adicontakt Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 eu nu folosesc metoda lui geomar pentru ca nu fumez Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 eu nu folosesc metoda lui geomar pentru ca nu fumezFoarte bine ca nu fumezi. Dar poti bea un pahar cu bere. icon_jook Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 cam cât sacâz se pune în jumate de litru de alcool etilic pentru dizolvare? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Datorita faptului ca eu lucrez in productie publicitara si am diferite aparate la dispozitie....folosesc o metoda care cel putin mie mi se pare mai eficienta si anume: tai efectiv autocolant, la cutter ploter(in oglinda) si pe urma lipesc cu folie de transfer autocolant, pe cablaj cu tot cu surplus (traseele sub 0.5 mm pana la 1,2mm, e greu sa le scot surplusul inainte) si pe urma iau folia de transfer usor sa nu iausi trasee dupa care cu grija (se mai iau trasee daca nu se are rabdare si se trage prea tare) si un cutter scot surplusul de autocolant si bag in clorura ferica. fara calcat, fara apa fara stat si asteptat sa se inmoaie etc. trebuie totusi sa mentinez ca la trasee mici sub 0,6 mm e o problema daca sta prea mult in clorura ferica pentru ca intra sub autocolant putin daca nu ma uit din cand in cand in ce stadiu este, dar eu personal pana acum nu am stricat nici un cablaj pana acum din aceasta cauza (am stricat cablaj din cauza ca nu am pus in oglinda traseele inainte de a le taia...si cand sa lipesc componentele mi-am dat seama de prostioara) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Folosesc numai foto dar metoda descrisa e ok pt cine are acces la cutter ploter . Incearca cu persulfat (B327) ,din experienta proprie (pe foto) ies marginile mai bine conturate .Autocolantul il aplici la rece ? Vopselele (spray) fac priza mai buna daca materialul pe care se aplica e incalzit (pe calorifer). Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 da autocolantul il aplic la rece dar dupa ce curat bine cablajul ca altfel nu se lipeste corect. Daca il incalzesc si asta e ok dar nu trebuie mai mult de temperatura camereii pentru ca se dilata cam tare autocolantul...dar dupa aplicare il incalzesc putin pentru ca din experienta mea cu folii adezive, face mai bine masa (cu cablajul in cazukl de fata). E ok metoda, si am sa incerc si cu solutia propusa de tine dar e ok si asa cum fac...ca oricum eu tot ma uit la cablaj si cand vad ca e aproape gata corodat atunci il mai las 2-3 minute si cand il scot direct in apa intra sa-l spal, iar dupa dezlipesc traseele din autocolant si raman cu, cuprul dedesubtul lor, mai dau o data cu buretele de bucatarie si alcol izopropilic peste el ca mai ramane si ceva lipici si gata...trec la gaurit! la mine e super eficient ca nu trebuie sa stau...daca imi tai la lucru autocolantul care nu dureaza cine stie ce...acasa cel mai mult dureaza sa-l tin in clorura (aprox 15 minute) si gauritul ca restul nu conteaza.Mercy pentru sfat si am sa pun in aplicare Link spre comentariu
costyy86 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 da autocolantul il aplic la rece dar dupa ce curat bine cablajul ca altfel nu se lipeste corect. Daca il incalzesc si asta e ok dar nu trebuie mai mult de temperatura camereii pentru ca se dilata cam tare autocolantul...dar dupa aplicare il incalzesc putin pentru ca din experienta mea cu folii adezive, face mai bine masa (cu cablajul in cazukl de fata). E ok metoda, si am sa incerc si cu solutia propusa de tine dar e ok si asa cum fac...ca oricum eu tot ma uit la cablaj si cand vad ca e aproape gata corodat atunci il mai las 2-3 minute si cand il scot direct in apa intra sa-l spal, iar dupa dezlipesc traseele din autocolant si raman cu, cuprul dedesubtul lor, mai dau o data cu buretele de bucatarie si alcol izopropilic peste el ca mai ramane si ceva lipici si gata...trec la gaurit! la mine e super eficient ca nu trebuie sa stau...daca imi tai la lucru autocolantul care nu dureaza cine stie ce...acasa cel mai mult dureaza sa-l tin in clorura (aprox 15 minute) si gauritul ca restul nu conteaza.Mercy pentru sfat si am sa pun in aplicareCeva poze cu cablaje realizate se poate? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Ata e facut pentru 1 tda7318 si 2 tda 7317...partea de comanda e pe un alt cablaj care vine deasupra Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 asta l-am facut dublu pentru 3 pga2310 comandate de un PIC, aici trasele sunt mai subtiri (cred ca de 0.8 mm daca imi amintesc eu bine) Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Asta este cablajul pentru un panou frontal ...trasele le-am avut de 1 aici Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Cam astea sunt fotografiile care le-am facut! altele duin pacate nu mai am! Link spre comentariu
costyy86 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Felicitari, au iesit ca cele foto.... Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 da, stiu. ce-mi place mie la metoda cu autocolant este ca nu trebuie deloc rectificat nimic cu markerul si daca nu face bule pe cablaj atunci cand e bagat in clorura nici scurturi nu vei avea la trasee. Mi-am facut un fusebit doctor unde cablajul il aveam deja desenat de autor si acolo aveam trasee de 0,5 daca imi amintesc bine, si a iesit foarte bine fara sa mai "inspectez" cablajul de scurturi ca eram in graba si a functionat totul din prima! Bine asta necesita ceva cunostinte cand se taie autocolantul , precum cutitul cutter-plloterului, viteza de taiere, tipul de autocolant, presiune cu care se taie autocolantul, dar pentru mine nu e o problema avand in vedere ca fac asta zilnic....si sincer si masina e de calitatre ca e printer-cutter Roland, deci e de precizie mare si Indoor ca tiparesc pana si fotografii aproape la aceeasi calitate fotografica. As putea sa incerc sa tiparesc direct pe cablaj dar mie frica mie sa nu se intample ceva si sa-mi zgarie capetele de tiparire pentru ca sunt foarte scumpe (650 E bucata si masina are 6), ca ar tine la clorura cerneala de tipar deoarece am un solvent special care o dilueaza si alcolul izopropilic sau clorura ferica nu o ataca nicicum. daca as avea cum sa tiparesc direct pe cablaj as putea face trasee chiar si de 0,2 mm dar din pacate e destinata pentru alt uz si nici nu e a mea proprie ca sa ma risc (sa nu mai spun de costuri daca imi zgarie capetele). Cerneala adera aproape pe orice material, mai putin pe latex dar pe cupru am facut odata test pe ceva foita de cupru pentru cineva si a aderat fara problema Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 O solutie ok pt realizarea MCPCB . Lasa tiparitul direct ,iar pt cablaje fine (trasee pt FT232 ) [attachment=0]FT232RL case dimension.pdf[/attachment] foloseste foto -banuiesc ca nu ai probleme la tiparirea foilor de retroproiector . Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 da asa e! am incercat aproape toate metodele de care sa discutat pe forum si nu prea mi-au placut cum a iesit,.....cel putin mie...dar mi-a venit ideea cu atuicolant si intr-o zi am incercat si a iesit perfect...sa nu mai spun ca adaca se realizeaza cablaje dublu placate e si mai usor ca pe autocolant pun ceva semne si dupa ce lipesc o parte dau gauri de 0,5 peste semne dupa care ma ghidez si lipesc cealalta fata si imi ies suprapunerile 99% ca si mie mai tremura mana...mai aluneca putin se mai intimde autocolantul 0,1-0,2 mm..dar iesa foarte bine oricum Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum