Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Am incercat si eu hartia de pe spatele autocolantului,cu rezultate nu prea bune, totusi transferul de toner s-a facut aproape complet, hartia dezlipindu-se singura, am avut portiuni unde tonerul s-a transferat complet si alte portiuni unde tonerul s-a imprastiat, trasee intrerupte.... Cu cartonul cretat cu care am mai facut pana acum, rezultatul fiind mult sub asteptari transfer de toner cca 50% :nebunrau: maine fac proba cu folia de retroproiector. Cred ca o sa incerc si metoda foto, la care as avea cateva nelamuriri.

Link spre comentariu

Din prima incercare nu o sa iasa. mai ales la temperatura trebuie lucrat, si nu calcat foarte mult timp, se transfera foarte repede ( la folia de pe spatele autocolantului ma refer)

Link spre comentariu

O sa mai incerc maine ca acum nu prea mai am chef. Am o intrebare legat de metoda foto, se pot folosi becuri normale din alea economice, sau trebuie neaparet led-uri UV???

L.E.Si rezultatul la folia de pe autocolant.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Foto merge cu bec economic sau neon de bucatarie de 8W sau lampa de bani sau led UV.Foloseste bec economic alb rece. 15W la 15cm 7minute jumatate . Cliseul pe folie de retroproiector iar cablajul e bine sa fie presenibilizat din fabrica -d'ala cu folie albastra pe el. Timpul de expunere e pt cablaj foto de max. 1 luna vechime.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Unele imprimantele nu cunosc decat anumite formate standard si pt a nu folosi de fiecare data o bucata mare (care a doua oara e mai mica) se transfera autocolantul pe alt suport care e sau se poate formali la standard (A4 de obicei).

Link spre comentariu

Unele imprimantele nu cunosc decat anumite formate standard si pt a nu folosi de fiecare data o bucata mare (care a doua oara e mai mica) se transfera autocolantul pe alt suport care e sau se poate formali la standard (A4 de obicei).

Pai da, pentru ca in felul asta faci si economie de autocolant, lipesti decat o mica bucata cat sa printezi desenul respectivDin cate m-am uitat pe netul asta nu prea gasesti sa cumperi autocolantul decat daca dai comanda ca sa il decupeze la ploterPoate stie cineva o sursa pentru a cumpara acest oracal 651
Link spre comentariu

Mergi la magazinul de autocolante si cumperi.

Care, ca nu gasesti pe net decat d-aia care sa iti taie litere si alte forme la comanda dar nu vand autocolantul ''brut''?Eu cel putin nu am gasit
Link spre comentariu

Eu chiar nu inteleg de ce tot incercati atatea variante. Folia de retroproiector mi se pare cea mai ok chestie. E transparenta, vezi perfect cum o asezi, nu lasa reziduuri pe placa dupa ce o dezlipesti.Atentie totusi ca are 2 fete diferite, una mai mata si una mai lucioasa. Pe partea mata mai exista in lateral si o banda de hartie. Eu printez pe fata mata, o asez pe placuta curatata in prealabil cu CIF (e putin abraziv si curata placa foarte bine de oxizi). Peste ea pun o foaie de hartie pentru ca altfel se lipeste folia de fierul de calcat (e nasol, am uitat o data hartia si a trebuit sa curat talpa fierului). Tin o vreme fierul de calcat nemiscat ( nu foarte mult), pana cand folia se lipeste putin de placa. Dupa care incep sa calc toata placa. Din cand in cand se poate ridica (dezlipi) o bucata de folie (cam jumate) sa verifici daca s-a facut transferul de toner complet. lasi folia inapoi pe placa, o lipesti iarasi cu fierul de calcat si faci acelasi lucru pe jumatatea cealalta.Nu dureaza mai mult de 5 minute. E recomandabil dupa ce ai terminat sa lasi o vreme placa+folia sa se mai raceasca (nu chiar de tot, cat sa poti totusi tine mana pe ea fara sa te frigi) inainte sa dezlipesti folia.Cam atat.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Nu toti au acces la folie si apoi e scumpa :rade: ,oracal 651 e mai ieftin (~4euro/mp) da' cat iese dintr-un mp !Oricum ,se cauta calea spre realizarea cablajelor cat mai ieftin (eventual sa vina cineva sa te plateasca sau si numai curentul ...) . Cu cat ai cumparat topul de folii ? Banuiesc ca iese mai mult de un leu pe bucata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări