Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Vizitator microjean

Pas 1. Luat o hartie lucioasa (mai groasa) dintr-o revista (ex. Chip)Pas 2. Printat la imprimanta laserPas 3. Curatat, degresat placa de cupruPas 4. Asezat foaia tiparita pe placa de cupruPas 5. 2-3 minute presat placa cu fierul de calcat (eventual se mai baga o foaie alba intre fier si ansamblu placa-foaie tiparita)Pas 6. Lasat la racit 3-4 minutePas 7. Introdus ansamblu placa-foaie la jetul de apa rece robinet si inlaturata cu grija hartia (e destul de greu si necesita rabdare)Pas 8. Se introduce placa in clorura fericaPas 9. Se lasa la corodat 15-30 minute (functie de concentratia solutiei)Pas 10. Vezi poza de mai jos

Link spre comentariu

Pas 1. Luat o hartie lucioasa (mai groasa) dintr-o revista (ex. Chip)

Ai luat o foaie din revista? Adica o foaie tiparita?Eu nu am revista Chip. O alta revista e buna?Am d-alea deocheate. Au foile destul de lucioase, dar nu ma indur sa le stric ca sunt frumoase...hi
Link spre comentariu

dupa cate am inteles eu din ce a scris microjean si ce mai stiam si eu, e cablaj obisnuit, iar foaia trebuie sa fie lucioasa (revista, calendar :tonqe: ) ca sa nu se imprime tonner pe ea (e doar pentru transfer)

pentru radu25: exista la tonete si reviste nevandute si au pret simbolic.. in cel mai rau caz gasesti prin gunoaie :partyman:

da' sa fim oameni seriosi..dintr-o revista faci cablaje pentru tot forumul si mai bei si o naveta de bere de economia realizata daca ai fi luat cablaj foto :drinkers:

Link spre comentariu

am gasit folii transparente ptr cerneala la centrele xerox,costa 15mii vechi,fata de cealalta ptr xerox care costa doar 8mii.dar nu cred ca ne zgarcim noi la catva lei,mai ales ca dupa o foaie poti sa faci toata viata(ramane pe post de matrita)

Link spre comentariu

pana la urma tot mai comod o coala de 4000 lei vechi (avery sau cum ii zice, de imparteau oamenii la bursa un pachet de 200 de coli) si un fier de calcat.daca are cineva coli din astea si poate sa-mi dea si mie o coala sa testez si eu? eventual contra cost... ca parca n-as lua un pachet si sa nu fie buna imprimanta, ca am un laser cam vechiut si nu lasa tonner calumea. nici nu stiu daca se poate regla (e un epson epl-5200).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări