .Suportul original e cam teapan si se blocheaza folia in cuptorul imprimantei. Folia fiind din plastic daca sta mai mult in cuptor se ... topeste . Si daca imprimanta e destul de desteapta i-ti trage rapid un paper jam in urma caruia salvezi cuptorul (ma rog,faci cateva copi asa ,sa se curete) iar daca e model cu fuser film ai cam zdrelit-o ,sanse mari sa se rupa . riderinblack_tm tonerul trebuie sa se transfere ,cred ca nu ai insistat destul . Link spre comentariu
riderinblack Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Cam cat timp trebuie sa insist? Eu am calcat cam 2 minute pana s-a simtit miros de incins..... Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 pe ce imprimati la orcal pe suport sau direct pe colant? nu se dezlipeste colantul de pe suport in imprimanta?Am scris clar mai sus ca am dezlipit autocolantul de pe suportul sau si l-am lipit pe o coala "normala" A4."riderinblack_tm" In apa l-am bagat doar pentru a raci cit mai repede placa, ma ardea la mina si nu mai aveam rabdare sa astept pina se raceste de la sine. De calcat de asemenea cum am mai spus, prima data cu fierul la jumatate, a mers, a doua oara la trei sferturi, a iesit mai bine, cam 30 sec sau maxim 1 min a durat calcatul. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 nickrvl din cate vad eu a iesit beton cablajul, se pare ca oracal 651 este invingatorul in toner transfer fara dureri de cap Fa o poza cu functia macro sau cu un aparat mai rasarit sa vedem in detaliu Link spre comentariu
riderinblack Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Mi-a reusit si mie, dupa calcarea cablajului l-am bagat 10minute in congelator. A iesit aproape perfect, mai trebuie sa intervin cu markerul pe 2-3 trasee.... Link spre comentariu
maxente Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Sa nu uiti sa ne pui si niste poze Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Foto uiti de marker ; nu realizez cum corectezi 2 trasee care trec printre pinii aceluiasi IC . Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Fara Oracal sau alte folii speciale, doar cu coala de 90g/m^2. Cel mai important lucru este tonerul si imprimantam, in cazul de fata impriamnta este noua si tonerul OEM. l.e: cablajul are aplicat un strat de lac protector. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 si functioneaza cum trebuie frecventmetrul ? Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 azi am facut cablajul si mi-a fost lene sa dau gaurile, o sa te anunt dupa ce dau gaurile si plantez toate componentele. In teste functiona corect desi nu am pus trimmer pe C-ul de la quart. Singura "teama" ar fi la etajul de intare, in teste am avut un comparator de mare viteza in locul tranzistorului. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 la mine au functionat 2 bucati fara probleme , respectand schemaprobleme am avut cu prescalerul , baga paraziti la greu Link spre comentariu
riderinblack Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Cam asa au iesit: Deocamdata sunt relativ de multumit de cum merge, pe viitor sper sa-mi iasa mult mai bune, sa nu mai fie nevoie de rectificarea cablajului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum