GanMark Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 la repezeala cam asa mi-a iesit primul meu silkscreen.... cu diluant....si nu mi s-a aderat in totalitate...mai trebe sa exersez....nici macar nu am centrat-o ca lumea Link spre comentariu
alibiduda Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Incearca cu acetona dilueaza mai bine tonerul, si nici nu miroase.Eu cu un deget tineam hartia apasata pe placa si cu cealata mana, cu 2 degete, intindeam prin apsare acetona pe hartie in toate colturile.Ma gandesc acum daca as fixa hartia pe placa , umezita bine cu acetona si cu cantul unui card apasat bine in toate directiile.Oricum cu prima metoda la mine a iesit suficient de bine, dar se poate si mai bine. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Acetona pute de-ti muta nasul ,aia la care-i spui acetona e ceva diluant pt oja . Off ,scuze dar nu m-am putut abtine de la cesti d'astea cum ca acetona e inodora -maine aflu ca nici macar nu e inflamabila si incolora. Link spre comentariu
GanMark Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 ce importanta are mirosul ?treaba sa iasa aproape bine...zic euoricum se lucra .......in baie, pe balcon etc, nicicum in bucatarie Link spre comentariu
alibiduda Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Acetona pute de-ti muta nasul ,aia la care-i spui acetona e ceva diluant pt oja . Off ,scuze dar nu m-am putut abtine de la cesti d'astea cum ca acetona e inodora -maine aflu ca nici macar nu e inflamabila si incolora.Ca sa fiu si eu offtopicDa greseala e de partea mea nu este vorba de acetona ci de solutie de acetona diluata cu apa care miroase putin, mai ales ca aceasta solutie contine si ceva parfum pentru a masca mirosul intepator de acetona pura. Deci se pote folosi linistit in casa. @GanMark incerca cu solutie de acetona diluata cu apa sigur vei avea rezultate mai bune Link spre comentariu
Windows Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Daca merge pentru silk ar trebui sa mearga si la facut traseele de cablaj, in locul fierului de calcat. E valabil si invers, folosirea fierului de calcat pentru silk mask. Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Cred ca sunt eu mai tolomac dar, dupa ce le-am facut vinzare la acetona, nici macar nu am reusit cu smecheria asta pentru lac de unghii sa fac tonerul sa se desprinda de hirtie. Ce sa spun, de aderat pe cablaj... Oricum, partea buna este ca nu am reusit sa murdaresc cablajul cu toner partial depus asa ca nu am avut ce sa curat,hi. Interesant este ca pe orice incercare de transfer a silk-ului pe suprafata lui a fost sortita esecului. Culmea este ca este acelasi tip de cablaj, marcat cu SB. Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 nici la mine nu a mers cu silkul , si am incercat cu acetona industriala Link spre comentariu
wally_gatter Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 banuiesc ca trebuie pus fte multa acetona.. Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Nu, deloc. Am umezit o bucata de vata si am trecut pe hirtie pina a devenit transparenta si atit. Era doar un test pentru a invata.Sincer vorbind, am incercat tot ce mi-a trecut prin cap dar nu am reusit nicicum. Am incercat calcind cu fierul si am reusit sa obtin transfer partial. Am tiparit pe hirtie normala, pe hirtie foto si pe hirtie de la autocolant si nu am obtinut decit transfer pe ici pe colo. Doar pe piele de drac nu am tiparit... Ce sa zic, ma scarpin in chelie si cuget. Am uns hirtia cu diluant, terpisol, acetona si nimic. Voi incerca sa smilgheruiesc cu smilgher de 400 cablajul inainte de a incerca sa transfer tonerul. Daca nu merge, mai taiem de pe lista o idee creata. Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 eu cu fierul de calcat il fac si iese , si raman la metoda astametoda cea mai simpla e cea cunoscuta! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Acetona industriala difera mult de solutiile de curatat oja si intr-o oarecare masura de acetona pt laborator (con. 100%) . Incearca cu diluant D509 https://www.google.com/search?q=diluant ... B270%3B203 ,am cumparat cu 5 lei jumatea din magazinul de chimicale de la parter . Mosule ,vezi ca tonerul ti-a tras-o! Incearca sa printezi la un copycenter ,ceva (acolo poate au alt toner) . Iese ,am probat si eu mai devreme (cu ceva ani) ,acum am trecut pe SMT si nu mai probleme de genul . In ultima vreme am devenit fan SMT ca nu mai tre nici gaurit ,lipirea tuturor componentelor se face in 5min -dezavantajele sant :materiale scumpe ,consum mare de energie electrica . Link spre comentariu
wally_gatter Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Clar o fi tonerul de vina. Saptamana asta o sa incerc si eu metoda.. Deocamdata si eu tind sa inclin increderea pe metoda pnp.. Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Multumesc tuturor pentru ajutor. Asemeni oricarui mos care a vazut destule lucruri la viata lui, am gindit ca este bine , uneori, sa spunem ce nu merge asa cum am vrea noi. Chestia este, serios vorbind astfel: -am folosit diluant universal 509, asa cum spune @tyc; -asa cum spuneam anterior am folosit acetona dintr-aceea parfumata care se foloseste in atelierele de taiat unghii; -am folosit diluant pentru vopsea auto, terpisol si, in disperare de cauza, alcool izopropilic. Pe linga asta, am folosit tiparirea pe diferite tipuri de hirtie. Singurele variante minim cistigatoare (mai trage odata) au fost acelea fara chimicale, cu fierul de calcat. Oricum, a iesit o uritanie de silk, inutilizabil. Asta a facut ca sa trebuiasca sa spal cablajul de circa 15 ori pentru a il putea folosi "netatuat".M-am gindit ca repetind aceeasi prostie sa il prind adormit cind nu mai face pe nebunul si sa il pacalesc sa iasa cum vreu eu. Din pacate ori eu am cedat prea repede ori el a fost foarte vigilent si a ramas cum a vrut el. Tot raul spre bine, cred deoarece m-am lecuit de asemenea experiente.Si totusi... Nu cred ca este tonereul de vina deoarece cu aceeasi imprimanta si acelasi cartus de toner am realizat cablajul. Este o imprimanta Xerox, cumparata acum o luna, cu cartusul de toner original 1200x1200. Spun asta deoarece, cred, problema este din modul de setare a imprimarii. Eu am setat pe hirtie reciclata, contrast maxim, luminozitate maxima, corectie la incarcare cu toner +3. Nu stiu ce ma face sa cred ca se incalzeste prea tare hirtia si tonerul adera prea mult la ea. Pe cupru, datorita electrizarii tonerului transferul este mai usor. Pe materul izolant nu prea este nimic care sa favorizeze transferul. Favorizarea transferului ar trebui sa fie executata de unul dintre solventi dar daca arderea este puternica atunci cred ca lucrul acesta nu prea mai este posibil. Imi cer scuze pentru polologhie dar incerc sa determin gasirea unei solutii. Daca am pune aici cit mai multi modul in care setam imprimarea pe hirtie am putea sa vedem care este factorul care determina succesul pentru ca in mod sigur acesta exista. Nu cred ca este alta explicatie. Link spre comentariu
E-1 Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Am facut si eu zilele astea primele "press & peel" din viata mea. Ca suport de transfer am folosit hartie siliconata de protectie de la autocolant, care, dupa cum a mai spus cineva pe-aici (si a trecut cam neobservat) se dezlipeste excelent fara apa si este reutilizabila. A iesit foarte bine din prima .. pe la a sasea incercare ,cand m-am prins pe la ce temperatura sa reglez fierul de calcat si cum sa fixez placuta de foaie sa nu alunece, fara a decupa foaia (mai dificil, dar o mers cu scoci si atentie). Resturile de toner netransferate se curata bine de pe hartie prin "tamponare" cu scoci sau alta banda adeziva, pentru reutilizare. Metoda merge excelent si la inscriptionat panouri (metalice sau din alte materiale rezistente la temperatura), in combinatie cu un lac de protectie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum