Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

SalutVreau sa aplic solder mask pe un cablaj, dar nu stiu cu ce solutie developez dupa ce am expus vopseaua la UV. Merge tot solutia de developare a fotorezistului pozitiv sau soda caustica?Multumesc.

sa postezi si niste poze cu ce a iesit ca sa vedem si noi,, in functie de vopseaua folosita se da jos cu diferite solutii.. dar de regula in marea majoritatea solutia miraculoasa este apa..
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru curatarea tonerului dupa corodare, eu las sa se usuce bine cablajul apoi cu o lama de barbierit de la aparatele de ras de pe vremea lui nea Nicu, tinuta perpendicular pe cablaj, razui tonerul care se ia foarte usor si la sfarsit sterg cu putina acetona. Pentru ca cuprul sa nu oxideze si lipiturile sa se faca usor, dau o pelicula de putin sacaz diluat in acetona (strat subtire, daca e mai gros devine lipicios si pastreaza amprente :d).

Link spre comentariu

Am acoperit eu cu solutie din aia de la tevi de Cu si am suflat cu statia cu aer cald .... a iesit brici si am dat doar 15 ron pe 100 grame de maclavais din ala(la continut scrie asa continut metalic: S-Sn97Cu3)

Link spre comentariu

Cu-Rofix 3 - Spezial (Pasta pentru lipit Cu) (Made in Germany cica , cumparata de la magazinul Brick din C-ta, bidonasul este alb cu capac albastru, in dreapta de casele de marcat este standul)

Link spre comentariu

Nu e secret, am cumparat de la o firma de pe net. Costa 22.58 lei+tva +transport un plic din care am facut 0,5 litri de solutie. Am folosit-o la multe cablaje si vad ca inca se poate folosi mult si bine. Nu am voie cred sa scriu numele firmei care vinde , scrieti asa pe google : Preparat pentru stanare si e primul link de sus care apare. Daca nu gasiti va dau pe privat.

Cablajele vor avea un aspect uniform, ca facute in facbrica.

Link spre comentariu

Cablajul finalizat ,dupa ce e curatat de masca de corodare (oja /sigmaron /Positiv20/sau ce o fi) se decapeaza chimic sau mecanic -pt 5ml de IPA nu are rost sa raschetezi 5' cu lama- si se spala cablajul cu CIF . Dupa ce se usca se imerseaza in solutia de stanare si se tine 5' .Gata.La tine e altfel?

Link spre comentariu

Eu tin in solutia de stanare mai mult 5-20 min, cred ca e in functie de marimea cablajului si de cum decapez dupa corodare (nu mai folosesc clorura ferica ci un produs tot de la firma care vinde preparatul pentru stanare).Mi-am luat si vopsea verde, am si un aparat cu UV home made, dar nu am avut rabdare sa le fac ca la carte. Cand o sa fac unul pun o poza.

Link spre comentariu

Am o imprimanta HP Laserjet 5L, deci este o imprimanta care nu face economie de toner, fiind veche, dar problema e tonerul, am luat-o cu toner refil, dar nu stiu ce toner,si nu se prea transfera,imi puteti spune si mie ce ce toner Refil ati foosit la imprimante care a functionat bine catre foarte bine la transfer termic, indiferent de marca, nu cred ca, conteaza asa mult marca imprimantei,pana la urma tot toner este.Multumesc.

Link spre comentariu

Conteaza marca.In Samsug ML degeaba bagi toner de HP (si viceversa) iar in la Canon degeaba bagi toner de Lexmark .Dar poti sa incerci ;daca tot ai tonerele la mana ,compara granulatia (asa,la ochii) si imediat constati ,de exemplu,ca ML e mai fin.Tot toner e dar difera un piculet cantitatea de magnetita si granulatia ;prin asta si tensiunea de electrizare a cilindrului si puterea laserului ,temperatura de fixare ,cam tot ce e pe acolo (inclusiv viteza hartiei prin cuptor ,viteza care nu poate fi mai mare decat viteza de scriere ) .Functia eco se realizeaza prin electrizarea la o tensiune mai mica si asfel se atrage mai putin toner pe cilindru .

Link spre comentariu

Am inteles, nu am tonere la mana ca incercam eu, nu aveam nimic de pierdut inafara de timp si poate nervi, deci totusi o sa caut de hp, dar nu am vazut niciunde toner refil original, sau ceva bun, am gasit ceva cartuse pe okazii spun ei "origiale" pe la 80 lei, dar parca nu prea imi vine a crede din moment ce la magazine cel original de paseste 260 lei....

Link spre comentariu

In primul rand fiecare imprimanta merge cu tonerul special conceput pentru ea. Sau sunt vreo cateva care folosesc acelasi toner, dar nu toate. Daca imprimanta scoate bine pe hartie, atunci trebuie sa gasesti hartia potrivita si temperatura potrivita la fierul de calcat. Eu curat cablajul cu un smirghel f. fin si imediat dupa aia il curat cu alcohool. Momentan folosesc acest tip de hartie lucioasa:

post-58460-139829519898_thumb.jpg

post-58460-139829519903_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări