Ionut Remus Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 nu stiu ce sunt foliile de reroproiector...deci nu pot spune ca pot sau nu! dar din experienta se poate tipari aproape pe orice...ideea e sa intre in masina atat si sa nu fie suprafata cerata sau lacuita in rest merge.te tiparit dimensiunile acelea se poate dar de taiat autocolant nu se poate...ce este sub 0,5 mm deja e problematic pentru plloter pentru ca taietura vine mult prea aproape de alta taietura si-mi ridica autocolantul si se lipeste de cutit tragandul dupa el, adica stracand macheta de taiere. am incercat trasee de 0,4 si cu greu mi-au reusit sa le tai fara probleme. tocmai de asta ma gandeam la tipar direct pe cablaj Link spre comentariu
GanMark Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Cam ce preturi sunt la autocolant pt cutter ploter ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Folie transparenta pe care se imprima desene/fotografii si sant redate pe un ecran cu ajutorul retroproiectorului . Cum spuneam ,foloseste metoda foto pt trasee subtiri/distanta mica intre ele .Iese si pt spatii mai mici (numai sa gasesti materiale pt asa fineturi ) . La dublu cablat se face un plic in care se introduce PCB-ul ,alinierea pt realizarea plicului se face vizual -metoda probata cu rezultate excelente .Cablaj dublu placat fotorezistiv la dimensiunile celor din poza e 10 lei ,la marimea aia expunerea o poti face cu un bec economic sau o lampa de verificat banii ,developarea cu soda caustica sau SENO (recomand SENO) iar corodarea cu clorura sau B327 (327!). Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 deocamdata nu folosesc smd-uri...dar e bine de stiut! ceva film cum spui am ceva in cap...ba chiar stiu fff. bine metoda serigrafica! cand voi avea nevoie de trasee mai subtiri voi incerca metoda foto daca iar nu-mi va reusi, ca mici pnp sau cu transfer toner nu mi-a reusit(probabil nu am experienta in asa ceva si rabdare) trec pe partea serigrafica ca asa 100% imi va reusi. Fiecare cum reuseste si ce materiale are la dispozitie si cum se descurca cel mai bine! nu zic ca metodele mele sunt cele maibune dar ma folosesc de cunostintele acumulate incat sa-mi iasa cablajele cum vreau si cat mai bine posibil. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Nu e vorba de serigrafie.Smd sau nu ,procedura e aceeasi . Serigrafia e o tehnica invechita ,nu se mai foloseste . Folia de retroproiector se imprima la imprimanta si constitue cliseul pt cablaj. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 primul cablaj care l-am facut prin PnP l-am facut cu o folie de retroproiector si a iesit perfect dar avand in vedere cat costa folia am renuntat Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 La copycanter ma costa 1,6 lei imprimata pe negru si 3,2 lei color . Imprimata ,A4 . Cat costa folia? Ca ma duc la ei si cer sa-mi puna un punct mic,mic , undeva intr-un colt si am o folie . Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 buna chestia cu punctul Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Nu e vorba de serigrafie. Smd sau nu ,procedura e aceeasi . Serigrafia e o tehnica invechita ,nu se mai foloseste . Folia de retroproiector se imprima la imprimanta si constitue cliseul pt cablaj. unde nu se mai foloseste serigrafia? eu stiu ca se foloseste intens la fabricarea PCB-urilor. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 la fel spun si eu.. in productia de serie se foloseste serigrafia cu rezultate foarte foarte bune !! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Si faci productie de serie? Ca acolo nu conteaza cat costa sitele dar garantat nu dai 50$ pe site pt 1 PCB sau 2. Si mai sant si altele costuri ,asta daca ignoram mirosurile. Link spre comentariu
iuli09 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 ma intereseaza modalitatea de stanare a circuitelor imprimate ; vreau sa folosesc SENO-3211 insa nu stiu cum ar trebui sa procedez si de ce as mai avea nevoie in afara de SENO-3211.Ma puteti ajuta cu cateva indicatii ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 viewtopic.php?t=22963 Link spre comentariu
costy Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 cam asa a iesit ultimul cablaj , pinii integratului au 0.3mm. Problema majora pt mine ramane inlaturarea hartiei dupa calcatul ei. In cazul asta ramane foarte multa hartie intre trasee. Scot destul de multa prin frecat cu degetul dar ramane lipit un strat subtire. Asta probabil datorita faptului ca insist foarte mult cu fierul de calcat. Cum rezolv asta? cu scoci, dar atentie mare ca sunt unele care sunt prea lipicioase si iau si tonerul de pe placuta. Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 cam asa a iesit ultimul cablaj , pinii integratului au 0.3mm.Problema majora pt mine ramane inlaturarea hartiei dupa calcatul ei. In cazul asta ramane foarte multa hartie intre trasee. Scot destul de multa prin frecat cu degetul dar ramane lipit un strat subtire. Asta probabil datorita faptului ca insist foarte mult cu fierul de calcat.Cum rezolv asta? cu scoci, dar atentie mare ca sunt unele care sunt prea lipicioase si iau si tonerul de pe placuta.Felicitari, prima oara cand am vazut poza am crezut ca este foto, dar dupa ce am citit a vazut ac este metoda cu transfer de toner.Apropo, ce imprimanta si ce hartie folosesti? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum