Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Vizitator teqmihai

A avut cineva probleme cu foliile de retroproiector pentru laser.....sau altfel spus cat de "bune" sunt cele mai ieftine folii ca vad ca sunt diferente mari de pret intre modele diferite bineanteles ca cer o parere din punctul de vedere strict al realizarii unor cablaje. Intreb pentru ca am vazut folii la 43 ron tva inclus top 100 coli :freaza: care (daca nu traiesc mult) imi vor ajunge toata viata. A incercat cineva sa printeze cu o imprimanta laser pe folie de laminat? (intreb pentru ca am observat ca-s mult mai ieftine). Dar o expunere a cablajului cu un scaner (probabil zeci de expuneri ......)in loc de bec cu UV ? Si .... ca sa continui cu seria de intrebari idioate ... a incercat cineva vreo expunere direct la soare? ... desi destul de riscanta si cam complicata intrucat ar trebui ceva calcule si un exponometru ....

Link spre comentariu

eu ma duc la un centru de copiere si pt 2 lei pentru un A4 le face cucoana de acolo "brici" ,le expuneam intr-un singur strat si ieseau bine, nu 2 folii suprapuse, cu expunere de 2 minute(cred ca merge undeva la 1 min si 50 sec trebuie sa testez )

Link spre comentariu

teqmihai, folia de laminat are tendinta de a se lipi cand da de caldura, si in imprimanta laser tocmai caldura gaseste.La soare s-ar putea expune dar dureaza.Cel mai simplu daca nu vrei UV, expune la un bec economic cat mai chinezesc posibil.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Foliile de laminat nu (NU) rezista la caldura ,i-ti 'lamineaza' cuptorul imprimantei si daca e cu film fuser ai pus-o (adica te intrebi de ce bati marunt din buze) ;oricum se intind si dimensiunile desenului sant compromise .Du-te la o papetarie serioasa si cumpara cate 2 foli laser din fiecare model si care se dovedeste mai buna ,revii si iei restul topului .La soare se expune pt indepartarea fotorezistului ramas dupa corodare.

Link spre comentariu

Homer,e vreo 4 ron la Mi va rom 1/2 litru,nu merita sa te complici cu sare,piper,boia de ardei si altele.Am incercat eu si tot nu mai e ca nou,in plus daca nu faci tone de cablaj,te tine jumatatea aia destul de mult.

Link spre comentariu

Eu mi-am luat clorura ferica sub forma de cristale si am dizolvat-o in apa. Desi am folosit mai putina apa decat cantitatea ce scria pe flacon, aceasta are o culoare un fel de maro destul de transparent. Ea isi face treaba, dar dureaza cam mult si mi se pare ca e un pic cam diluata. Electroliza nu cred ca are rost sa fac, ca am folosit substanta de vreo 2-3 ori la corodat. Se mai poate salva ceva din ea ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări