Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Las' ca i-au iesit frumos.. Cea mai profi metoda pe care am vazut-o e cea de la Bungard , dar e scumpa si necesita foarte buna indemanare sau scule de aplicare . Partea buna este ca are o rezistenta foarte mare la intemperii , zgarieturi si solventi , fiind activata de lumina UV care ii confera intarirea.. Se gasesc niste folii care se aplica pe cablaj , se pune filmul exact ca la metoda foto , se expune ,se developeaza si pe urma se intareste din nou.

Link spre comentariu

Scuze de intarziere cu explicatia am mai expermentat putin ca sa nu spun vreun porumbel aici.Nu cunosc alte metode dar asta am descoperit-o absolut din greseala. Deci.....1-se printeza silkscreenul in oglinda pe hartie normala (imprimanta laser)2-se aseaza hartia (fata cu toner) pe placa , bine aliniata cu gaurile3-Se umezeste un servetel cu acetona shi se preseaza cat mai uniform pe harie (hartia devine semitransparenta), in acest timp hartia nu trebuie miscata fata de cablaj.4-se asteapata pana se usuca haria (cateva secunde) si gataTot procedeul dureaza mai putin de un minut. Nu se sterge si rezista la apa.

Link spre comentariu

Scuze de intarziere cu explicatia am mai expermentat putin ca sa nu spun vreun porumbel aici.Nu cunosc alte metode dar asta am descoperit-o absolut din greseala. Deci.....1-se printeza silkscreenul in oglinda pe hartie normala (imprimanta laser)2-se aseaza hartia (fata cu toner) pe placa , bine aliniata cu gaurile3-Se umezeste un servetel cu acetona shi se preseaza cat mai uniform pe harie (hartia devine semitransparenta), in acest timp hartia nu trebuie miscata fata de cablaj.4-se asteapata pana se usuca haria (cateva secunde) si gataTot procedeul dureaza mai putin de un minut. Nu se sterge si rezista la apa.

Interesanta "inovatia" .. Ai incercat-o de mai multe ori? A dat de fiecare data rezultate? Poza nefiind de rezolutie mare , intreb si eu , are ceva finete silkscreenul generat asa? adica e frumos sau are mici intreruperi?
Link spre comentariu

Da am testat doar pe tipul asta de cablaj si iese bine de fiecare data dar sunt sigur ca o sa iasa la fel pe orice tip de cablaj atata timp cat suprafata este curata, si poate scoate perfect linii si text foarte fin.

Posted Image

Poza e facuta cu telefonul din pacate nu poate focaliza suficient.

De exemplu textul LM723 are lungimea de 5mm / 1.1mm si este foarte clar.

Link spre comentariu
:da hartie normala Si eu m-am minunat, stergeam ceva cu acetona si am pus servetelul inmuiat pe o coala de hartie pe care era imprimat un cablaj. Cand am vazut ca s-a inmuit si hartia am luat repede de frica sa nu atace lacul de pe birou si spre surprinderea mea a ramas imprimat cablajul. Am incercat repede sa sterg cu alcool dar degeaba. Si daca tot faceam niste cablaje hai sa incerc sa vad cum iese :freaza:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări